0 Önskelista 0 Varukorg

Integritets- & personuppgiftspolicy

integritets & personuppgiftspolicy

Din personliga integritet är mycket viktig för oss. Därför vill vi informera dig hur vi skyddar dina personuppgifter på HORNBACH.

Lästid: 22 min.

Hur hanterar och skyddar vi dina uppgifter?

1. Allmänt

Dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddsförordningen (GDPR) och annan svensk dataskyddslagstiftning. Våra medarbetare och samarbetspartner är skyldiga att följa de dataskyddsrättsliga bestämmelserna. Nedan kan du läsa hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver även för dig vilka rättigheter du har och hur du kan göra dem gällande. På https://www.hornbach.se/service/integritets-och-personuppgiftspolicy/ på internet kan du när som helst läsa denna information.

2. När du besöker vår hemsida

2.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Uppgifter från webbläsare (datum och klockslag för åtkomst, URL (adress) till hänvisande webbsidor, skickat datavolym, webbläsartyp och -version, operativsystem, IP-adress) Upprättande av förbindelse för att kunna navigera på alla våra onlinetjänster, förkortning av långa URLs* Berättigat intresse
2. Uppgifter för nyhetsbrev
(E-postadress, uppgifter om samtycke)
E-postreklam** Lämnat samtycke
3. Uppgifter i kontaktformulär Kommunikation med anledning av er förfrågan** Lämnat samtycke
4. Uppgifter om geografisk lokalisering Platsinformation för att kunna visa närmaste HORNBACH byggmarknad Berättigat intresse
5. Webbanalysuppgifter*** Räckviddsmätning, webbsidesoptimering, intressebaserad reklam, re-marketing, igenkänning av klickbedrägeri och bots Berättigat intresse
6. Google reCAPTCHA-data Skydd mot robotar Berättigat intresse
7. Namn, adress, e-postadress, data om lämnat samtycke Kundenkäter Lämnat samtycke

*För att korta ned långa webbadresser använder vi tjänsten ”Checkdomain” från Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland. När du använder en sådan nedkortad länk omdirigeras din IP-adress till Checkdomains server. Detta krävs för att omdirigeringen ska kunna genomföras. De data som sparas i samband med detta raderas senast efter 7 dagar. Ytterligare information om Checkdomains behandling av dina data samt möjlighet att tacka nej finns på https://www.checkdomain.de/agb/datenschutz/#heading-29 .

**Användning för detta syfte görs enbart om du samtyckt till detta. I detta fall loggför vi dessutom det samtycke du lämnat.

***Denna webbplats använder cookies. En cookie (eller kaka på svenska) är en liten textfil som gör det möjligt för en hemsida att känna igen en webbläsare. Cookies sparas på datorn i en textfil och nästa gång webbservern kontaktas aktiveras den. Som användare kan du själv bestämma om och vilka cookies du vill tillåta, blockera eller radera. Instruktioner för din webbläsare hittar du här: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Google Chrome mobile, Microsoft Edge, Safari, Safari mobile. Alternativt kan du även installera så kallade ad-blockers, som t.ex. Ghostery.

Webbanalys***
För att hela tiden förbättra och optimera vår sida och användarvänligheten använder vi oss av analys teknologi från Webtrekk samt Google Inc. med produkten ”AdWords Conversion Tracking”. Det innebär att besöks- och interaktionsuppgifter samlas in från webbsidesbesökaren och utvärderas statistiskt. För detta syfte använder vi oss av cookies. Besöks- och interaktionsuppgifter bearbetas aldrig i personrelaterad form utan enbart anonymt.

Delvis överförs och lagras analysdata till en server hos respektive analystjänst i ett EU-medlemsland eller utanför EU (exempelvis i USA). Informationen överförs i förekommande fall till tredje part om detta är tillåtet enligt lag eller om tredje part bearbetar dessa uppgifter på uppdrag av vår tjänsteleverantör. Varken vi eller webbanalystjänsterna kopplar samman din IP-adress med andra uppgifter som sparats av oss eller tjänsteleverantören. Webbsidan använder följande analystjänster:

  • Webtrekk Analytics
    Vår webbsida använder sig av tjänster från Webtrekk GmbH. Webtrekk GmbH är ett företag med säte i Tyskland, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, som samlar in, lagrar och analyserar användardata. Företaget är certifierat för personuppgiftsskydd inom området webcontrolling i Tyskland, efter att deras personuppgiftsbehandling kontrollerats och befunnits följa dataskyddsbestämmelserna och datasäkerheten. När du besöker HORNBACH Byggmarknad AB:s webbsidor placerar Webtrekk GmbH ut en cookie.

    Den gör det möjligt att samla in, lagra och utvärdera användningsdata via Webtrekk GmbH. Inhämtade användaruppgifter anonymiseras genom att IP-adressen förkortas. Därför kan inte heller Webtrekk härleda ditt besök på vår webbsida till dig. Den förkortade IP-adressen behövs enbart för att känna igen sessionen och för geografisk lokalisering (på ortsnivå). Mer information om personuppgiftsskydd hos Webtrekk hittar du under https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/. För att deaktivera Webtrekk och omöjliggöra insamling av användningsdata måste en cookie (kallad ”webTrekkOptOut”) sparas. När cookien sparats samlas användningsdata inte längre in.

    Du kan när som helst slippa framtida personuppgiftsinsamling och -lagring av Webtrekk GmbH:s programvara. För detta klickar du på följande länk ” Jag vill inte ingå i den spårning som Webtrekk gör!”. Genom att bekräfta länken placeras en så kallad opt-out-cookie på din hårddisk. Denna cookie gäller i 5 år. Observera att du, om du raderar alla cookies på din dator, även raderar denna opt-out-cookie, dvs. om du fortsatt vill slippa anonymiserad datainsamling från Webtrekk måste du på nytt spara opt-out-cookien. Opt-out-cookien sparas för respektive webbläsare och dator. Om du besöker våra webbsidor hemifrån eller från arbetsplatsen eller med olika webbläsare måste du aktivera opt-out-cookien för varje webbläsare respektive på varje dator.
  • Iridion Optimization Suite
    Vår webbsida använder programvaran "Iridion Optimization Suite" från Web Arts AG, Seifgrundstraße 2, 61348 Bad Homburg, Tyskland, för användarorienterad design och optimering av våra webberbjudanden. Med hjälp av mjukvaran utförs statistiska analyser av användarbeteende och innehåll. Presentationen av webbsidan ändras med denna data som grund. Den samlade användardatan görs anonym genom att förkorta IP-adressen. Det är därför inte möjligt att dra några slutsatser om dig som besökare på vår webbsida.

