Önskelista 0 Varukorg 0

Integritets- & personuppgiftspolicy

Integritets och personuppgiftspolicy

Din personliga integritet är mycket viktig för oss. Därför vill vi informera dig hur vi skyddar dina personuppgifter på HORNBACH.

Lästid: 16 min.

Hur hanterar och skyddar vi dina uppgifter?

1. Allmänt

Dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddsförordningen (GDPR) och annan svensk dataskyddslagstiftning. Våra medarbetare och samarbetspartner är skyldiga att följa de dataskyddsrättsliga bestämmelserna.

Nedan kan du läsa hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver även för dig vilka rättigheter du har och hur du kan göra dem gällande.

2. När du besöker vår hemsida

2.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Uppgifter från webbläsare (datum och klockslag för åtkomst, URL (adress) till hänvisande webbsidor, skickat datavolym, webbläsartyp och -version, operativsystem, IP-adress) Upprättande av förbindelse för att kunna navigera på alla våra onlinetjänster, förkortning av långa URLs* Berättigat intresse
2. Uppgifter för nyhetsbrev
(E-postadress, uppgifter om samtycke)
E-postreklam** Lämnat samtycke
3. Uppgifter i kontaktformulär Kommunikation med anledning av er förfrågan** Lämnat samtycke
4. Uppgifter om geografisk lokalisering Platsinformation för att kunna visa närmaste HORNBACH byggmarknad Berättigat intresse
5. Webbanalysuppgifter*** Räckviddsmätning, webbsidesoptimering, intressebaserad reklam, re-marketing, igenkänning av klickbedrägeri och bots Berättigat intresse
6. Google reCAPTCHA-data Skydd mot robotar Berättigat intresse
7. Namn, adress, e-postadress, data om lämnat samtycke Kundenkäter Lämnat samtycke

*För att korta ned långa webbadresser använder vi tjänsten ”Checkdomain” från Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland. När du använder en sådan nedkortad länk omdirigeras din IP-adress till Checkdomains server. Detta krävs för att omdirigeringen ska kunna genomföras. De data som sparas i samband med detta raderas senast efter 7 dagar. Ytterligare information om Checkdomains behandling av dina data samt möjlighet att tacka nej finns på https://www.checkdomain.de/agb/datenschutz/#heading-29 .

**Användning för detta syfte görs enbart om du samtyckt till detta. I detta fall loggför vi dessutom det samtycke du lämnat.

***Denna webbplats använder cookies. En cookie (eller kaka på svenska) är en liten textfil som gör det möjligt för en hemsida att känna igen en webbläsare. Cookies sparas på datorn i en textfil och nästa gång webbservern kontaktas aktiveras den. Som användare kan du själv bestämma om och vilka cookies du vill tillåta, blockera eller radera. Instruktioner för din webbläsare hittar du här: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Google Chrome mobile, Microsoft Edge, Safari, Safari mobile. Alternativt kan du även installera så kallade ad-blockers, som t.ex. Ghostery.

Webbanalys***
För att hela tiden förbättra och optimera vår sida och användarvänligheten använder vi oss av analys teknologi från Webtrekk samt Google Inc. med produkten ”AdWords Conversion Tracking”. Det innebär att besöks- och interaktionsuppgifter samlas in från webbsidesbesökaren och utvärderas statistiskt. För detta syfte använder vi oss av cookies. Besöks- och interaktionsuppgifter bearbetas aldrig i personrelaterad form utan enbart anonymt.

Delvis överförs och lagras analysdata till en server hos respektive analystjänst i ett EU-medlemsland eller utanför EU (exempelvis i USA). Informationen överförs i förekommande fall till tredje part om detta är tillåtet enligt lag eller om tredje part bearbetar dessa uppgifter på uppdrag av vår tjänsteleverantör. Varken vi eller webbanalystjänsterna kopplar samman din IP-adress med andra uppgifter som sparats av oss eller tjänsteleverantören. Webbsidan använder följande analystjänster:

  • Webtrekk Analytics
    Vår webbsida använder sig av tjänster från Webtrekk GmbH. Webtrekk GmbH är ett företag med säte i Tyskland, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, som samlar in, lagrar och analyserar användardata. Företaget är certifierat för personuppgiftsskydd inom området webcontrolling i Tyskland, efter att deras personuppgiftsbehandling kontrollerats och befunnits följa dataskyddsbestämmelserna och datasäkerheten. När du besöker HORNBACH Byggmarknad AB:s webbsidor placerar Webtrekk GmbH ut en cookie.

    Den gör det möjligt att samla in, lagra och utvärdera användningsdata via Webtrekk GmbH. Inhämtade användaruppgifter anonymiseras genom att IP-adressen förkortas. Därför kan inte heller Webtrekk härleda ditt besök på vår webbsida till dig. Den förkortade IP-adressen behövs enbart för att känna igen sessionen och för geografisk lokalisering (på ortsnivå). Mer information om personuppgiftsskydd hos Webtrekk hittar du under https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/. För att deaktivera Webtrekk och omöjliggöra insamling av användningsdata måste en cookie (kallad ”webTrekkOptOut”) sparas. När cookien sparats samlas användningsdata inte längre in.

