Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-03 klockan 22:16. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Vattenfilter


6 resultat
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Filterhus AQLux R20
249,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
6 av 6 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Vattenfilter"

Köp vattenfilter hos HORNBACH

Om man har en egen brunn hemma är det mycket viktigt att se till att använda någon form av vattenrenare. Vattnet man dricker behöver vara rent och fritt från bakterier för att man inte ska bli sjuk. Arsenik till exempel förekommer naturligt i vattnet på vissa ställen i Sverige och om arsenikhalten överstiger 10 mikrogram kan det bli mycket farligt för hälsan. Den typ av vattenrening som används för privatbruk är just vattenfilter. Vattenfilter kommer i olika former beroende på om du ska ha det i en permanent bostad, ett fritidshus eller i ett vattenreningsverk. Det finns till exempel avhärdningsfilter, filterpatroner och kolfilter. Men när behövs vattenfilter?

Olika typer av vattenrening

Vattenreningen i Sverige är en av de bästa i hela världen. Kommunalt vatten renas i stora vattenreningsverk. I vattenreningsverk används oftast sandfilter som vattenrening. Denna typen av vattenrening är precis som den låter, med hjälp av sand. Vattnet rinner genom sand som anpassas utefter det behov som finns för det vatten som ska renas. Till vattenrening för personligt bruk, till exempel om du har egen brunn, används oftast vattenfilter. Det finns också tabletter som man kan använda för att rena vatten. Man lägger en tablett i vattnet och väntar sedan ungefär en halvtimme, därefter har du drickbart vatten. I vattenrenings-tabletter finns oftast klor eller jod som renar vattnet. Tabletter är enkla att ta med sig om man ska ut och vandra eller att ha hemma vid nödsituation till exempel om kommunen går ut med att vattnet i kranen inte går att dricka.

När behövs ett vattenfilter?

Det är mycket viktigt att det vatten vi dricker är rent och om vattnet inte är rent kan till exempel kläder bli missfärgade i tvätten. Vattenrening är speciellt viktigt att tänka på om man har en egen brunn hemma. När du har egen brunn är det du själv som ser till att vattnet är rent. Vattenfilter kommer i olika former som är bra mot olika typer av problem med ditt vatten. Därför bör du göra en analys av ditt dricksvatten innan du bestämmer dig för vilken typ av vattenfilter du ska köpa. Det är möjligt att testa vattnet på egen hand men det allra bästa är att du tar in en expert som kan hjälpa dig.

Vilket vattenfilter bör man välja?

När du har gjort en analys av ditt dricksvatten är det dags att välja vattenfilter. Filterpatron passar dig som har ett mindre hushåll eller en semesterbostad. En filterpatron kan laddas med olika filter beroende på vilken typ av problem du har med ditt vatten. Det är enkelt att installera en filterpatron och det kan placeras under diskbänken. Dock kan det ibland behövas mer än en filterpatron då en filterpatron endast kan filtrera bort en begränsad mängd ämnen ur vattnet. För att få bort organiska föreningar kan du använda dig av ett kolfilter som är den vanligaste metoden för vattenrening. Kolfilter är ett vattenfilter av aktivt kol men tar inte bort bakterier eller tungmetall. Ett avhärdningsfilter renar vattnet från hårdhet. Avhärdningsfilter ger en optimal saltförbrukning. pH-värdet i vattnet och också viktigt att se till. Ett avsyrningsfilter hjälper till att upprätthålla pH-värdet i ditt vatten.

Köp vattenfilter hos HORNBACH.se

Vattenrening är mycket viktigt för vår hälsas skull. Om du har egen brunn är det extra viktigt att se över sin vattenrening och testa vattnet minst vart tredje år. Det finns många olika typer av vattenrening så som avhärningsfilter, vattenrening till din kran, och filterpatroner och det finns tillbehör att köpa till som filterhus. Hos HORNBACH hittar du vattenfilter och tillbehör från varumärken som Gelia och Strand – alltid till ett lågt pris!

upp