God HORNBACH-jul

Jul på HORNBACH

Nu börjar julen närma sig och vi har laddat med allt du behöver! Fixa den riktiga julkänslan hemma med vår exklusiva ädeljulgran NORDMANNgold®

Passa även på att kolla in vår årliga julmarknad där du kan hitta massor av pynt och jultillbehör. Dessutom har vi mängder av julklappar för hela familjen. Välkommen!

Lästid: 5 min.

Julevent i våra varuhus

Under december månad har vi flera juliga events i våra varuhus. Vad sägs om att vintergrilla, skapa julgrupper eller att få träffa vår alldeles egna orange tomte?

Julevent tomten är orange

Event: Tomten är orange

Härlig julstämning i varuhuset när tomten är på besök! Lämna din önskelista till vår alldeles egen orange tomte. Kanske får du en överraskning?

Se datum i tabellen nedan

Julevent Vintergrillning

Event: Vintergrillning

Vi tänder grillarna i samband med julgranförsäljningen. Med olika tillbehör till grillen bjuder vi på julig inspiration som sätter extra krydda på julmaten!

Se datum i tabellen nedan

Julevent skapa julgrupper

Event: Skapa julgrupp

Vi visar dig hur du gör en fin julgrupp med material från oss. Ett uppskattat event för både små och stora julpysslare. Ingen föranmälan krävs.

Se datum i tabellen nedan

Julevent julfika

Njut av glögg och pepparkakor

Varja advent kommer vi i samband med julgransförsäljningen att bjuda på julstämning, glögg och pepparkakor!

Datum Tid Stad Tema
1 december kl 11-15 Malmö Träffa vår orange tomte
9 december kl 11-15 Botkyrka Skapa julgrupper + ansiktsmålning
15 december kl 11-15 Borås Träffa vår orange tomte
15 december kl 11-15 Göteborg Träffa vår orange tomte + snickarverkstad för barnen
15 december kl 11-15 Helsingborg Träffa vår orange tomte
15 december kl 11-15 Malmö Julgrillning med handfasta tips och smakprov
15 december kl 11-15 Göteborg Julgrillning med Napoleon, handfasta tips och smakprov
16 december kl 11-15 Göteborg Julgrillning med Weber och PanGourmet, handfasta tips och smakprov
16 december kl 12-15 Sundbyberg Träffa vår orange tomte
23 december kl 11-15 Botkyrka Träffa vår orange tomte + ansiktsmålning

Julklappsshoppa på HORNBACH

Du behöver endast en adress för att utföra alla din julklappsinköp - besök HORNBACH.se eller ditt närmaste varuhus! Hos oss hittar du klappar som passar för hela familjen, oavsett ålder och intresse. För de yngsta kommer överraskningar bland annat från kända Disney®-karaktärer, lägg praktiska trädgårdsredskap under granen eller ge bort något värmande under denna kyliga årstid. Vi har samlat våra favoriter bland verktyg, inredningsdetaljer, trädgårdsprodukter, allt för din grill, djurprodukter, pysselmaterial, maskiner och mycket mer! Skippa julstressen och gör istället ett besök på HORNBACH!

Få mer inspiration och tips på julklappar för hela familjen från HORNBACH Till julklappstipsen

Hitta din drömgran hos HORNBACH

Startskottet för julgransförsäljningen i våra HORNBACH-varuhus börjar 26 november 2018. Då kan du vända dig till ditt närmsta varuhus och slå till på en nyhuggen Nordmannsgran i höjd mellan 170-220 cm. I våra varuhus kommer du sedan kunna köpa din Nordmannsgran ända fram till julafton, den 24 december 2018.

Köp din Nordmannsgran online och få din gran hemlevererad! I HORNBACHs webbshop kan du från samma datum, den 26 november köpa din gran direkt på webben och få den levererad hem till din dörr. Då återstår bara det roliga för dig – att dekorera din gran! För att få hem din julgran innan julafton så behöver vi din beställning senast den 16 december.

Nordmannsgran

Ädeljulgranen NORDMANNgold® - Bara på HORNBACH!

Nordmanngranen (botaniskt namn: abies nordmanniana) har en särskilt majestätisk tillväxt och är därför det mest populära juleträdet. Den har namngetts efter den finländska botanikern Alexander von Nordmann (1803-1866). Han upptäckte granen 1838 nordost om Borchomi i dagens Georgien. Några år senare var den utbredd i hela Västeuropa.