    Du kan när som helst slippa framtida personuppgiftsinsamling och -lagring av Webtrekk GmbH:s programvara. För detta klickar du på följande länk ”Jag vill inte ingå i den spårning som Webtrekk gör!”. Genom att bekräfta länken placeras en så kallad opt-out-cookie på din hårddisk. Denna cookie gäller i 5 år. Observera att du, om du raderar alla cookies på din dator, även raderar denna opt-out-cookie, dvs. om du fortsatt vill slippa anonymiserad datainsamling från Webtrekk måste du på nytt spara opt-out-cookien. Opt-out-cookien sparas för respektive webbläsare och dator. Om du besöker våra webbsidor hemifrån eller från arbetsplatsen eller med olika webbläsare måste du aktivera opt-out-cookien för varje webbläsare respektive på varje dator.
  • Iridion Optimization Suite
    Vår webbsida använder programvaran "Iridion Optimization Suite" från Web Arts AG, Seifgrundstraße 2, 61348 Bad Homburg, Tyskland, för användarorienterad design och optimering av våra webberbjudanden. Med hjälp av mjukvaran utförs statistiska analyser av användarbeteende och innehåll. Presentationen av webbsidan ändras med denna data som grund. Den samlade användardatan görs anonym genom att förkorta IP-adressen. Det är därför inte möjligt att dra några slutsatser om dig som besökare på vår webbsida.

    Samlingen och lagringen av data kan återkallas när som helst med framtida effekt via denna bortkopplingsadress https://www.hornbach.se/cms/sv/se/dataskydd.html?iridion=notrack. Opt-out lagras i den aktuella webbläsaren i form av en cookie. Om cookien är raderad eller om webbläsaren eller terminalen ändras måste kopplingslänken aktiveras igen.
  • Google AdWords och Conversion Tracking
    Vi använder onlinereklamprogrammet ”Google AdWords” samt Conversion Tracking inom ramen för Google AdWords. Google Conversion Tracking är en analystjänst från Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“):

    För att dra uppmärksamhet till våra tjänster använder vi Google AdWords-annonser och använder inom ramen för detta Google Conversion Tracking för att få en personaliserad, intresse- och platsrelaterad onlineannonsering. Möjligheten att anonymisera IP-adressen görs hos Google Tag Manager via en intern inställning som inte syns i källan för denna sida. Denna interna inställning anonymiserar IP-adressen. Annonserna visas utifrån sökningar på webbsidor som ingår i Googles annonsnätverk. Vi har möjlighet att kombinera våra annonser med vissa sökbegrepp. Med hjälp av cookies kan vi lägga in annonser som baseras på en användares tidigare besök på vår webbsida.

    Ett klick på en annons leder till att en cookie placeras på användarens dator via Google. Mer information om den cookieteknik som används hittar du även på informationen från Google om webbsidesstatistik och i dataskyddsbestämmelserna.

    Med hjälp av denna teknik får Google och vi som kund information om att en användare klickat på en annons och vidarebefordrats till våra webbsidor. Den information som förmedlas används enbart för en statistisk utvärdering för annonsoptimering. Vi får ingen information som kan identifiera en besökare personligen. Den statistik som vi får från Google består av det totala antalet användare som klickat på en av våra annonser och om vederbörande vidarebefordrades till en av våra webbsidor som är försedd med en conversion tag. Utifrån denna statistik kan vi se vid vilka sökbegrepp våra annonser särskilt ofta blir klickade på och vilka annonser som leder till kontakt via kontaktformuläret genom användaren.

    Om du inte vill detta kan du förhindra att de cookies som krävs för denna teknik sparas via exempelvis inställningarna för din webbläsare. I så fall ingår inte ditt besök i användarstatistiken.

    Du har också möjlighet att via annonsinställningarna välja typer av Google-annonser respektive deaktivera intresserelaterade annonser på Google. Alternativt kan du deaktivera användningen av cookies via tredjepartsleverantör genom att du går in på deaktiveringshjälpen i Network Advertising Initiative.

    Vi och Google får emellertid fortsatt statistisk information om när och hur många användare som besöker denna sida. Om du inte heller vill ingå i denna statistik kan du förhindra detta med hjälp av ytterligare program för webbläsaren (exempelvis med Add-on Ghostery).
  • Bing Universal Event Tracking (UET)
    På vår webbsida inhämtas och lagras Bing Ads-filer som skapar användarprofiler med hjälp av pseudonymer. Detta är en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Tjänsten gör det möjligt för oss att följa användarnas aktiviteter på vår webbsida när de kommit till vår webbsida via annonser från Bing Ads. Om du kommer till vår webbsida via en sådan annons placeras en cookie på din dator. På vår webbsida finns en Bing UET-tagg integrerad. Det handlar om en kod som med hjälp av cookien lagrar några icke personrelaterade uppgifter om användningen av webbsidan. Hit hör bland annat uppehållstiden på webbsidan, vilka områden av webbsidan som man var inne på och från vilken annons som användaren kom till webbsidan. Information om din identitet registreras inte.

    Den registrerade informationen överförs till Microsofts server i USA och sparas där i max 180 dagar. Du kan förhindra att data samlas in via cookien och hur du använt webbsidan samt bearbetning av dessa uppgifter genom att förhindra att cookies placeras i din webbläsare genom att gå in på säkerhets- eller integritetsinställningarna. Det kan också innebära att webbsidans funktionalitet försämras.

    Dessutom kan Microsoft i vissa fall spåra ditt användarbeteende via flera av dina elektroniska enheter genom så kallad Cross Device Tracking och på så sätt visa personaliserad reklam på resp. Microsoft-webbsidor och -appar. Detta beteende kan du deaktivera via http://choice.microsoft.com/sv-sv/opt-out. Alternativt kan du deaktivera användningen av cookies via tredjepartsleverantör genom att du går in på deaktiveringshjälpen i Network Advertising Initiative via www.networkadvertising.org/choices/.

    Närmare information om Bings analystjänster hittar du på Bing Ads hemsida ( https://help.bingads.microsoft.com/#apex/3/en/53056/2). Närmare information om personuppgiftsskyddet hos Microsoft och Bing hittar du i Microsofts dataskyddsbestämmelser ( https://privacy.microsoft.com/sv-se/privacystatement).
  • Channel Pilot Solutions
    För att utvärdera prestandan hos olika prisjämförelsetjänster använder vi cookies från företaget Channel Pilot Solutions GmbH. För att känna igen klickbedrägerier och bots bearbetas din IP-adress av Channel Pilot Solutions GmbH och anonymiseras därefter omedelbart. Den anonyma data som samlas in sparas inte längre än 24h. Inte vid någon tidpunkt överlämnas ytterligare personuppgifter.

    Du kan förhindra att data sparas genom att aktivt välja ”opt-out” cookies. I detta fall sparas en Cookie i din webbläsare som förhindrar att Channel Pilot samlar in data när du besöker denna webbplats. ”Opt-out cookien” är bara aktiv i den senast använda webbläsaren. Om du rensar cookies eller byter webbläsare behöver du använda ”opt-out” funktionen åter igen.

    Opt-out länk: https://www.channelpilot.co.uk/optout >>

Google reCAPTCHA
Som skydd mot robotar använder vi tjänsten reCAPTCHA från Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; "Google“) i USA. I denna tjänst ingår överföring av din IP-adress och ev. ytterligare uppgifter till Google som krävs för tjänsten reCAPTCHA. För dessa uppgifter används företaget Googles olika dataskyddsbestämmelser.

Läs mer om Google Captchas integritetspolicy >>

2.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 2.1

2.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 2.1 löpnr Källa
1, 4, 5 och 6 Användarens enhet

2.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande till statliga myndigheter
Vi delar dina personuppgifter med statliga myndigheter (skatteverket, polisen och andra myndigheter) om vi är skyldiga enligt lag att lämna ut dem.
Social Plugins
Vi avstår från att integrera Social Plugins i vår webbsida för att skydda din integritet när du besöker vår webbsida. Vi har endast integrerat grafiska länkar från olika sociala medier (exempelvis www.facebook.com) i vår webbsida. Därmed är det inte möjligt för din webbläsare att upprätta en direkt förbindelse till servrar hos sociala medier. HORNBACH Byggmarknad AB tar inget ansvar för dataskyddsbestämmelserna och behandlingen hos de länkade sidorna.
Google reCAPTCHA
Som skydd mot robotar använder vi även reCAPTCHA-tjänsten från Google LLC (”Google”) i USA.* I denna tjänst ingår överföring av din IP-adress och ev. ytterligare uppgifter till Google som krävs för tjänsten reCAPTCHA. För dessa uppgifter används företaget Googles olika dataskyddsbestämmelser. Läs mer om Google Captchas integritetspolicy. Google ingår i EU- U.S. Privacy-Shield*.
Webtrends Inc., 555 SW Oak St, Portland, Oregon 97204, USA
Anonymiserade data, se ovan. Webtrends ingår i EU- U.S. Privacy-Shield*
Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, Tyskland
Anonymiserade personuppgifter, se ovan.
Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
Anonymiserade personuppgifter för AdWords och Conversion Tracking samt reCAPTCHA-data, se ovan. Google ingår i EU- U.S. Privacy-Shield*.
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA
Analysdata, se ovan. Microsoft ingår i EU- U.S. Privacy-Shield*.
Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland
För att korta ned långa webbadresser använder vi tjänsten ”Checkdomain” från Checkdomain GmbH, Große Burgstraße 27/29, 23552 Lübeck, Tyskland. När du använder en sådan nedkortad länk omdirigeras din IP-adress till Checkdomains server. Detta krävs för att omdirigeringen ska kunna genomföras. De data som sparas i samband med detta raderas senast efter 7 dagar.
Läs om ttterligare information om Checkdomains behandling av dina data samt möjligheten att tacka nej.
Netigate
För kundenkäter använder vi tjänster från företaget Netigate Deutschland GmbH, Untermainkai 27-28, 60329 Frankfurt am Main, Tyskland. Netigate behandlar enbart användarnas uppgifter för att kunna utvärdera enkätresultatet för vårt uppdrag och sparar resultatet anonymiserat, dvs. utan personuppgifter om användarna. Om inbjudan till enkäten skickas via e-post används e-postadressen enbart för att skicka ut inbjudan. Eftersom enkäterna är anonyma sparas ingen information som kan kopplas till de enskilda deltagarna i enkäten. Resultaten från våra kundenkäter används enbart för intern utvärdering. I de fall då även personuppgifter behandlas i själva enkäten sker det enbart med ditt uttryckliga godkännande.

