dcsimg

Frågor och svar om gnagare

Frågor och svar om gnagare.

Vi har här ställt samman några viktiga frågor och svar till dig om framför allt gnagarens rätta föda! Yippie!

Vad ska min gnagare äta?

Foderslaget beror på om du har en ren vegetarian (t.ex. marsvin, kanin) eller en gnagare som även bör få i sig animaliskt protein (t.ex. råttor, möss). Om du har en chinchilla bör du endast ge den små mängder färsk frukt och fett ängsgräs, även om den tycker om det. Annars kan den få matsmältningsbesvär eller till och med bli sjuk.

Hur mycket ska min gnagare äta?

I regel är den rätta fodermängden angiven på förpackningen. Den idealiska fodermängden beror naturligtvis även på individuella förutsättningar samt rörelsebehov och -intensitet. Överviktiga djur bör få mindre foder och mycket smala och livliga gnagare mer. Du bör framför allt undvika att ge snacks till ”tjockare” djur.


Var ska jag ställa gnagarburen?

Undvik gassande sol eller vinddrag där gnagarburen ska stå. En ljus och ganska lugn hörna rekommenderas i allmänhet. Många gnagare trivs också utomhus i en bur eller utebur. Även den ska skyddas mot solstrålning, täckas över och göras smitsäker.


Hur känner jag igen en frisk gnagare?

När du har bestämt dig för att köpa en gnagare, tänk på att den ska ha: livligt och temperamentsfullt beteende (titta på skymnings- och nattaktiva djur på kvällen, först då är då pigga), en tjock päls utan kala ställen, torr och ren nos, klara, glänsande ögon, rena, oskadade öron utan sår, skorpor och flytningar, friska tänder och en ren, frisk analöppning.

Upp

Mitt varuhus

 HORNBACH Göteborg

Minelundsvägen 8

417 05 Göteborg

Tel.: 031-77 99 300

Öppettider:
Mån–Fre: 07:00–20:00 
Lör–Sön: 09:00–18:00