0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-11-30 klockan 21:08. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Trädgårdskomposter & kompostgaller


10 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Kompostbehållare AL-KO 390
AL-KO
995,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
10 av 10 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp trädgårdskompost & kompostgaller på HORNBACH.se

Vill du utrusta din trädgård med en kompost, för trädgårdsavfall, gräsklipp, rabarberblad, löven som krattas ihop till hösten och så vidare, ja då är det en kallkompost som du ska ha. En kallkompost är en trädgårdskompost som inte är sluten, det vill säga en öppen kompost. Det kan vara antingen fyra kompostgaller som du ställer samman i en kvadrat, en komposttunna i plast eller en snyggare kompost i trä. Syftet med en trädgårdskompost är att avfallet ska förmultna och förvandlas till ny och näringsrik jord. Genom detta så slipper du frakta iväg trädgårdsavfallet från din tomt och du behöver heller inte köpa hem ny jord när det är dags att plantera. I vårt breda sortiment finner du trädgårdsbehållare i både plast och trä, som du enkelt placerar i din trädgård. Föredrar du kompostgaller eller kompostnät så hittar du även detta i vårt sortiment av kallkomposter.

Trädgårdskompost

Hur fungerar en trädgårdskompost?

En trådgårdskompost eller kallkompost som den också kallas är en öppen behållare som du placerar i trädgården. Du kan antingen sätta ihop fyra kompostgaller till en kvadrat och vips så har du en kompostbehållare. Söker du en ännu billigare kompost så räcker det med att spika ihop några brädor. Men glöm inte att botten måste vara öppen på en kallkompost, till skillnad från en varmkompost. Här vill man nämligen att småkryp och maskar ska kunna röra sig fritt mellan marken och komposten, för att hjälpa till med nerbrytningen.

De organiska ämnena i komposten bryts ner med hjälp av smådjur, bakterier och svampar, detta kallas förmultning. När sedan kompostmaterialet har förmultnat blir det kompostjord, och denna jord är mycket näringsrik och kan användas för näringstillförsel och jordförbättring i rabatter och krukor. För att en förmultningsprocess ska fungera i trädgårdskomposten så krävs det syre, näring och fukt. Det är med andra ord viktigt att du inte packar materialet i kompostlådan, utan låter det komma in luft. Genom detta så kan det vara idé att skaffa två trädgårdskomposter, för här gäller det att inte trycka den full när den övre kanten är nådd.

Ibland händer det att man behöver hjälpa komposten på traven, då förmultningen har stannat av. Det kan även vara att din trädgårdskompost har börjat lukta illa eller är för blöt. Då hjälper det om du tillsätter kompostströ.

Vad är ett kompostgaller?

Ett kompostgaller eller kompostnät är tillverkat i stål med ett rostskydd i plast över. Vanligast på marknaden är gröna kompostgaller, för att de enkelt ska smälta in i din gröna trädgård. Men det finns även så att du kan köpa svart kompostgaller eller vitt kompostgaller. Att kompostgaller har blivit en universal produkt är ingen underdrift! Det tilltänkta ändamålet är precis som det låter, att fläta ihop fyra stycken kompostgaller till en kompostbehållare för trädgårdsavfall. På grund av kompostgallrets storlek och att man enkelt kan fästa ihop flera stycken så har kompostnätet blivit mycket populärt.

Men ett kompostgaller kan även användas som ett tillfälligt staket, sättas som ett hinder i dörrposten, så att exempelvis hundar inte kan ta sig mellan olika rum, förhindra att katten gör sina behov i sandlådan eller skapa en tillfällig kaninbur. Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan använda ett kompostgaller till!

Vad ska ligga i trädgårdskomposten?

I kallkomposten ska du lägga allt som kommer från trädgården, men även skal och blast från grönsaker. Trädgårdsavfall som gräsklipp, häckklipp, växtrester, ogräsrens och upp krattade löv. Från köket kan du lägga skal från frukt, potatis, kaffesump och teblad. I en kallkompost eller kompostgaller kan du även lägga stallgödsel.

Handla kompostgaller & komposttunna på webben

Oavsett om du vill sätta upp ett kompostgaller eller köpa en trädgårdskompost i trä så hittar du den hos oss. Klicka hem din kallkompost på nätet så levererar vi din komposttunna hem till dig, snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

Söker du mer inspiration om komposter och att kompostera, ta då en titt i vårt sortiment av komposter och läsa mer i vår guide: Att tänka på innan du börjar kompostera.

upp