2.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU/US Privacy-Shield*
* Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list >>. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 >> av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta.

2.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för ingående av avtal: ☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Begränsad möjlighet att använda webbsidan
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

3. När du använder vår webbshop eller skapar ett kundkonto

Om du utöver detta använder vår webbshop lagrar vi dessutom ytterligare personuppgifter:

3.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Avtalsuppgifter (exempelvis namn, e-post, artikelbeställningar) Avtalsgenomförande och behandling av dina förfrågningar
Avstämning med antiterror-listor
Fullgöra avtal
Rättslig förpliktelse
2. Kundkontouppgifter Åtkomst till webbshop och avtalsgenomförande Fullgöra avtal
3. Produktrecensioner (inklusive e-postadress och IP-adress) Hjälp att fatta köpbeslut, reklamationshantering*, förhindrande av recensionsbedrägeri Berättigat intresse
4. Uppgifter för nyhetsbrev
(E-postadress, uppgifter om samtycke)
E-postreklam* Lämnat samtycke
5. Bank-, kredit- och betalningsuppgifter (krypterat) Betalningsprocess Fullgöra avtal
6. Uppgifter om utnyttjande av prisgarantin: namn, e-postadress*, telefon, bankkontakt, artikel Återbetalning inom ramen för prisgarantin Fullgöra avtal
7. Personuppgifter (exempelvis personnummer, namn, e-post, adress) Kontroll av din adress Fullgöra avtal
8. E-kvitto Arkiveringsservice för kund Berättigat intresse
9. Felmeddelande, (Stacktrace), IP adresss, browserinformation Upptäckande och lagring av fel och problem på websidan Berättigat intresse

*Användning för detta syfte görs enbart om du samtyckt till detta. I detta fall loggför vi dessutom det samtycke du lämnat.

3.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 3.1

3.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 3.1 löpnr Källa
3, 5 och 7 IP-adress, serverloggfil, meddelanden och uppgifter om förbrukning: användarens enhet
1 och 7 Personnummer, namn, adress, e-post: Resurs Bank

3.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande för orderbearbetning
I den omfattning som krävs för att fullgöra avtalet med dig ger vi även andra företag och enskilda personer i uppdrag att utföra arbetsuppgifter för HORNBACH. Ett exempel på detta är det transportföretag som anlitas av oss och som för detta syfte får dina kontaktuppgifter (t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress) utöver beställningsinformationen.

Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att spåra försändelsen så att du hela tiden kan se aktuell status på din försändelse.
Dessutom använder vi oss av tjänsteleverantörer för så kallade fulfillmenttjänster. Det gäller exempelvis ordermottagning, orderplockning, förpackning, leverans, annulleringshanteringar eller returhantering. Även dessa tjänsteleverantörer får dina beställnings- och kontaktuppgifter.
Om du har beställt vår hantverkarservice i samband med ditt köp överlämnar vi dina beställnings- och kontaktuppgifter som krävs till montörer/hantverkare, som sedan koordinerar monteringsdatum och övertar leverans av produkten åt oss.
Delvis använder vi oss även av tjänsteleverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som sedan vid behov kan komma i kontakt med dina uppgifter.
Överföring för betalningshantering
Vi överför dina betalningsuppgifter inom ramen för behandling av betalningar till det kreditinstitut vi anlitar eller respektive betalningsleverantör. Om du som kund registrerat dig med ditt kundkonto har du möjlighet att ange ett betalningssätt även för ytterligare inköp (aktivera expressbetalning) och därmed snabba på framtida beställningsprocesser. Betalningsleverantören lagrar dina uppgifter krypterat i det här fallet för framtida beställningar, så att du inte behöver ange dina uppgifter på nytt vid kommande beställningar.

Du kan när som helst radera eller ändra dessa inställningar i ditt kundkonto under "Mina uppgifter".
Överföring för att sända över reklammaterial
För att kunna skicka över reklammaterial från HORNBACH lämnar vi vidare dina uppgifter till externa tjänsteleverantörer. Vi lämnar inte vidare dina uppgifter till tredje part för externa reklamsyften.
Trygg E-handel
För att visa Trygg E-handel Certifiering på webben har vi blivit certifierade av Trygg E-handel (Svensk Distanshandel). Detta innebär att vi uppfyller vissa krav som ger dig som kund en säker köpupplevelse.

Trygg E-handel samlar inte in någon data från dig och din enhet genom ditt besök på HORNBACH.se.

Läs om HORNBACH certifikat Trygg E-handel >>
Läs om Trygg E-handel >>
Läs om Krav Trygg E-handel >>
Regionala HORNBACH bolag
För att kunna erbjuda dig våra tjänster över hela Europa och även kunna möjliggöra inköp över gränserna delar vi dina avtals-, leverans- och kontaktuppgifter med våra regionala HORNBACH bolag; dessa är Hornbach Baumarkt GmbH (Österrike), Hornbach Baumarkt CS spol.s.r.o. (Tjeckien), Hornbach Baumarkt (Schweiz) AG, Hornbach Bouwmarkt B.V. (Nederländerna), Hornbach Centrala SRL (Rumänien), HORNBACH Byggmarknad AB (Sverige), HORNBACH - Baumarkt SK spol. s r.o. (Slovakien), Hornbach Baumarkt Luxemburg s.a.r.l. (Luxemburg).