    Samlingen och lagringen av data kan återkallas när som helst med framtida effekt via denna bortkopplingsadress https://www.hornbach.se/cms/sv/se/dataskydd.html?iridion=notrack. Opt-out lagras i den aktuella webbläsaren i form av en cookie. Om cookien är raderad eller om webbläsaren eller terminalen ändras måste kopplingslänken aktiveras igen.
  • Google AdWords och Conversion Tracking
    Vi använder onlinereklamprogrammet ”Google AdWords” samt Conversion Tracking inom ramen för Google AdWords. Google Conversion Tracking är en analystjänst från Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; „Google“):

    För att dra uppmärksamhet till våra tjänster använder vi Google AdWords-annonser och använder inom ramen för detta Google Conversion Tracking för att få en personaliserad, intresse- och platsrelaterad onlineannonsering. Möjligheten att anonymisera IP-adressen görs hos Google Tag Manager via en intern inställning som inte syns i källan för denna sida. Denna interna inställning anonymiserar IP-adressen. Annonserna visas utifrån sökningar på webbsidor som ingår i Googles annonsnätverk. Vi har möjlighet att kombinera våra annonser med vissa sökbegrepp. Med hjälp av cookies kan vi lägga in annonser som baseras på en användares tidigare besök på vår webbsida.

    Ett klick på en annons leder till att en cookie placeras på användarens dator via Google. Mer information om den cookieteknik som används hittar du även på informationen från Google om webbsidesstatistik och i dataskyddsbestämmelserna.

    Med hjälp av denna teknik får Google och vi som kund information om att en användare klickat på en annons och vidarebefordrats till våra webbsidor. Den information som förmedlas används enbart för en statistisk utvärdering för annonsoptimering. Vi får ingen information som kan identifiera en besökare personligen. Den statistik som vi får från Google består av det totala antalet användare som klickat på en av våra annonser och om vederbörande vidarebefordrades till en av våra webbsidor som är försedd med en conversion tag. Utifrån denna statistik kan vi se vid vilka sökbegrepp våra annonser särskilt ofta blir klickade på och vilka annonser som leder till kontakt via kontaktformuläret genom användaren.

    Om du inte vill detta kan du förhindra att de cookies som krävs för denna teknik sparas via exempelvis inställningarna för din webbläsare. I så fall ingår inte ditt besök i användarstatistiken.

    Du har också möjlighet att via annonsinställningarna välja typer av Google-annonser respektive deaktivera intresserelaterade annonser på Google. Alternativt kan du deaktivera användningen av cookies via tredjepartsleverantör genom att du går in på deaktiveringshjälpen i Network Advertising Initiative.

    Vi och Google får emellertid fortsatt statistisk information om när och hur många användare som besöker denna sida. Om du inte heller vill ingå i denna statistik kan du förhindra detta med hjälp av ytterligare program för webbläsaren (exempelvis med Add-on Ghostery).
  • Bing Universal Event Tracking (UET)
    På vår webbsida inhämtas och lagras Bing Ads-filer som skapar användarprofiler med hjälp av pseudonymer. Detta är en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Tjänsten gör det möjligt för oss att följa användarnas aktiviteter på vår webbsida när de kommit till vår webbsida via annonser från Bing Ads. Om du kommer till vår webbsida via en sådan annons placeras en cookie på din dator. På vår webbsida finns en Bing UET-tagg integrerad. Det handlar om en kod som med hjälp av cookien lagrar några icke personrelaterade uppgifter om användningen av webbsidan. Hit hör bland annat uppehållstiden på webbsidan, vilka områden av webbsidan som man var inne på och från vilken annons som användaren kom till webbsidan. Information om din identitet registreras inte.

    Den registrerade informationen överförs till Microsofts server i USA och sparas där i max 180 dagar. Du kan förhindra att data samlas in via cookien och hur du använt webbsidan samt bearbetning av dessa uppgifter genom att förhindra att cookies placeras i din webbläsare genom att gå in på säkerhets- eller integritetsinställningarna. Det kan också innebära att webbsidans funktionalitet försämras.

    Dessutom kan Microsoft i vissa fall spåra ditt användarbeteende via flera av dina elektroniska enheter genom så kallad Cross Device Tracking och på så sätt visa personaliserad reklam på resp. Microsoft-webbsidor och -appar. Detta beteende kan du deaktivera via http://choice.microsoft.com/sv-sv/opt-out. Alternativt kan du deaktivera användningen av cookies via tredjepartsleverantör genom att du går in på deaktiveringshjälpen i Network Advertising Initiative via www.networkadvertising.org/choices/.

    Närmare information om Bings analystjänster hittar du på Bing Ads hemsida ( https://help.bingads.microsoft.com/#apex/3/en/53056/2). Närmare information om personuppgiftsskyddet hos Microsoft och Bing hittar du i Microsofts dataskyddsbestämmelser ( https://privacy.microsoft.com/sv-se/privacystatement).
  • Channel Pilot Solutions
    För att utvärdera prestandan hos olika prisjämförelsetjänster använder vi cookies från företaget Channel Pilot Solutions GmbH. För att känna igen klickbedrägerier och bots bearbetas din IP-adress av Channel Pilot Solutions GmbH och anonymiseras därefter omedelbart. Den anonyma data som samlas in sparas inte längre än 24h. Inte vid någon tidpunkt överlämnas ytterligare personuppgifter.

    Du kan förhindra att data sparas genom att aktivt välja ”opt-out” cookies. I detta fall sparas en Cookie i din webbläsare som förhindrar att Channel Pilot samlar in data när du besöker denna webbplats. ”Opt-out cookien” är bara aktiv i den senast använda webbläsaren. Om du rensar cookies eller byter webbläsare behöver du använda ”opt-out” funktionen åter igen.

    Opt-out länk: https://www.channelpilot.co.uk/optout >>

Google reCAPTCHA
Som skydd mot robotar använder vi tjänsten reCAPTCHA från Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; „Google“). I denna tjänst ingår överföring av din IP-adress och ev. ytterligare uppgifter till Google som krävs för tjänsten reCAPTCHA. För dessa uppgifter används företaget Googles olika dataskyddsbestämmelser. Mer information om Google Captchas integritetspolicy hittar du här: https://policies.google.com/privacy.

2.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 2.1

2.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 2.1 löpnr Källa
1, 4, 5 och 6 Användarens enhet

2.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande till statliga myndigheter
Vi delar dina personuppgifter med statliga myndigheter (skatteverket, polisen och andra myndigheter) om vi är skyldiga enligt lag att lämna ut dem.
Social Plugins
Vi avstår från att integrera Social Plugins i vår webbsida för att skydda din integritet när du besöker vår webbsida. Vi har endast integrerat grafiska länkar från olika sociala medier (exempelvis www.facebook.com) i vår webbsida. Därmed är det inte möjligt för din webbläsare att upprätta en direkt förbindelse till servrar hos sociala medier. HORNBACH Byggmarknad AB tar inget ansvar för dataskyddsbestämmelserna och behandlingen hos de länkade sidorna.
Google reCAPTCHA
Som skydd mot robotar använder vi även reCAPTCHA-tjänsten från Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; „Google“). I denna tjänst ingår överföring av din IP-adress och ev. ytterligare uppgifter till Google som krävs för tjänsten reCAPTCHA. För dessa uppgifter används företaget Googles olika dataskyddsbestämmelser. Mer information om Google Captchas integritetspolicy hittar du här: https://policies.google.com/privacy?hl=sv. Det finns ett EU-standardavtal med Google gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, Tyskland
Anonymiserade personuppgifter, se ovan.
Google Ireland Limited,Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland
Anonymiserade personuppgifter för AdWords och Conversion Tracking samt reCAPTCHA-data, se ovan. Det finns ett EU-standardavtal med Google gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA
Analysdata, se ovan. Det finns ett EU-standardavtal med Microsoft gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland
För att korta ned långa webbadresser använder vi tjänsten ”Checkdomain” från Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland. När du använder en sådan nedkortad länk omdirigeras din IP-adress till Checkdomains server. Detta krävs för att omdirigeringen ska kunna genomföras. De data som sparas i samband med detta raderas senast efter 7 dagar. Ytterligare information om Checkdomains behandling av dina data samt möjlighet att tacka nej finns på https://www.checkdomain.net/en/legal/privacy//#heading-29.
Netigate
För kundenkäter använder vi tjänster från företaget Netigate Deutschland GmbH, Untermainkai 27-28, 60329 Frankfurt am Main, Tyskland. Netigate behandlar enbart användarnas uppgifter för att kunna utvärdera enkätresultatet för vårt uppdrag och sparar resultatet anonymiserat, dvs. utan personuppgifter om användarna. Om inbjudan till enkäten skickas via e-post används e-postadressen enbart för att skicka ut inbjudan. Eftersom enkäterna är anonyma sparas ingen information som kan kopplas till de enskilda deltagarna i enkäten. Resultaten från våra kundenkäter används enbart för intern utvärdering. I de fall då även personuppgifter behandlas i själva enkäten sker det enbart med ditt uttryckliga godkännande.

2.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal(1)
(1) Med förbehåll för uttryckligt medgivande eller avtalsmässig eller juridisk överföring, behandlar vi eller låter uppgifterna behandlas endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, avtalsförpliktelse genom så kallade standardiserade skyddsbestämmelser från EU-kommissionen, eller om certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter finns (artikel 44 till 49 i GDPR, EU-kommissionens informationssida: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en).

2.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för ingående av avtal: ☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Begränsad möjlighet att använda webbsidan
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

3. När du använder vår webbshop eller skapar ett kundkonto

Om du utöver detta använder vår webbshop lagrar vi dessutom ytterligare personuppgifter:

3.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Avtalsuppgifter (exempelvis namn, e-post, artikelbeställningar) Avtalsgenomförande och behandling av dina förfrågningar
Avstämning med antiterror-listor
Fullgöra avtal
Rättslig förpliktelse
2. Kundkontouppgifter Åtkomst till webbshop och avtalsgenomförande Fullgöra avtal
3. Produktrecensioner (inklusive e-postadress och IP-adress) Hjälp att fatta köpbeslut, reklamationshantering*, förhindrande av recensionsbedrägeri Berättigat intresse
4. Uppgifter för nyhetsbrev
(E-postadress, uppgifter om samtycke)
E-postreklam* Lämnat samtycke
5. För Smart Home produkter: namn, ort, e-postadress, lösenord, meddelanden och förbrukningsdata Smart Home Fullgöra avtal
6. Bank-, kredit- och betalningsuppgifter (krypterat) Betalningsprocess Fullgöra avtal
7. Uppgifter om utnyttjande av prisgarantin: namn, e-postadress*, telefon, bankkontakt, artikel Återbetalning inom ramen för prisgarantin Fullgöra avtal
8. Personuppgifter (exempelvis personnummer, namn, e-post, adress) Kontroll av din adress Fullgöra avtal
9. E-kvitto Arkiveringsservice för kund Berättigat intresse
10. Felmeddelande, (Stacktrace), IP adresss, browserinformation Upptäckande och lagring av fel och problem på websidan Berättigat intresse

*Användning för detta syfte görs enbart om du samtyckt till detta. I detta fall loggför vi dessutom det samtycke du lämnat.

3.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 3.1

3.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 3.1 löpnr Källa
3, 5 och 7 IP-adress, serverloggfil, meddelanden och uppgifter om förbrukning: användarens enhet
1 och 7 Personnummer, namn, adress, e-post: Resurs Bank

3.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande för orderbearbetning
I den omfattning som krävs för att fullgöra avtalet med dig ger vi även andra företag och enskilda personer i uppdrag att utföra arbetsuppgifter för HORNBACH. Ett exempel på detta är det transportföretag som anlitas av oss och som för detta syfte får dina kontaktuppgifter (t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress) utöver beställningsinformationen. Dessutom kan det vara nödvändigt att vi i enstaka fall behöver överlämna dina kontaktuppgifter till leverantörer eller tillverkare för att kunna åtgärda fel eller för att fullgöra avtalade krav.

Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att spåra försändelsen så att du hela tiden kan se aktuell status på din försändelse.
Dessutom använder vi oss av tjänsteleverantörer för så kallade fulfillmenttjänster. Det gäller exempelvis ordermottagning, orderplockning, förpackning, leverans, annulleringshanteringar eller returhantering. Även dessa tjänsteleverantörer får dina beställnings- och kontaktuppgifter.
Om du har beställt vår hantverkarservice i samband med ditt köp överlämnar vi dina beställnings- och kontaktuppgifter som krävs till montörer/hantverkare, som sedan koordinerar monteringsdatum och övertar leverans av produkten åt oss.
Delvis använder vi oss även av tjänsteleverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som sedan vid behov kan komma i kontakt med dina uppgifter.
Överföring för betalningshantering
Vi överför dina betalningsuppgifter inom ramen för behandling av betalningar till det kreditinstitut vi anlitar eller respektive betalningsleverantör. Om du som kund registrerat dig med ditt kundkonto har du möjlighet att ange ett betalningssätt även för ytterligare inköp (aktivera expressbetalning) och därmed snabba på framtida beställningsprocesser. Betalningsleverantören lagrar dina uppgifter krypterat i det här fallet för framtida beställningar, så att du inte behöver ange dina uppgifter på nytt vid kommande beställningar.

Du kan när som helst radera eller ändra dessa inställningar i ditt kundkonto under "Mina uppgifter".
Köp på delbetalning
För att kunna erbjuda dig Klarnas betalningsalternativ skickar vi personuppgifter som beställningsuppgifter, för- och efternamn, adress, födelsedatum, kön, e-postadress, telefonnummer och IP-adress till Klarna AB, Sveavägen 46, baserat på ditt samtycke , 111 34 Stockholm, Sverige.

Klarna utvärderar uppgifterna utifrån matematisk-statistiska procedurer och om det finns ett berättigat intresse utbyts data med andra företag och kreditinstitut. Klarna kan därmed bedöma om du kan använda de betalningsalternativ som Klarna erbjuder och anpassa betalningsalternativen efter dina behov.

Allmän information om Klarna finns här. Dina personuppgifter kommer att behandlas av Klarna i enlighet med tillämpliga dataskyddsbestämmelser och i enlighet med informationen i Klarnas dataskyddsinformation. Där hittar du också information om dina rättigheter.
Autentisering resp. riskbedömning vid val av kreditkort som betalningsmedel
Om du väljer kreditkort som betalningsalternativ kommer dina uppgifter (namn, företagsnamn, adress, telefonnummer och e-postadress) att skickas i samband med din beställning till vår betaltjänstleverantör Computop Wirtschaftsinformatik GmbH, Schwarzenbergstr.4, D-96050 Bamberg, som teknisk processor och till berörda banker för autentisering resp. riskbedömning i enlighet med EU riktlinje 2015/2366 (Payment Services Directive 2).

Med hjälp av 3D-Secure 2.0-proceduren bekräftas att den person som initierar en e-handelstransaktion också har rätt att använda respektive betalkort. Det finns en automatisk autentisering resp. riskbedömning. Den potentiella effekten kan vara att autentiseringen kanske inte lyckas och att den valda betalningsmetoden inte kan användas i det specifika fallet.
Överföring för att sända över reklammaterial
För att kunna skicka över reklammaterial från HORNBACH lämnar vi vidare dina uppgifter till externa tjänsteleverantörer. Vi lämnar inte vidare dina uppgifter till tredje part för externa reklamsyften.
Trygg E-handel
För att visa Trygg E-handel Certifiering på webben har vi blivit certifierade av Trygg E-handel (Svensk Distanshandel). Detta innebär att vi uppfyller vissa krav som ger dig som kund en säker köpupplevelse.

Trygg E-handel samlar inte in någon data från dig och din enhet genom ditt besök på HORNBACH.se.

Läs om HORNBACH certifikat Trygg E-handel >>
Läs om Trygg E-handel >>
Läs om Krav Trygg E-handel >>
Regionala HORNBACH bolag
För att kunna erbjuda dig våra tjänster över hela Europa och även kunna möjliggöra inköp över gränserna delar vi dina avtals-, leverans- och kontaktuppgifter med våra regionala HORNBACH bolag; dessa är Hornbach Baumarkt GmbH (Österrike), Hornbach Baumarkt CS spol.s.r.o. (Tjeckien), Hornbach Baumarkt (Schweiz) AG, Hornbach Bouwmarkt B.V. (Nederländerna), Hornbach Centrala SRL (Rumänien), HORNBACH Byggmarknad AB (Sverige), HORNBACH - Baumarkt SK spol. s r.o. (Slovakien), Hornbach Baumarkt Luxemburg s.a.r.l. (Luxemburg).

Vi gör det möjligt att förmedla följande kundservice över alla regioner:

  • Reklamationer.
  • Avtalsenlig bytesrätt.
  • Reservation och hämtning av varor på byggvaruhus i andra regioner.
Smart Home produkter
För att möjliggöra Smart Home tjänsten är det nödvändigt att HORNBACH ge tillverkaren av Smart Home lösningen (ROC-Connect GmbH, Bahnhofsplatz 1a, 2340 Mödling, Österrike) tillgång till ovanstående uppgifter för att kunna ge support. Uppgifterna lagras av vår amerikanska IT-tjänsteleverantör Microsoft Corporation, 6100 Neil Road, Suite 210, Reno, NV 89511 (nedan kallad Microsoft) uteslutande på servrar inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Det finns ett EU-standardavtal med Microsoft gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Bank-, kredit- och betalningsuppgifter
HORNBACH kommer inte åt dina bank-, kredit- och betalningsuppgifter eftersom betalningsprocessen sker direkt hos respektive betalningsleverantör och betalningsprocessen är krypterat.

Läs om våra olika betalningsmöjligheter och de betalningsleverantörer som anlitas >>
Vidarebefordran för att åtgärda fel
För att åtgärda fel och problem med funktionaliteten i vår webbshop använder vi tjänsten Bugsnag från Bugsnag Inc. 939 Harrison St, San Francisco, CA 94107, USA. Vid fel vidarebefordras felmeddelandet, information om användarens inställningar (exempelvis vilken webbläsare som använts) samt detaljer om sidan där felet har uppstått och de uppgifter som angetts där till Bugsnag. Dessförinnan anonymiseras din IP-adress så att Bugsnag inte kan koppla ärendet till dig som person.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen kräver så finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

3.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal(1)
(1) Med förbehåll för uttryckligt medgivande eller avtalsmässig eller juridisk överföring, behandlar vi eller låter uppgifterna behandlas endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, avtalsförpliktelse genom så kallade standardiserade skyddsbestämmelser från EU-kommissionen, eller om certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter finns (artikel 44 till 49 i GDPR, EU-kommissionens informationssida: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en).

