Är du igång med ditt projekt men behöver lite hjälp? Boka ett digitalt möte med våra säljare >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-29 klockan 19:08. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så inreder du din verkstad – tips & råd

Så inreder du din verkstad – tips & råd

En perfekt utrustad verkstad utgör den nödvändiga grunden för ett organiserat arbetssätt. Effektivt och avslappnat arbete – det är möjligt när maskiner, verktyg och material kan förvaras ordentligt och framför allt är lätta att hitta. Ordning förbättrar inte bara din verkstads utseende, det ökar effektiviteten!

Arbeta ergonomiskt i din verkstad

Ergonomiskt arbete, vad är det egentligen? Vad som är obligatoriskt på kontoret och på arbetsplatsen regleras av ett stort antal lagar och förordningar, dessa kommer ofta i andra hand när du arbetar hemma och på din fritid. Ergonomiskt arbete innebär bland annat att du tar hänsyn till att du har rätt hållning när du arbetar. Men det rör också rörelsefrihet, rätt belysning och rumsklimat. Syftet är att skydda hälsan på lång sikt, och förhindra hälsorisker.

Verkstadsinredning

Korrekt hållning är särskilt viktigt vid hantering av maskiner på arbetsbänkar, eller när du arbetar under långa perioder. Låga bord kräver en böjd hållning. Detta är inte ergonomiskt och är känt för att vara på bekostnad av hälsan: ansträngande för nacke och ryggrad. Detta kan åtgärdas genom att ergonomiskt anpassa arbetsbänken för att uppnå den idealiska arbetshöjden. Men vad är rätt arbetshöjd?

Dels beror det på arbetstagarens längd, dels beror det på vilket typ av arbete som utförs. Är det precisionsarbete, lättare arbete, eller behöver du mycket energi för arbetet?

Följande tabell ger, beroende på aktivitet, en referenspunkt för de idealiska arbetshöjderna i cm (arbetshöjd = arbetsbänkens eller bordets höjd, eventuellt plus maskinens höjd):

Typ av arbete: Idealisk arbetshöjd för personer som är 165cm långa: Idealisk arbetshöjd för personer som är 177cm långa:
Precisionsarbete 95-105cm 100-110cm
Lättare arbete 85-90cm 90-95cm
Arbete som kräver mycket kraft 70-85cm 75-90cm

Beroende på aktiviteten kan den normala arbetsbänkshöjden på 84cm bli kritisk för en person som är 180cm lång. KÜPPERs arbetsbänkar kan beställas i en arbetshöjd på 95cm eller 100cm. I dessa fall används högre sidoväggar, vilket garanterar oförändrad stabilitet utan ranglig skruvmekanism – stabiliteten kommer att upprätthållas. Det extra utrymmet kan användas för en extra låda och därmed får du ännu mer lagringsutrymme.

Tips:

Om du har tillräckligt med plats – installera minst två olika arbetshöjder i din verkstad! Då har du den optimala arbetshöjden för varje arbete som du ska utföra!

Tips som skapar ordning

Håll ordning i din verkstad med dessa 5 enkla tips:

  • Samtliga lådor i arbetsbänkarna har plats för uppmärkning av innehållet. Utnyttja detta och märk upp lådorna.
  • Sorterade arbetsmaterial är alltid tydligt ordnade om du använder låddelare.
  • Väggskåp eller verktygstavlor med olika lådstorlekar är idealiska för att lagra smådelar.
  • Väggskåpshyllor och hurtsar som kan justeras efter behov ger ordning och flexibilitet.
  • Håltavlor med standardkrokar eller specialtillbehör för hängande verktyg ger en perfekt överblick.

Verkstadsinredning

KÜPPERs verkstadssystem

Modulsystemet som har allt: Med KÜPPER verkstads-system kan din verkstadsdröm gå i uppfyllelse! De enskilda systemkomponenterna kan sättas samman individuellt och anpassas efter dina behov och utrymmets möjligheter. Din inredning kan också idealiskt kompletteras med andra KÜPPER-system vid ett senare tillfälle! Utöver arbetsbänkar och sidobord, innehåller även sortimentet verkstadsvagnar, verktygstavlor och mycket mer.

Tänk på att: Komponenterna i KÜPPERs verkstadssystem är extremt robusta och reptåliga tack vare en pulverlackerad kaminemalj-finish. En lätt fuktad trasa är därför tillräcklig för normal rengöring.

  • 
				Verkstadssystem KÜPPER
  • 
				Verkstadsinredning
  • 
				Verkstadsinredning

Tips:

Med öppna lagerhyllor har du enkelt tillgång till prylarna du använder ofta.

Mer om verkstaden

upp