Vi gör det möjligt att förmedla följande kundservice över alla regioner:

  • Reklamationer.
  • Avtalsenlig bytesrätt.
  • Reservation och hämtning av varor på byggvaruhus i andra regioner.
Bank-, kredit- och betalningsuppgifter
HORNBACH kommer inte åt dina bank-, kredit- och betalningsuppgifter eftersom betalningsprocessen sker direkt hos respektive betalningsleverantör och betalningsprocessen är krypterat.

Läs om våra olika betalningsmöjligheter och de betalningsleverantörer som anlitas >>
Vidarebefordran för att åtgärda fel
För att åtgärda fel och problem med funktionaliteten i vår webbshop använder vi tjänsten Bugsnag från Bugsnag Inc. 939 Harrison St, San Francisco, CA 94107, USA. Vid fel vidarebefordras felmeddelandet, information om användarens inställningar (exempelvis vilken webbläsare som använts) samt detaljer om sidan där felet har uppstått och de uppgifter som angetts där till Bugsnag. Dessförinnan anonymiseras din IP-adress så att Bugsnag inte kan koppla ärendet till dig som person.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen kräver så finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

3.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU/US Privacy-Shield*
* Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta.

3.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 3.1 nr. 1, 2, 7, 8, 9
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Om avtalsrelevanta uppgifter föreligger går det inte att ingå ett avtal utan motsvarande uppgift
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

4. Inköp i våra varuhus på plats, kundservice

4.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Uppgifter från kameraövervakning Berättigat intresse Åtkomstkontroll, utövande av äganderätt, skydd av egendom, anställdas säkerhet. Berättigat intresse
2. Avtalsuppgifter (exempelvis namn, adress, e-post, artikelbeställningar) Avtalsgenomförande och bearbetning av dina förfrågningar
Avstämning med antiterror-listor
Fullgörande av avtal
Rättslig förpliktelse
3. Företagkort- och
Projektvärldskortuppgifter
(personnummer, namn, mail, årsinkomst, arbetsgivare, telefonummer)
Fakturering, kreditköp, kommunikation Fullgörande av avtal
Berättigat intresse
4. Namn, adress, kommunikationsuppgifter, körkortsuppgifter Körkortskontroll vid fordonsuthyrning Rättslig förpliktelse
5. Vid utnyttjande av kundservice: Den information som uppges av kunden (exempelvis telefonnummer, e-postadress, artikel etc.) samt tillgängliga avtalsuppgifter Bearbeta kundförfrågningar Berättigat intresse
6. Bank-, kredit- och betalningsuppgifter (krypterat) Betalningsprocess Fullgörande av avtal
7. Personnummer, namn, adress, kommunikations-uppgifter, fastighets-beteckning
Ansökan om ROT avdrag vid hantverkarservice
Rättslig förpliktelse
8. Uppgifter om utnyttjande av prisgarantin: namn, adress, e-postadress, telefon, artikel Återbetalning inom ramen för prisgarantin Fullgörande av avtal

4.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 4.1

4.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 4.1 löpnr Källa
1. Kameraövervakning

4.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Överlämnande för orderbearbetning
I den omfattning som krävs för att fullfölja avtalet med dig ger vi även andra företag och enskilda personer i uppdrag att utföra arbetsuppgifter för HORNBACH. Ett exempel på detta är det transportföretag som anlitas av oss och som för detta syfte får dina kontaktuppgifter (exempelvis namn, adress, telefonnummer, e-postadress) utöver beställningsinformationen.

Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att spåra försändelsen så att du hela tiden kan se aktuell status på din försändelse.
Om du har beställt vår hantverkarservice i samband med ditt köp överlämnar vi dina beställnings- och kontaktuppgifter som krävs till montörer/hantverkare, som sedan koordinerar monteringsdatum och övertar leverans av produkten åt oss
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.
Vi använder Google Maps för att fastställa leveransavståndet och de relaterade fraktkostnaderna och anger leveransadressen, som består av gata, husnummer och postnummer. Det handlar här om en tjänst från Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; "Google"). Google är underkastad EU- U.S. Privacy-Shield2
Butikskontrollanter
Vid misstanke om brott kan du registreras av vår kameraövervakning. Vid brott får butikskontrollanter som vi anlitar på plats åtkomst till dina uppgifter. Vid brott överlämnas de dessutom till polisen.
Regionala HORNBACH bolag
För att kunna erbjuda dig våra tjänster över hela Europa och även kunna möjliggöra inköp över gränserna delar vi dina avtals-, leverans- och kontaktuppgifter med våra regionala HORNBACH bolag; dessa är Hornbach Baumarkt GmbH (Österrike), Hornbach Baumarkt CS spol.s.r.o. (Tjeckien), Hornbach Baumarkt (Schweiz) AG, Hornbach Bouwmarkt B.V. (Nederländerna), Hornbach Centrala SRL (Rumänien), HORNBACH Byggmarknad AB (Sverige), HORNBACH - Baumarkt SK spol. s r.o. (Slovakien), Hornbach Baumarkt Luxemburg s.a.r.l. (Luxemburg).