3.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 3.1 nr. 1, 2, 7, 8, 9
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Om avtalsrelevanta uppgifter föreligger går det inte att ingå ett avtal utan motsvarande uppgift
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

4. Inköp i våra varuhus på plats, kundservice

4.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Uppgifter från kameraövervakning Åtkomstkontroll, utövande av äganderätt, skydd av egendom, anställdas säkerhet. Berättigat intresse
2. Avtalsuppgifter (t.ex. namn, adress, e-post, artikelbeställningar) Avtalsgenomförande och bearbetning av dina förfrågningar
Avstämning med antiterror-listor
Fullgöra avtal
Rättslig förpliktelse
3. Avtalsuppgifter (t.ex. namn, adress, e-post) Beställning av hantverkartjänster Fullgöra avtal
4. Proffskort- och
Projektvärldskortuppgifter
(personnummer, namn, mail, årsinkomst, arbetsgivare, telefonummer
Fakturering, kreditköp, kommunikation Fullgöra avtal
Berättigat intresse
5. Namn, adress, kommunikationsuppgifter, körkortsuppgifter Körkortskontroll vid fordonsuthyrning Rättslig förpliktelse
6. För Smart Home produkter: namn, ort, e-postadress, lösenord, meddelanden och förbrukningsdata Smart Home Fullgöra avtal
7. Vid utnyttjande av kundservice: Den information som uppges av kunden (t.ex. telefonnummer, e-postadress, artikel etc.) samt tillgängliga avtalsuppgifter Bearbeta kundförfrågningar Berättigat intresse
8. Bank-, kredit- och betalningsuppgifter (krypterat) Betalningsprocess Fullgöra avtal
9. Personnummer, namn, adress, kommunikations-uppgifter, fastighets-beteckning
Ansökan om ROT avdrag vid hantverkarservice
Rättslig förpliktelse
10. Uppgifter om utnyttjande av prisgarantin: namn, adress, e-postadress, telefon, artikel Återbetalning inom ramen för prisgarantin Fullgöra avtal
11. Adress, avtalsuppgifter Reparationsorder Fullgöra avtal

4.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 4.1

4.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 4.1 löpnr Källa
1. Kameraövervakning

4.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande för orderbearbetning
I den omfattning som krävs för att fullfölja avtalet med dig ger vi även andra företag och enskilda personer i uppdrag att utföra arbetsuppgifter för HORNBACH. Ett exempel på detta är det transportföretag som anlitas av oss och som för detta syfte får dina kontaktuppgifter (exempelvis namn, adress, telefonnummer, e-postadress) utöver beställningsinformationen. Dessutom kan det vara nödvändigt att vi i enstaka fall behöver överlämna dina kontaktuppgifter till leverantörer eller tillverkare för att kunna åtgärda fel eller för att fullgöra avtalade krav.

Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att spåra försändelsen så att du hela tiden kan se aktuell status på din försändelse.
Om du har beställt vår hantverkarservice i samband med ditt köp överlämnar vi dina beställnings- och kontaktuppgifter som krävs till montörer/hantverkare, som sedan koordinerar monteringsdatum och övertar leverans av produkten åt oss
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.
Vi använder Google Maps för att fastställa leveransavståndet och de relaterade fraktkostnaderna och anger leveransadressen, som består av gata, husnummer och postnummer. Det handlar här om en tjänst från Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; „Google“). Det finns ett EU-standardavtal med Google gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Butikskontrollanter
Vid misstanke om brott kan du registreras av vår kameraövervakning. Vid brott får butikskontrollanter som vi anlitar på plats åtkomst till dina uppgifter. Vid brott överlämnas de dessutom till polisen.
Regionala HORNBACH bolag
För att kunna erbjuda dig våra tjänster över hela Europa och även kunna möjliggöra inköp över gränserna delar vi dina avtals-, leverans- och kontaktuppgifter med våra regionala HORNBACH bolag; dessa är Hornbach Baumarkt GmbH (Österrike), Hornbach Baumarkt CS spol.s.r.o. (Tjeckien), Hornbach Baumarkt (Schweiz) AG, Hornbach Bouwmarkt B.V. (Nederländerna), Hornbach Centrala SRL (Rumänien), HORNBACH Byggmarknad AB (Sverige), HORNBACH - Baumarkt SK spol. s r.o. (Slovakien), Hornbach Baumarkt Luxemburg s.a.r.l. (Luxemburg).

Vi gör det möjligt att förmedla följande kundservice över alla regioner:

  • Reklamationer.
  • Avtalsenlig bytesrätt.
  • Reservation och hämtning av varor på byggvaruhus i andra regioner.
Smart Home produkter
För att möjliggöra Smart Home tjänsten är det nödvändigt att HORNBACH ge tillverkaren av Smart Home lösningen (ROC-Connect GmbH, Bahnhofsplatz 1a, 2340 Mödling, Österrike) tillgång till ovanstående uppgifter för att kunna ge support. Uppgifterna lagras av vår amerikanska IT-tjänsteleverantör Microsoft Corporation, 6100 Neil Road, Suite 210, Reno, NV 89511 (nedan kallad Microsoft) uteslutande på servrar inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Det finns ett EU-standardavtal med Microsoft gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1).
Bank-, kredit- och betalningsuppgifter
HORNBACH kommer inte åt dina bank-, kredit- och betalningsuppgifter eftersom betalningsprocessen sker direkt hos respektive betalningsleverantör och betalningsprocessen är krypterat.

Vid ansökan om Företags-/projektvärldskort är vår samarbetspartner Resurs Bank AB ansvarig för personuppgifterna.

Läs om våra olika betalningsmöjligheter och de betalningsleverantörer som anlitas >>

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen kräver så finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

4.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal(1)
(1) Med förbehåll för uttryckligt medgivande eller avtalsmässig eller juridisk överföring, behandlar vi eller låter uppgifterna behandlas endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, avtalsförpliktelse genom så kallade standardiserade skyddsbestämmelser från EU-kommissionen, eller om certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter finns (artikel 44 till 49 i GDPR, EU-kommissionens informationssida: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en).

