0 Önskelista 0 Varukorg

Vanliga frågor om Företagskortet

Vanliga frågor om Företagskortet

Frågor och svar om vårt Företagskort. Om du inte hittar svaret på just din fråga här så kan du personligen kontakta vårt Företagsteam i ditt HORNBACH-varuhus.

Lästid: 0 min.

Ansöka om kort

Företagsskortet är ett betalkort som gör det möjligt att handla med kostnadsfri kredit (30-60 dagar) i samtliga HORNBACH-varuhus i Sverige.

Det är enkelt. Kom till Företagsdisken i något av våra varuhus i Sverige, så hjälper vårt Företagsteam dig med att fylla i en ansökan. Följande handlingar behöver du ha med dig till varuhuset:

  • Enskild firma: registreringsbevis samt id-handling
  • Aktiebolag: registreringsbevis samt fullmakt om inte firmatecknaren själv kan göra ansökan i varuhuset
  • Kommanditbolag: registreringsbevis samt eventuell fullmakt om inte komplimentären själv kan göra ansökan i varuhuset.
  • Handelsbolag: registreringsbevis samt eventuell fullmakt om inte bägge firmatecknarna tillsammans kan göra ansökan i varuhuset.
  • Föreningar: Aktuellt registreringsbevis samt styrelseprotokoll där det står att styrelsen har beslutat att öppna upp ett konto på HORNBACH. Två ur styrelsen måste närvara när ansökan görs i varuhuset.

Du som har ett nystartat företag kan max få 15.000 kr i beviljad kredit. Detta pga att det inte finns någon historik (bokslut) bakom företaget.

Vid godkänd kreditprövning får du ditt riktiga kort inom cirka 2 veckor.

Av juridiska skäl behöver vi ha registreringsbeviset och eventuell fullmakt. Så att vi kan säkerställa att det rätt person som ansöker om vårt Företagskort. Detta för er och vår säkerhet.

Fakturering och betalning

Som med ett kreditkort får du en månatlig sammanställning per post. Detta innebär att du får 30-60 dagars kostnadsfri kredit. Detta ger dig möjlighet att slutföra dina projekt innan de skall betalas.

Räkningen kommer en gång i månaden på föregående månads inköp. Det blir i praktiken 30-60 dagar fri kredit från det ni handlat.

Du bestämmer själv hur hög din kreditgräns skall vara, max 150.000 kr. Det slutgiltliga beslutet fattas dock av kreditgivaren, i vårt fall Resurs Bank.

Självklart. Kortet fungerar i alla HORNBACHs varuhus i Sverige.

Inga problem. Ring eller kom bara in till vårt Företagsteam i varuhuset, så skriver vi ut ett nytt elektroniskt kvitto till dig. (En mindre handläggningsavgift tillkommer.)

Inga problem. Kontaka Resursbank på 042-38 20 93 så skickar de en ny faktura till dig.

Inköp av medarbetare/kollegor

Vid enstaka fall kan dina medarbetare/kollegor använda ditt Företagskort om de har med sig en fullmakt från dig. Om detta sker flera gånger är det bättre att ansöka om ett extrakort istället, detta är självklart kostnadsfritt och då kan du även se vem som har handlat vad. Det är enbart firmatecknaren eller huvudkortsinnehavaren som kan göra ansökan i varuhuset.

Nej, det är företagets totala beviljade kredit som är gemsamt för alla kort.

Antalet extrakort är obgränsat. Tänk dock på hur många kort du verkligen behöver och vilka anställda som regelbundet gör inköp. Det är enbart firmatecknaren eller huvudkortsinnehavaren som kan göra ansökan i varuhuset.

Kontakta Resursbank på 0771 - 11 22 33. Resursbank kommer då att spärra kortet och kan därfter klippas och slängas.

Övrigt

Kontakta bara Resursbank på 042-38 20 93 så ändrar de dina uppgifter.

Med automatik produceras ett nytt Företagsskort och detta skickas per post till din företagsadress.

Kontakta så snart som möjligt Resursbank på 042-38 20 93. Kortet kommer då omedelbart att spärras och ett nytt kort skickas till din företagsadress inom cirka 2 veckor.

Upptäck fler fördelar med Företagskortet

HORNBACHs Företagskort erbjuder många smarta betalningslösningar som gör vardagen för proffsen lite enklare.

Lär mer om Företagskortet här >

Upptäck alla fördelar med HORNBACHs Företagsservice Tillbaka till översikten
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x