Vi gör det möjligt att förmedla följande kundservice över alla regioner:

  • Reklamationer.
  • Avtalsenlig bytesrätt.
  • Reservation och hämtning av varor på byggvaruhus i andra regioner.
Bank-, kredit- och betalningsuppgifter
HORNBACH kommer inte åt dina bank-, kredit- och betalningsuppgifter eftersom betalningsprocessen sker direkt hos respektive betalningsleverantör och betalningsprocessen är krypterat.

Vid ansökan om Företags-/projektvärldskort är vår samarbetspartner Resurs Bank AB ansvarig för personuppgifterna.

Läs om våra olika betalningsmöjligheter och de betalningsleverantörer som anlitas >>

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen kräver så finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

4.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU/US Privacy-Shield*
* Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta.

4.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 4.1 löpnr 2 -4, 6, 7, 8
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Om avtalsrelevanta uppgifter föreligger går det inte att ingå ett avtal utan motsvarande uppgift
Automatiserat beslutsfattande inklusive profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

5. HORNBACH mobilapp

5.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Förinställt varuhus (varuhus-id) Tillhandahållande av varuhusspecifik information Berättigat intresse
2. Positionsdata Välkomsthälsning till varuhuset (ingen positionsdata sparas, lokaliseringen kan när som helst deaktiveras i inställningarna) Berättigat intresse
3. Webbanalysuppgifter Räckviddsmätning, webbsidesoptimering, intressebaserad reklam, re-marketing, igenkänning av klickbedrägeri & bots Berättigat intresse
4. Felmeddelande (Stacktrace), IP adress, information om enhetstyp, app version Upptäckande och lagring av fel som leder till att appen kraschar Berättigat intresse

5.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 5.1

5.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 5.1 löpnr Källa
2 - 3 Användarens enhet

5.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Webtrends Analytics
För statistiska syften samt för användarorienterad utformning av vårt webberbjudande använder sig vår webbsida av webbanalystjänsten ”Webtrends Analytics” från företaget Webtrends Inc., 555 SW Oak Street, Suite 300, Portland, Oregon 97204, USA. Inhämtade användaruppgifter anonymiseras genom att IP-adressen förkortas. Därför går det inte att härleda ditt besök på vår webbsida till dig. Personuppgiftsinsamlingen och -lagringen kan när som helst stoppas för framtida verkan via inställningar i appen. Webtrends ingår i EU- U.S. Privacy-Shield*.
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen så kräver finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

5.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU/US Privacy-Shield*
* Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta.

5.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter:
☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter:
☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal:
☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Inga
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning:
☒ Nej ☐ Ja

6. Leverantörer, tjänsteleverantörer och e-postkommunikation

6.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr. Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Avtalsuppgifter Upprättande, genomförande eller bearbetning av avtal Fullgörande av avtal
2. Information till kontaktpersoner
(namn, adress, e-postadress, telefon, fax, funktion, företag)
Upprättande, genomförande eller bearbetning av avtal Fullgörande av avtal

6.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 6.1

6.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 6.1 löpnr Källa
2 Hornbachs avtalspartner (exempelvis kontaktpersonens arbetsgivare)

6.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

Exempelvis använder vi delvis Office 365, en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Microsoft ingår i EU- U.S. Privacy-Shield.* Inom ramen för Online Services Terms (OST) har vi även ingått s.k. EU-standardavtal.

De ovan nämnda tjänsteleverantörerna får endast tillgång till sådan personlig information som krävs för att de ska kunna genomföra sina arbetsuppgifter. Det är förbjudet för dessa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter i något annat syfte. I den mån lagen så kräver finns avtal med dessa tjänsteleverantörer för att skydda dina personuppgifter. Om inget annat uttryckligen finns angivet rör det sig framför allt om tjänsteleverantörer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

6.5 Överföring till tredje land

☒ Ja
↳ Befintliga garantier vid överföring till tredje land:
  • EU-standardavtal*
  • EU/US Privacy-Shield**
*Respektive aktuellt innehåll i Online Services Terms (OST) kan du se på https://www.microsoft.com/en-us/licensing/product-licensing/products.aspx.
** Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta.

6.6 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☐ Nej ☒ Ja, om det är relevant för avtalet, se siffran 6.1 nr. 1
Utan avtalsuppgifter går det inte att ingå ett avtal
Utan avtalsuppgifter går det inte att ingå ett avtal
Automatiserat beslutsfattande inklusive profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

7. Närvaro på sociala medier (fanpages)

7.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Löp.nr Personuppgifter Avsedd användning Rättslig grund
1. Användarinteraktioner (inlägg, likes med mera) Användarkommunikation via sociala medier Berättigat intresse
2. Facebook-cookies* Riktad marknadsföring Berättigat intresse
3. Demografiska uppgifter (baserar sig på uppgifter som lämnas om ålder, språk och kön) Riktad marknadsföring Berättigat intresse
4. Statistiska data om användarinteraktioner i aggregerad form, det vill säga utan att Hornbach direkt kan knyta informationen till en person (exempelvis sidaktiviteter, sidbesök, förhandsgranskningar av sidor, likes, rekommendationer, inlägg, videos, sidabonnemang inklusive källa, tidpunkter) Riktad marknadsföring Berättigat intresse