4.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 4.1 löpnr 2 -4, 6, 7, 8
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Om avtalsrelevanta uppgifter föreligger går det inte att ingå ett avtal utan motsvarande uppgift
Automatiserat beslutsfattande inklusive profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

5. HORNBACH mobilapp

5.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Förinställt varuhus (varuhus-id) Tillhandahållande av varuhusspecifik information Berättigat intresse
2. Positionsdata Välkomsthälsning till varuhuset (ingen positionsdata sparas, lokaliseringen kan när som helst deaktiveras i inställningarna) Berättigat intresse
3. Webbanalysuppgifter Räckviddsmätning, webbsidesoptimering, intressebaserad reklam, re-marketing, igenkänning av klickbedrägeri & bots Berättigat intresse
4. Felmeddelande (Stacktrace), IP adress, information om enhetstyp, app version Upptäckande och lagring av fel som leder till att appen kraschar Berättigat intresse

5.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 5.1

5.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 5.1 löpnr Källa
2 - 3 Användarens enhet

5.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Webtrekk Analytics
Vår webbsida använder sig av tjänster från Webtrekk GmbH. Webtrekk GmbH är ett företag med säte i Tyskland, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, som samlar in, lagrar och analyserar användningsdata. Företaget är certifierat för personuppgiftsskydd inom området webcontrolling i Tyskland, efter att deras personuppgiftsbehandling kontrollerats och befunnits följa dataskyddsbestämmelserna och datasäkerheten. När du besöker HORNBACH Byggmarknad AB:s webbsidor placerar Webtrekk GmbH ut en cookie. Den gör det möjligt att samla in, lagra och utvärdera användningsdata via Webtrekk GmbH. Inhämtade användaruppgifter anonymiseras genom att IP-adressen förkortas. Därför kan inte heller Webtrekk härleda ditt besök på vår webbsida till dig. Den förkortade IP-adressen behövs enbart för att känna igen sessionen och för geografisk lokalisering (på ortsnivå). Mer information om personuppgiftsskydd hos Webtrekk hittar du under https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/ . För att deaktivera Webtrekk och omöjliggöra insamling av användningsdata måste en cookie (kallad ”webTrekkOptOut”) sparas. När cookien sparats samlas användningsdata inte längre in.

Du kan när som helst slippa framtida personuppgiftsinsamling och -lagring av Webtrekk GmbH:s programvara. För detta klickar du på följande länk Jag vill inte ingå i den spårning som Webtrekk gör! . Genom att bekräfta länken placeras en så kallad opt-out-cookie på din hårddisk. Denna cookie gäller i 5 år. Observera att du, om du raderar alla cookies på din dator, även raderar denna opt-out-cookie, dvs. om du fortsatt vill slippa anonymiserad datainsamling från Webtrekk måste du på nytt spara opt-out-cookien. Opt-out-cookien sparas för respektive webbläsare och dator. Om du besöker våra webbsidor hemifrån eller från arbetsplatsen eller med olika webbläsare måste du aktivera opt-out-cookien för varje webbläsare resp. på varje dator.
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.
Bugsnag
Vår app använder tjänsten Bugsnag från Bugsnag Inc. 939 Harrison St, San Francisco, CA 94107, USA. Felmeddelandet, enhetsinformationen och appversionen överförs endast till Bugsnag i händelse av ett fel. Dessförinnan anonymiseras din IP-adress så att Bugsnag inte kan koppla ärendet till dig som person.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen så kräver finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

5.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal(1)
(1) Med förbehåll för uttryckligt medgivande eller avtalsmässig eller juridisk överföring, behandlar vi eller låter uppgifterna behandlas endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, avtalsförpliktelse genom så kallade standardiserade skyddsbestämmelser från EU-kommissionen, eller om certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter finns (artikel 44 till 49 i GDPR, EU-kommissionens informationssida: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en).

5.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter:
☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter:
☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal:
☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Inga
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning:
☒ Nej ☐ Ja

6. Leverantörer, tjänsteleverantörer och e-postkommunikation

6.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Avtalsuppgifter Upprättande, genomförande eller bearbetning av avtal Fullgöra avtal
2. Information till kontaktpersoner
(namn, adress, e-postadress, telefon, fax, funktion, företag)
Upprättande, genomförande eller bearbetning av avtal Fullgöra avtal
Berättigat intresse

6.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 6.1

6.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 6.1 löpnr Källa
2 Hornbachs avtalspartner (t.ex. kontaktpersonens arbetsgivare)

6.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

Exempelvis använder vi delvis Office 365, en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Det finns ett EU-standardavtal med Microsoft gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer(1). Du kan se respektive aktuellt innehåll i Online Services Terms (OST) via https://www.microsoft.com/en-us/licensing/product-licensing/products.aspx.

I samband med orderns genomförandet kontaktpersonens uppgifter också att vidarebefordras till andra HORNBACH-koncernföretag, förutsatt att de omfattas av ramavtalet och är auktoriserade av det.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen så kräver finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

6.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal(1)
(1) Med förbehåll för uttryckligt medgivande eller avtalsmässig eller juridisk överföring, behandlar vi eller låter uppgifterna behandlas endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, avtalsförpliktelse genom så kallade standardiserade skyddsbestämmelser från EU-kommissionen, eller om certifieringar eller bindande interna dataskyddsföreskrifter finns (artikel 44 till 49 i GDPR, EU-kommissionens informationssida: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en).

