dcsimg

Montering av tvättställ och toalett.

Installation av tvättställ och toalett.

Vad vore morgonen utan tvättställ och toalett? Båda två är centrala startstationer på morgonen. Man rakar sig, gör makeup, borstar tänderna och uträttar viktiga ärenden! Med andra ord: Ge de här två oumbärliga familjemedlemmarna den uppmärksamhet som de förtjänar när du väljer ut och installerar dem!

Tvättställ

Har du tänkt dig ett litet tvättställ eller ska du slå på stort med ett dubbeltvättställ? Allt efter storleken hos ditt nya tvättställ måste du då välja lämpliga blandare. För höga kranar i ett litet tvättställ kan spruta vatten överallt. Om kranarna är för låga får man å andra sidan kanske inte plats med händerna i tvättfatet. Anpassa därför monteringshöjden så att alla familjemedlemmar kan komma åt vattenkranarna. Tvättställets optimala höjd är i genomsnitt mellan 82 och 86 cm. Här ser du ett exempel med genomsnittliga mått kring tvättstället:

Här är en översikt med standardmått gällande montering av tvättställ
(ett klick på förstoringsglaset räcker)

Montera tvättstället själv?
Ja, varför inte? Med vår praktiska arbetsbeskrivning finns det inget som hindrar det. Här får du veta hur du själv enkelt kan sätta ihop och montera det tvättställ som du har valt:


Toalett

Alltifrån hightech-WC som rengör sig själva eller dig eller bådadera (till exempel så kallade duschtoaletter) till standardmodeller finns ett stort urval av toaletter med olika former och funktionssätt. Det skadar inte att ta sig en funderare på detta.

Tänk också noga igenom var du vill placera WC-stolen. För att du ska sitta bekvämt och ha alla tillbehör inom räckhåll rekommenderar vi följande minsta avstånd: Framför stolen 75–90 cm rörelseutrymme, mot tvättställ och vägg minst 20 cm. Innan du köper WC måste du också bestämma höjden. Ska barn kunna klättra upp på stolen eller ska den i huvudsak användas av vuxna? Det här måste vara klart innan installationsväggen kläs in.

Vilken WC-typ är du?

  • Vägghängd WC: Den här modellen är enkel att rengöra runt om. Varianten är särskilt lämplig om toaletten ska monteras på en installationsvägg. Eftersom utloppet inte går ned i golvet är den också enklare att placera och montera. Och du behöver inte vara rädd. Reglarna och upphängningsanordningarna är dimensionerade också för dina medmänniskor i tungviktsklassen. Det finns ingen risk för att toaletten och användaren ska rasa ihop under användningen.
  • Golvmonterad WC:Använd en sådan bara när du ska byta en gammal stående toalett med bottenutlopp. Det finns förstås också varianter som står på golvet och ändå har utlopp mot väggen.

Tillbehör

  • Toalettsits: När du köper WC ingår oftast en standardsits i vit plats. Du kan lätt få en både snyggare och bekvämare toalett genom att byta ut denna mot en eftermarknadssits. Sitsar finns i många olika färger, former och modeller i olika material.
  • Accessoarer:En WC-borste är en självklarhet, antingen som del av en koordinerad tillbehörsserie eller som enkel borste i plast. Pappershållare, hållare för reservrullar eller varför inte en tidningskorg är andra tillbehör som kan sätta guldkant på toalettbesöket.

Upp

Mitt varuhus

 Hornbach Göteborg

Minelundsvägen 8

417 05 Göteborg

Tel.: 031-77 99 300

Öppettider:
Mån–Fre: 07:00–20:00 
Lör–Sön: 09:00–18:00