För att kunna tillhandahålla tjänster inom sociala medier, exempelvis Facebook-fanpage, Youtube-kanal eller Twitter, så sparar plattformsleverantörerna i regel cookies på användarens enhet. Hit räknas sessionscookies som raderas när webbläsaren stängs ner, och permanenta cookies som ligger kvar på enheten under en bestämd tid eller tills de raderas. En cookie (eller kaka på svenska) är en liten textfil som gör det möjligt för en hemsida att känna igen en webbläsare. När du besöker en webbplats sparas cookies på datorn i en textfil och nästa gång webbservern kontaktas aktiveras den. Som användare kan du själv bestämma om och vilka cookies du vill tillåta, blockera eller radera. Läs om instruktioner för din webbläsare nedan.

Läs om instruktioner för Internet Explorer >>

Läs om instruktioner för Firefox >>

Läs om instruktioner för Google Chrome >>

Läs om instruktioner för Google Chrome mobile >>

Läs om instruktioner för Microsoft Edge >>

Läs om instruktioner för Safari >>

Läs om instruktioner för Safari mobile >>

Läs om instruktioner för Opera >>

Alternativt kan du även installera så kallade ad-blockers, exempelvis Ghostery.

De cookies som används i Facebook används enligt Facebook för följande syften: autentisering, säkerhet, webbplats- och produktintegritet. annonsering och mätning, webbplatsfunktioner och tjänster, resultat samt analyser och undersökningar.
Läs om de cookies som Facebook använder (exempelvis namn på cookies, hur länge de sparas, innehåll som registreras och syfte) >>

Twitter använder cookies och liknande tekniker bland annat för inloggning på Twitter och Periscope, för att spara inställningar och personalisera det innehåll som visas, för skydd mot spam och missbruk samt visning av relevanta annonser.
Läs mer i detalj om hur Twitter använder cookies >>

Google (som leverantör av Youtube) använder cookies för att spara inställningar av säkerhetsskäl, för process- och systemfunktionalitet, i marknadsföringssyfte, för registrering och optimering av sessionsstatus och för webbplatsanalyser.
Läs mer om hur Google använder cookies >>.

Gå till handledning om sekretesspolicyn för Youtube >>

Personuppgiftsinsamlingen och -lagringen genom användningen av ovan nämnda cookies från Facebook, Twitter och Google kan när som helst stoppas för framtida verkan via denna opt-out-länk: http://www.youronlinechoices.com/se/fem-tips >>.

Under länken ovan kan du göra dina val gällande intressebaserad webbannonsering. Om du i dina val gör en invändning mot intressebaserad webbannonsering från en viss leverantör, gäller det för en bestämd insamling av affärsuppgifter i den webbläsare som du använder just då. De val du gör är cookiebaserade. Om du tar bort alla cookies in din webbläsare kommer också de val som du har gjort i egna val att försvinna.

7.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Se avsedd användning under siffra 7.1

7.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 7.1 löpnr Källa
2.-4. Plattformsleverantör

7.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
Plattformsleverantör
I den utsträckning som du är aktiv på sociala medier så har självklart även respektive plattformsleverantör åtkomst till dina uppgifter samt kan i vissa fall befinna sig i en osäker tredje stat där dataskyddsnivån är lägre. Twitter, Inc., 1355 Market Street #900, San Francisco, California 94103, USA, ingår i EU- U.S. Privacy-Shield. Detsamma gäller för Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA och Youtube, som drivs av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta

IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

7.5 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för fullgörande av avtal: ☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: Inga
Automatiserat beslutsfattande inkl. profilering enl. Art. 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

8. Utöva användarrättigheter (exempelvis information, korrektur med mera)

8.1 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och till vilket ändamål?

Nr Kategorier av personuppgifter Behandling som utförs Laglig grund
1. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, senaste ordernummer Identifikation av förfrågare Rättslig förpliktelse

8.2 Laglig behandling vid berättigade intressen

Behandling vid berättigat intresse
Ej användbart på grund av annan laglig grund

8.3 Källa, när uppgifterna inte har insamlats från den registrerade

Siffra 8.1 löpnr Källa
1. Ej användbar på grund av överföring av uppgifter görs av användaren

8.4 Överlämnande och behandling av personuppgifter

Mottagare eller kategorier av mottagare
IT-leverantörer
Delvis använder vi oss även av IT-leverantörer för underhåll av hårdvara, uppdatering av programvara samt tillhandahållande av tekniska tjänster som beroende på respektive tjänst kan komma i kontakt med dina uppgifter.