6.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 6.1 nr. 1
Utan avtalsuppgifter går det inte att ingå ett avtal
Utan avtalsuppgifter går det inte att ingå ett avtal
Automatiserat beslutsfattande inklusive profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

7. Närvaro på sociala medier (fanpages)

7.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Löp.nr Personuppgifter Avsedd användning Rättslig grund
1. Användarinteraktioner (inlägg, likes med mera) Användarkommunikation via sociala medier Berättigat intresse
2. Cookies Riktad marknadsföring Berättigat intresse
3. Demografiska uppgifter (baserar sig på uppgifter som lämnas om ålder, språk och kön) Riktad marknadsföring Berättigat intresse
4. Statistiska data om användarinteraktioner i aggregerad form, det vill säga utan att Hornbach direkt kan knyta informationen till en person (exempelvis sidaktiviteter, sidbesök, förhandsgranskningar av sidor, likes, rekommendationer, inlägg, videos, sidabonnemang inklusive källa, tidpunkter) Riktad marknadsföring Berättigat intresse

På våra olika sociala medieplattformar har vi skapat sidor som vi driver tillsammans med operatörerna för respektive plattform. Dessa är

7.1.1. Behandling av dina personuppgifter

Nedan informerar vi dig om behandlingen av dina personuppgifter i samband med ditt besök på en av våra sociala mediesidor. Operatören för respektive social medieplattform bär ensamt ansvar för behandlingen av personuppgifter på själva plattformen, på vilken vi driver våra sociala mediesidor.

När du besöker en av HORNBACH Byggmarknad AB:s sociala mediesidor behandlar vi som operatör för den sociala mediesidan dina handlingar och interaktioner med vår sociala mediesida (t.ex. innehållet i dina meddelanden, förfrågningar, inlägg eller kommentarer som du skickar till oss eller lämnar på våra sociala mediesidor eller när du gillar eller delar våra inlägg) samt dina offentliga profiluppgifter (t.ex. ditt namn och din profilbild).

Vilka personuppgifter från din profil som är offentliga beror på dina profilinställningar, vilka du själv kan anpassa i dina inställningar på den sociala medieplattformen (se detta avsnitt B under siffran II för mer information om detta). Se i allmänhet till att inte skicka eller dela känsliga uppgifter eller konfidentiell information (t.ex. ansökningshandlingar, bankuppgifter eller betalningsuppgifter) via sociala medieplattformar. Vi rekommenderar att du använder en säkrare överföringsmetod (t.ex. brevpost eller e-post).

Vi driver våra sociala mediesidor och behandlar därmed de ovan nämnda uppgifterna i syfte att kommunicera med våra följare och intresserade parter och informera dem om oss och våra produkter. Denna databehandling sker på grundval av våra ovan nämnda berättigade intressen (art. 6.1.f i GDPR) samt vid behov för att svara på dina meddelanden, förfrågningar, inlägg eller kommentarer som du skickar till oss (art. 6.1.b i GDPR).

De sociala medieplattformarna förser oss även med anonym användningsstatistik (så kallade analystjänster eller sidinsiktsuppgifter) för våra sociala mediesidor baserat på våra följares handlingar och interaktioner (t.ex. gilla-markeringar, delningar, kommentarer, antal följare, öppningar av enskilda sidoområden, ett inläggs räckvidd samt statistik om följarnas ålder, språk, ursprung eller intressen) som hjälper oss att komma i kontakt med våra följare och intresserade parter, förstå våra inläggs användning och räckvidd och göra våra sociala mediesidor så målinriktade som möjligt. Vi har inget inflytande över eller tillgång till skapandet och hanteringen av denna användningsstatistik och de underliggande uppgifterna. Detta utförs under eget ansvar av respektive social medieplattform och utan att vi har tillgång till enskilda följares eller användares personuppgifter. Denna databehandling sker på grundval av våra ovan nämnda berättigade intressen (art. 6.1.f i GDPR).

Vi använder dessutom denna anonyma användningsstatistik för att visa intressebaserade annonser på de sociala medieplattformar vi använder eller för att lyfta fram våra inlägg. Införandet av intressebaserade annonsvisningar eller visning av inlägg på de sociala medieplattformar vi använder baseras på analys av användarnas tidigare användningsbeteenden på respektive social mediaplattform, utan att vi har tillgång till enskilda användares personuppgifter eller kan samla in behandlade personuppgifter eller få kännedom om identiteten på de användare för vilka de intressebaserade annonserna visas.

7.1.2. Behandling av dina personuppgifter på respektive social medieplattform

Operatören för respektive social medieplattform bär ensamt ansvar för behandlingen av personuppgifter på själva plattformen, på vilken vi driver våra sociala mediesidor. Dessa behandlar dina personuppgifter när du besöker en av våra sociala mediesidor, vanligtvis oberoende av om du har ett användarkonto på den relevanta sociala medieplattformen eller om du är inloggad på den relevanta sociala medieplattformen, och använder vanligtvis även cookies och annan lagrings- och (delvis överlappande) spårningsteknik. Mer information hur dina personuppgifter behandlas av operatörerna för de respektive sociala medieplattformarna finns i dataskyddsinformationen på följande webbsidor för respektive social medieplattform

Facebooks datapolicy via https://www.facebook.com/policy

Instagrams datapolicy via https://help.instagram.com/519522125107875

YouTubes integritetspolicy via https://policies.google.com/privacy?hl=sv&gl=sv

De sociala medieplattformarna förser oss även med anonym användningsstatistik (så kallade sidinsiktsuppgifter) för våra sociala mediesidor baserat på våra följares handlingar och interaktioner. Vi har inget inflytande över eller tillgång till skapandet och hanteringen av denna användningsstatistik och de underliggande uppgifterna. Detta utförs under eget ansvar av respektive social medieplattform och utan att vi har tillgång till enskilda följares eller användares personuppgifter.

Det kan förekomma att de sociala medieplattformerna även själva skapar personlig användningsstatistik, till exempel för egen marknadsforskning, annonsering samt för andra kommersiella eller affärsmässiga ändamål och behandlar personuppgifter utanför EU, något som vi inte har något inflytande över eller tillgång till. Mer information hur dina personuppgifter behandlas av operatörerna för de respektive sociala medieplattformarna inom ramen för skapandet och behandlingen av användningsstatistik finns i informationen om användningsstatistik på följande webbsidor för respektive social medieplattform:

Facebook Insight-uppgifter via https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Instagram Insights via https://help.instagram.com/788388387972460?helpref=faq_content

YouTube Insights via https://youtubeinsights.withgoogle.com/

Mer information hur dina personuppgifter behandlas av operatörerna för de respektive sociala medieplattformarna inom ramen för intressebaserad reklam samt inställningsmöjligheterna för din profil och dina reklampreferenser finns på respektive social mediaplattform.

