0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-09 klockan 02:30. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

HORNBACH värnar om vår planet

Vi vill inte bara prata om hållbarhet, utan leva efter det. Därför söker vi hela tiden att förbättra vårt utbud av produkter som är hållbart producerade – både ekonomiskt och miljömässigt.

Här är några exempel på hur vi driver vårt hållbarhetsarbete:

Allt tropiskt trä som vi köper in skall vara FSC-märkt, vilket innebär att det kommer från miljömässigt och socialt hållbara skogsbruk. Om det för tillfället inte skulle finnas något FSC-certifierat trä att köpa in, så tackar vi hellre nej än att riskera att köpa från illegal avverkning och expansiva jordbruk.

HORNBACH är även cerifierad återvinnare hos El-Kretsen. Detta innebär att våra elektriska produkter återvinns på ett korrekt sätt.

HORNBACH bryr sig om miljön! Vårt engagemang i resursvänlig och hållbar användning av naturmaterial gäller naturligtvis hela vårt sortiment.

FSC® - För miljöns bästa

HORNBACH lägger ett stort värde i att samarbeta med leverantörer som klarar de stränga kraven vad gäller miljöskydd och hållbarhet. Var därför uppmärksam på FSC® kvalitetsmärkning vid köp av träprodukter (exempelvis friggebodar, altanträ, staket, penslar med mera).

FSC

FSC® – Forest Stewardship Council®

FSC är en internationell, icke vinstdrivande organisation vars främsta mål är att garantera hållbart skogsbruk. Därför har FSC tagit fram världsomfattande standarder för skogsbruk, vilket lett till att en väsentlig andel av världens skogar numera sköts på ett föredömligt sätt. FSC-symbolen signalerar till konsumenten att det handlar om en träprodukt som är framställd genom hållbart skogsbruk eller skonsam utvinning av skogsresurser.

FSC-standarden föreskriver att skogens ekologiska funktion måste bevaras. Utrotningshotade djurs och växters skydd står i fokus. Dessutom värnar standarden om urinvånares och arbetstagares rättigheter. En FSC-certifierad skog brukas enligt stränga principer och kriterier, så att skogens ekosystem bevaras på lång sikt. På lång sikt tjänar inte bara skogens ekosystem och fauna på standarden, utan vi människor lägger även grunden för en grönare och mer hållbar framtid.

Miljöskydd & hållbarhet

Inget tropiskt trä från överexploatering

Allt trä från regnskogen som vi köper in skall vara FSC-märkt, vilket innebär att det kommer från miljömässigt, och socialt hållbara skogsbruk.

Miljöskydd & hållbarhet

Var uppmärksam på FSC-certifierade produkter

2007 fick HORNBACH, som första internationella byggvaruhuskedja, den åtråvärda FSC-certifieringen Licensnummer FSC® C010062. Detta för sitt engagemang och egeninitiativ gällande miljö och samhällsanpassat skogsbruk sedan år 1996.

Om du tidigare bara kunde köpa FSC-certifierat trä hos några få virkesfackhandlare, står numera alla HORNBACH-varuhus i hela Europa till förfogande med flera tusen FSC-träprodukter som du kan köpa med gott samvete till ett garanterat lågt pris.

Handelscertifieringen från Forest Stewardship Council® som grundades 1996 är för närvarande kulmen på vårt pågående engagemang som aktiv medlem i FSC International. HORNBACH förpliktade sig redan 1996, frivilligt gentemot oberoende miljöorganisationer som World Wide Fund For Nature (WWF) och Greenpeace, att inte importera något ocertifierat trä och är därmed en föregångare inom byggmarknadsbranschen.

Även virkesproffsen gynnas av denna utveckling eftersom tillgångarna på många certifierade virkesprodukter i alla våra varuhus underlättar ekologiskt medveten handel för moderna snickeri- och byggföretag till ekonomiskt fördelaktiga priser.

Certifierad återvinnare hos El-Kretsen

HORNBACH är en certifierad återvinnare hos El-Kretsen. Detta innebär att våra produkter återvinns på ett korrekt sätt, och visar att HORNBACH är engagerade och gör vad vi kan för att spara på jordens resurser.

Miljöskydd & hållbarhet

Vi återvinner vårt elektroniska avfall

El-Kretsens system tar emot ca 150 miljoner kg elektronisk avfall varje år. Systemet sorterar, demonterar och förädlar avfallet till nya råvaror eller energi. HORNBACHs produkter tas om hand på ett korrekt och miljömässigt sätt. El-Kretsen hjälper oss att uppfylla vårt producentansvar.

El-Kretsen är ett rikstäckande insamlingssystem med nästan 1.000 mottagningsplatser där privatpersoner och verksamheter kan lämna sina gamla el-produkter och batterier. Från mottagningsplatserna hämtas produkterna av El-Kretsens anlitade transportörer som transporterar avfallet till anläggningar som är specialiserade på omhändertagande och återvinning av el-produkter och batterier.

El-Kretsen återvinningssystem är idag världsledande. Under 2009 samlades 148.000 ton el-produkter in och återvanns. Med denna mängd skulle vi kunna fylla Globen – två gånger. Nycklarna till systemets framgång är en kunnig logistikorganisation och ett nära samarbete med både kommuner, transportföretag och återvinningsindustrier i yppersta världsklass.

Läs mer om El-kretsen >>

Läs mer om HORNBACH

upp
HORNBACH