Exempelvis använder vi delvis Office 365, en tjänst från Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Microsoft ingår i EU- U.S. Privacy-Shield.(1) Inom ramen för Online Services Terms (OST) har vi även ingått s.k. EU-standardavtal.(2)

(1)Respektive aktuellt innehåll i Online Services Terms (OST) kan du se på https://www.microsoft.com/en-us/licensing/product-licensing/products.aspx. (2)Tillgängliga EU/US-Privacy-Shield-certifieringar kan du se under https://www.privacyshield.gov/list. Med Genomförandebeslut (EU) 2016/1250 av EU-kommissionen från den 12 juli 2016 likställs skyddsnivån på EU/US-Privacy-Shields med unionens skyddsnivå när det gäller detta. (3)Mer information om erkännande av säkra tredje länder finns på EU-kommissionens webbsida

8.5 Övrigt

Lagstadgad skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Avtalsenlig skyldighet att tillhandahålla personuppgifter: ☒ Nej ☐ Ja
Behov av personuppgifter för ingående av avtal: ☒ Nej ☐ Ja
Eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla personuppgifter: En korrekt identifiering är eventuell inte möjlig utan data. Utan tillräcklig identifiering kan inga uppgifter lämnas ut.
Automatiserat beslutsfattande inklisive profilering enl. Art 22 dataskyddsförordning: ☒ Nej ☐ Ja

9. Informationssäkerhet

Genom tekniska och organisatoriska åtgärder skyddas vår webbsida och anslutna IT-system mot obehörig åtkomst, förändringar eller distribution av dina uppgifter, samt mot förlust och förstörelse.

Du bör alltid hantera din data konfidentiellt och stänga webbläsarfönstret när du avslutat ditt besök på vår hemsida.

Vi lägger största vikt vid vår plattforms säkerhet och fokuserar intensivt på säkerhetsfrågor redan från utvecklingsstadiet. Med din hjälp kan vi göra vår plattform ännu säkrare.

Om du trots detta skulle upptäcka några säkerhetsbrister ber vi dig att höra av dig till oss så fort som möjligt! Skicka oss en så detaljerad beskrivning av säkerhetsbristen som möjligt (med respektive URL) samt en beskrivning av hur säkerhetsbristen upptäcktes (med skärmdumpar med mera) till infosec@hornbach.com.

10. Lagringstid

Vi sparar inte dina personuppgifter längre än vad som behövs för att uppfylla de syften som specificerats i vår integritetspolicy. Vissa uppgifter kan dock behöva sparas för längre tid för att uppfylla andra lagkrav såsom exempelvis bokföringslagen och konsumentköplagen. Det finns också andra skäl att spara uppgifter för längre tid om det pågår en utredning eller en tvist, även om kundförhållandet sedan tidigare har upphört, eller i fall då du har köpt en produkt av oss där vi behöver spara uppgifterna för att kunna fullgöra vårt garantiåtagande.

IP-adresser lagras i regel temporärt för att upprätta en uppkoppling; om vi därutöver skulle använda dem för webbsidesoptimering eller reklamsyften så anonymiseras de omedelbart och hanteras endast anonymt. Funktionstiden på använda cookies är begränsad till max 1 år.

Vid inaktivitet sparas ditt kundkonto inklusive dina sparade kvitton i 2 år, det vill säga om du inte använder ditt kundkonto så raderas kontot och den sparade datan efter 2 år.
Varaktigheten för lagring av personuppgifter från kameraövervakning utan skälig grund uppgår till max 30 dagar. I händelse av en incident (exempelvis stöld) lagras uppgifterna därutöver tills uppgifterna inte längre behövs (exempelvis när utredningen avslutats).

11. Dina rättigheter

I enlighet med dataskyddsförordningen har du såvida nämnda förutsättningar i lagen är uppfyllda följande rättigheter:

  Dataskyddsförordning
(fr.o.m. 25 maj 2018)
Rätt till tillgång Art. 15
Rätt till rättelse Art. 16
Rätt till borttagning Art. 17
Rätt till begränsning av behandling Art. 18
Rätt att göra invändningar Art. 21
Rätt till dataportabilitet Art. 20
Rätt till klagomål hos ansvarig tillsynsmyndighet Art. 57 punkt 1 f)
ätt att dra tillbaka samtycke med framtida verkan Art. 7 punkt 3

Du har enligt art. 21 dataskyddsförordning rätt att när som helst rätt, av skäl som hänför sig till din specifika situation, rätt att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter som grundar art. 6. Punkt 1 e eller f i dataskyddsförordning, inbegripet profilering som grundar sig på dessa bestämmelser.

Om personuppgifterna behandlas för direkt marknadsföring ska du ha rätt att när som helst invända mot behandlingen av personuppgifter som avser dig för sådan marknadsföring, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring.

Du kan utöver dessa rättigheter genom att kontakta oss per brev eller per mail på nedanstående adress.

12. Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du har frågor angående vår integritetspolicy eller dataskydd. När det gäller frågor om insamling, bearbetning eller användande av dina personuppgifter, för information, rättelse, spärr eller radering av personuppgifter samt återkallande av samtycke kontakta oss på: dataskydd@hornbach.com

Hornbach Byggmarknad AB
Dataskydd
Aröds Industriväg 66
417 05 Göteborg

13. Datainspektionen - en tillsynsmyndighet

Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, kan du vända dig till Datainspektionen med ett klagomål.

14. Justeringar/Ändringar i policyn

Hornbach Byggmarknad AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i integritetspolicyn. Den senaste versionen av integritetspolicyn hittar du alltid här på webbplatsen.

Läs mer om

upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x