7.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 7.1

7.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 7.1 löpnr Källa
2.-4. Plattformsleverantör

7.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Inom ramen för tillhandahållandet av våra sociala mediesidor arbetar vid med tjänsteleverantörer (t.ex. IT-tjänsteföretag eller reklam- och contentagenturer som hjälper oss med att skapa våra inlägg samt optimering av våra sociala mediesidor). I den mån dessa tjänsteleverantörer behandlar personuppgifter för vår räkning har vi ingått ett personuppgiftsbiträdesavtal med dessa tjänsteleverantörer och kommit överens om lämpliga garantier för att skydda personuppgifterna.

7.5 Övrigt

När det gäller behandling av uppgifter utförd av HORNBACH Byggmarknad AB kan du när som helst kostnadsfritt göra dina rättigheter gentemot oss gällande via de angivna kontaktuppgifterna. När det gäller behandling av uppgifter utförd av operatören för respektive social mediaplattform kan du när som helst kostnadsfritt göra dina rättigheter gentemot den relevanta operatören gällande. Vi ger dig stöd i största möjliga utsträckning och vidarebefordrar din begäran om utövandet av dina rättigheter gentemot operatörerna för respektive social medieplattform till dem.

8. Utöva användarrättigheter (t.ex. information, korrektur etc.)

8.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, senaste ordernummer Identifikation av förfrågare Rättslig förpliktelse

8.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Ej användbart på grund av annan laglig grund

8.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 8.1 löpnr Källa
1. Ej användbar på grund av överföring av uppgifter görs av användaren

8.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

Exempelvis använder vi delvis Office 365, en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Det finns ett EU-standardavtal med Microsof gällande överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredjeländer1. Du kan se respektive aktuellt innehåll i Online Services Terms (OST) via https://www.microsoft.com/en-us/licensing/product-licensing/products.aspx.

8.5 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för ingående av avtal: ☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: En korrekt identifiering är eventuell inte möjlig utan data. Utan tillräcklig identifiering kan inga uppgifter lämnas ut.
Automatiserat beslutsfattande inklisive profilering enl. Art 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

9. Informationssäkerhet

Genom tekniska och organisatoriska åtgärder skyddas vår webbsida och anslutna IT-system mot obehörig åtkomst, förändringar eller distribution av dina uppgifter, samt mot förlust och förstörelse.

Du bör alltid hantera din data konfidentiellt och stänga webbläsarfönstret när du avslutat ditt besök på vår hemsida.

Vi lägger största vikt vid vår plattforms säkerhet och fokuserar intensivt på säkerhetsfrågor redan från utvecklingsstadiet. Med din hjälp kan vi göra vår plattform ännu säkrare.

Om du trots detta skulle upptäcka några säkerhetsbrister ber vi dig att höra av dig till oss så fort som möjligt! Skicka oss en så detaljerad beskrivning av säkerhetsbristen som möjligt (med respektive URL) samt en beskrivning av hur säkerhetsbristen upptäcktes (med skärmdumpar med mera) till infosec@hornbach.com.

10. Lagringstid

Vi sparar inte dina personuppgifter längre än vad som behövs för att uppfylla de syften som specificerats i vår integritetspolicy. Vissa uppgifter kan dock behöva sparas för längre tid för att uppfylla andra lagkrav såsom exempelvis bokföringslagen och konsumentköplagen. Det finns också andra skäl att spara uppgifter för längre tid om det pågår en utredning eller en tvist, även om kundförhållandet sedan tidigare har upphört, eller i fall då du har köpt en produkt av oss där vi behöver spara uppgifterna för att kunna fullgöra vårt garantiåtagande.

IP-adresser lagras i regel temporärt för att upprätta en uppkoppling; om vi därutöver skulle använda dem för webbsidesoptimering eller reklamsyften så anonymiseras de omedelbart och hanteras endast anonymt.

Vid inaktivitet sparas ditt kundkonto inklusive dina sparade kvitton i 2 år, dvs. om du inte använder ditt kundkonto så raderas kontot och den sparade datan efter 2 år.

Varaktigheten för lagring av personuppgifter från kameraövervakning utan skälig grund uppgår till max 30 dagar. I händelse av en incident (exempelvis stöld) lagras uppgifterna därutöver tills uppgifterna inte längre behövs (exempelvis när utredningen avslutats).

Om du använder våra Smart Home produkter har du möjlighet att ta bort dina uppgifter själv. Meddelanden från dina enheter lagras dock i högst 7 dagar och förbrukningsdata i högst 12 månader.

11. Dina rättigheter

I enlighet med dataskyddsförordningen har du såvida nämnda förutsättningar i lagen är uppfyllda följande rättigheter:

  Dataskyddsförordning
(fr.o.m. 25 maj 2018)
Rätt till tillgång Art. 15
Rätt till rättelse Art. 16
Rätt till borttagning Art. 17
Rätt till begränsning av behandling Art. 18
Rätt att göra invändningar Art. 21
Rätt till dataportabilitet Art. 20
Rätt till klagomål hos ansvarig tillsynsmyndighet Art. 57 punkt 1 f)
ätt att dra tillbaka samtycke med framtida verkan Art. 7 punkt 3

Du har enligt art. 21 dataskyddsförordning rätt att när som helst rätt, av skäl som hänför sig till din specifika situation, rätt att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter som grundar art. 6. Punkt 1 e eller f i dataskyddsförordning, inbegripet profilering som grundar sig på dessa bestämmelser.

Om personuppgifterna behandlas för direkt marknadsföring ska du ha rätt att när som helst invända mot behandlingen av personuppgifter som avser dig för sådan marknadsföring, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring.

Du kan utöver dessa rättigheter genom att kontakta oss per brev eller per mail på nedanstående adress.

12. Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du har frågor angående vår integritetspolicy eller dataskydd. När det gäller frågor om insamling, bearbetning eller användande av dina personuppgifter, för information, rättelse, spärr eller radering av personuppgifter samt återkallande av samtycke kontakta oss på: dataskydd@hornbach.com

Hornbach Byggmarknad AB
Dataskydd
Aröds Industriväg 66
417 05 Göteborg

13. Datainspektionen - en tillsynsmyndighet

Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, vill vi att du i första hand vänder dig till oss på adressen ovan men du kan även vända dig direkt till Datainspektionen med ett klagomål.

14. Justeringar/Ändringar i policyn

Hornbach Byggmarknad AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i integritetspolicyn. Den senaste versionen av integritetspolicyn hittar du alltid här på webbplatsen.

Läs mer om

upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x