Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-06 klockan 08:02. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Barngrindar


3 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Barngrindar"

Köp barngrind & trappgrind på HORNBACH.se

En barngrind är en form av säkerhetsgrind som du framför allt ser i samband med en trappa. Syftet med en barngrind är att säkerställa så att inte små barn kan ta sig förbi grinden och skada sig. En trappgrind har då till uppgift att hindra barnet från att ta sig upp och nerför trappan, där det finns en stor risk att de skadar sig. Men en säkerhetsgrind för barn kan även hindra barn och även husdjurens framkomlighet på andra platser, som vid eldstaden, julgranen eller köket. Det finns olika sorts barn grindar: fällgrind, spänngrind, skruvgrind eller rullgardinsgrind, skillnaden är främst hur de monteras och öppnas. På HORNBACH finner du barngrindar som är enkla att montera och skapar en säker och trygg miljö att växa upp i.

Barngrind som inte behöver skruvas fast

En spänngrind är en säkerhetsgrind som du inte behöver skruva fast, istället spänner du fast denna med sina egna beslag, som skruvas ut från grinden. En spänngrind rekommenderas inte att man monterar högst upp i trappan, då den i värsta fall kan ramla ur sin öppning om någon sätter hårt tryck på trappgrinden. Däremot så är en spänngrind en mycket flexibel grind för barn och kan justeras flera decimeter i bredd.

Barngrind som inte syns

En så kallad rullgardinsgrind ser ut som en rullgardin, men monteras vågrätt istället för lodrätt, som i ett fönster. En stor fördel hos en barngrind av rullgardinsmodell är att den kan fällas in i sin kåpa och därmed vara i stort sett osynlig och inte ta någon plats. Detta är inte en barngrind för trappan, då barnet kan falla över om de lägger sig på grinden. Ett annat ord för denna grind till barnen är infälld barngrind.

Barngrind som skruvas fast

En barngrind som skruvas fast kan många gånger uppfattas som det säkraste alternativet till säkerhetsgrind. En barngrind som skruvas fast erbjuder också oftast den största öppningen, då den inte är beroende av någon annan funktion på grinden. En trappgrind som är skruvad är den säkraste grinden för trappa, i alla fall om den ska monteras högst upp.

Olika material på barngrindar

Grindar för barn kommer i många olika material, allt från plexiglas, väv, metall, trä och plast. Hur funktionen ser ut är oftast det som är avgörande för vilket material som grinden kan vara i. Förutom material så har öppningsanordningen en stor betydelse för många. Är barnen riktigt små och du ofta bär dem så kan det vara skönt med ett enhandsgrepp för att öppna grinden, då du sällan har mer än en hand fri. När barnen har blivit lite större så kan dem snart räkna ut hur man får upp grinden, i dessa lägen vill man ha ett mer avancerat lås som de små fingrarna inte klarar av att öppna. Ett annat beslut som ska tas är om grinden ska kunna öppnas åt båda hållen eller kanske uppåt, som en fällgrind.

Hur länge har man barngrind?

Hur länge man ska låta grinden till trappan sitta kvar eller säkerhetsgrinden för köket sitta uppe varierar, främst beroende på ditt barn. En barngrind som är godkänd enligt EN 1930 standarden ska inte ett 24 månader gammalt barn kunna få upp, när denna ålder har passerat så kan man räkna med att barngrinden börjar att tappa sin nytta, för det är bara en tidsfråga innan de kommer på hur man öppnar den. Men barn är olika och utvecklas i olika takt. Så har du en väldigt brant trappa där hemma så kan det vara värt att ha kvar grinden i trappan så länge som möjligt, för att minimera olycksrisken.

Barngrind för hunden

Det är många gånger som man vill skärma av ett rum för hunden och en barngrind är ett perfekt alternativ för detta. Hundar behöver många gånger begränsas på en mindre yta, för att antingen kunna lugna ner sig eller känna trygghet. Andra gånger kan det vara så att du vill kunna stänga av entrén, så att inte hunden är den som rusar fram först när det ringer på dörren. Har du en säkerhetsgrind som skärmar av så att inte hunden får tillgång till hallen så kan detta hjälpa till om din hund har ett vaktbeteende som du inte uppskattar. Skulle inte en barngrind vara det du söker som säkerhetsgrind så kan ett kompostgaller många gånger vara tillräckligt.

Handla barngrind på webben

I vår webbshop kan du köpa barngrindar som både är säkra, flexibla och enkla att hantera. Handla direkt på webben så slipper du själv att frakta grinden mellan varuhuset och bostaden, samtidigt som du kanske ska köra en barnvagn. I vår webbshop handlar du alltid till ett lågt pris och får dina varor snabbt och smidigt!

upp