Nordmanngranen är grön till mörkgrön i färgen, har glänsande inte speciellt vassa barr och är pyramidformad till växten. Barren är mellan 2 till 3 cm långa och är ordnade i lager på grenarna.

Det tar 8 till 10 år för granen att nå en höjd på 2 meter, men den kan bli upp till 60 meter. När granen har stått i tio år börjar den bilda kottar, som är upp till 15 cm långa. Kottarna faller sedan av granens grenar under vintern.

Nordmanngranen tappar väldigt få barr, endast upp till 17 procent per år. I speciella situationer som brist på näringsämnen eller torka kan det hända att granen tappar "gamla" barr. Det är då ofta felaktigt klassificerat som "barr" eftersom granen inte längre är frisk, även om barren från utsidan är gröna och ser fräscha ut. Det naturliga tappandet av gamla barr ska inte förväxlas med det mycket sällsynta tappandet av nya barr.

Julgran

Skötsel av Nordmannsgranen

  • Förvaring tills granen ska ställas på plats: Granen ska lagras så kallt som möjligt och skyddas mot sol och vind. Innan du tar in din gran ska du hugga ett nytt snitt i den och låta den stå med skärytan i vattnet ca ett dygn.
  • Lätt att packa upp: Skär försiktigt bort nätet från granen för att inte skada grenar eller ta med så mycket barr från grenarna. Det bästa är om du har möjlighet att ta bort nätet från granen dagen innan du ska dekorera den. Då har den tid på sig att komma i sin rätta form.
  • Optimalt rumsklimat: Rummet får inte vara för varmt. Om granen står bredvid ett element så vrid ner detta. Undvik drag eller direkt solljus så långt som möjligt.
  • Lång livslängd: Om granen alltid har tillgång till vatten, förblir den frisk längre och tappar mindre barr.
  • Konsekvent miljötänk: Nordmannsgranen kan komposteras helt och hållet.

Få mer inspiration från vårt sortiment av julgranar Till julgranarna

På HORNBACH hittar du allt för en riktigt God Jul

Behöver du hjälp med att komma i julstämning? Den rätta känslan kommer definitivt att infinna sig om du omger dig av julpynt och juldekorationer. Lys upp i vintermörkret med julbelysning. På HORNBACH kan du köpa julbelysning för såväl inne- som utomhusbruk. Pryd din trädgård, balkong och ditt hem med ljusslingor, i vårt breda sortiment hittar du allt från raka ljusslingor, istappar, ljusnät och mycket mer. Vi har samlat våra favoriter bland verktyg, inredningsdetaljer, trädgårdsprodukter, allt för din grill, djurprodukter, pysselmaterial, maskiner och mycket mer! Skippa julstressen och gör istället ett besök på HORNBACH!

Få mer inspiration och köp juldekorationer, pynt och julbelysning! Till sortimentet

Julpyssla med HORNBACH

Skapa julstämning i ditt hem och var samtidigt kreativ. Samla nära och kära och väck skaparglädjen i er tillsammans med HORNBACH. Pyssla ihop en fin julmobil, skapa en egen adventskalender som kan räkna ner dagarna ända fram till jul eller låt ett stjärnunderlägg dekorera ditt bord. HORNBACH står inte enbart för pysslet, du hittar dessutom allt material som du kommer att behöva hos oss!

Julpyssel julkula
hanfschnur leuchtkugel 03

Jullampa tillverkad av rep

Med en ballong, tapetklister och hamparep gör du en kreativ dekorativ boll med belysning.

Börja pyssla

Julpyssel stjärnunderlägg

Pyssla ihop ett eget stjärnunderlägg

Gör ett modernt underlägg av sexkantsmuttrar och mässingstråd att dekorera ditt bord med till jul.

Börja pyssla

Julpyssel julmobil

Pyssla ihop en egen julmobil

Med ett grillgaller, julgranskulor och snöre eller band kan du skapa en härlig julmobil.

Börja pyssla

palettenweihnachtsbaum 03

Julgran på pall

Har du svårt att få plats med en riktig julgran inomhus? Med tre enkla steg kan du tillverka en alternativ julgran.

Börja pyssla

Julpyssel adventskalender

Tillverka en adventskalender

Gör din väntan på julafton ännu roligare med små julklapper hela december!

Börja pyssla här

weihnachtsbaumkugel aus naegeln 01

Julgranskula av nubb

Med liten ansträngning kan du skapa en originell juldekoration.

Börja pyssla

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information
x
upp