0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-27 klockan 12:54. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Hö, strö & halm


10 resultat
Ekologiskt delikatesshö DOGMAN ca 110L
DOGMAN
(1)
179,00 kr * / st
(44,75 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Nickos alspån 25L
164,90 kr * / st
(6,60 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Kutterspån pressat bal 300L 16kg
(3)
159,00 kr * / st
(9,94 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Hö VITAKRAFT Alphö pressad 30L
Vitakraft
(2)
42,00 kr * / st
(1,40 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Burspån VITAKRAFT 60L presspack
Vitakraft
58,00 kr * / st
(0,97 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Halm VITAKRAFT Comfort Golden 1kg
Vitakraft
(1)
34,90 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Chinchillasand EGGERT 2kg
(1)
69,90 kr * / st
(34,95 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Badsand VITAKRAFT Sandy Chinchilla 1kg
Vitakraft
55,00 kr * / st
(55,00 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Toalettströ KARLIE till hamster 470g
KARLIE
29,90 kr * / st
(63,62 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Burspån VITAKRAFT kub 15L
Vitakraft
36,90 kr * / st
(36,90 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
10 av 10 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Hö, strö & halm"

Köp hö, strö och halm på HORNBACH

Oavsett vad du har för husdjur så är det viktigt att de får en god kost och ett bra underlag i buren att vistas på. Hö utgör basfodret för flera smådjur som kaniner och marsvin. Drygt 80 procent av deras föda bör komma från hö, som djuren ska ha fri tillgång till. Förutom att äta bra så är det viktigt att deras bur är inredd på ett bra sätt. Dels så ska djuren kunna ligga mjukt men det är också viktigt att deras avföring och urin sugs upp av exempelvis halm, kutterspån eller något annat strö. Dels för att ta bort dålig lukt men också för att djuret ska må bra. På HORNBACH kan du köpa hö, halm, burspån och badsand till alla våra älskade gnagare.

Varför ska du köpa halm eller burspån?

När du inreder en bur så utgör halm eller spån grunden, ungefär 4 centimeter högt ska det vara täckt med ett mjukt underlag. Detta för att djurens små tassar ska kunna sjunka ner på ett naturligt sätt. Många djur uppskattar ett varierande underlag i buren. Inred gärna en hörna med halm, en annan del av buren kan ha kutterspån och glöm inte att vissa djur vill kunna rulla sig i sand, exempelvis chinchillasand.

Marsvin i halm

Skapa en mysig miljö med halm

För exempelvis kaninen finns det en lag som säger att du måste inreda en del av buren med halm, detta för att kaninen ska få en så naturlig miljö som möjligt i buren. Att gräva hålor och gömställen med gräs och liknande finns naturligt hos den vilda kaninen såväl som hos den tama. Förutom att halmen hjälper kaninen och även marsvin att hålla sig sysselsatt så ger halmen den en trygg och varm plats att sova på. Många djur tuggar och äter halm, men detta är inget farligt. Däremot är halm helt näringsfattigt så detta kan inte räknas in i den dagliga kosten.

Kutterspån och olika strö till buren

När du ska köpa burspån eller kutterspån så finns det olika kvalitéer på denna, men se gärna till att det är svensk spån som du köper. Köper du spån som kommer från andra länder så har de också andra regler för hur produktionen på sågverken ser ut, det kan med andra ord finnas farliga kemikalier i kutterspånet som tryckimpregnerat eller arsenik. Du bör inte själv besöka ett sågverk för att hämta spån, då denna spånen dammar väldigt mycket och kan innehålla vassa flisor. När du köper kutterspån som är avsedd för smådjur så är träflagerna lite större och dammar inte. Dessutom kan det vara tillsatt en svag doft för att neutralisera lukten från urin och okastrerade djur, som kan ge ifrån sig en starkare doft.

Har du en exempelvis långhårig kanin eller ett känsligt djur så kan alpspån vara ett bra alternativ. Alpspån är ett burspån som är dammsugit och därför dammar mindre. Ett annat spån som sticker ut med sin uppsugningsförmåga är hampaströ. Hampaströ är däremot en aning dammigare än alpspån.

Hö är basföda!

Hö utgör basfödan hos många djur, som exempelvis kanin, marsvin och chinchilla. Att äta hö hjälper djuren att hålla tarmarna igång, att slita ner sina ständigt växande tänder och att förebygga en viktuppgång som de annars hade fått om de åt enbart pellets. När du köper hö så är det viktigt att det har en fräsch hödoft, fin färg och det ska inte damma eller lukta illa. För mindre djur kan det löna sig att köpa hö i mindre påsar, så att det äts upp innan det hinner tappa doft och smak. Vitaminerna stannar kvar i höet i ungefär ett år, innan de börjar gå ur. Det finns många olika sorters hö, skillnaden är vad för strån de består av. En bra blandning reglerar matsmältningen och är bra för tandnötningen. En kanin exempelvis föredrar timotej i sitt hö. Det viktigaste som du ska tänka på när du köper hö är att det är obesprutat ängsgräs eller vallgräs.

Handla hö, halm och strö på webben

På HORNBACH hittar du ett brett utbud av alphö, delikatesshö och ekologiskt hö som dina små djur kommer att älska! Vi har även flera sorts spån, alpspån, kutterspån, toalettströ och burspån. Det är viktigt att variera bädden i buren med mjuk halm och strö som djuren kan aktivera sig i. Du hittar även chinchillasand och badsand för hamster. Beställ på webben så levererar vi dina varor direkt till dig ­– snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp