0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-23 klockan 18:15. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Vattenmätare


3 resultat
Vattenmätare GARDENA AquaCount
Gardena
(1)
359,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Vattenmätare Aquameter kallvatten
(1)
249,00 kr * / st
Vid köp av 13 st :
203,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Vattenmätare Aquameter varmvatten
Vid köp av 13 st :
251,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Vattenmätare"

Köp vattenmätare hos HORNBACH.se

En vattenmätare visar hur mycket vatten som används. Om din fastighet är ansluten till det kommunala vattennätet måste det finnas en vattenmätare. Det finns också vattenmätare som du kan använda för privat bruk eller om du delar kostnaden mellan flera fastigheter som endast har en ledning in som fastighetsägare. Du ansvarar också för att läsa av vattenmätaren och sedan lämna in mätarställningen till kommunen en gång per år. Bor du i en villa eller radhus och har en vattenmätare är det oftast du själv som får läsa av vattenmätaren. I lägenheter finns oftast gemensamma vattenmätare som läses av.

Vattenmätare

Vad är en vattenmätare?

En vattenmätare visar hur mycket vatten som används och därmed ska betalas för om din fastighet är ansluten till det kommunala vattennätet. Vattenmätaren ägs av kommunen och byte av vattenmätaren görs av kommunen. Oftast finns det en bestämmelse för kommunen du bor i om när din vattenmätare behöver bytas. Kommunen är de som äger vattenmätaren, men det är du som fastighetsägare som står för att vattenmätaren inte skadas eller fryser sönder.

Du ansvarar också för att läsa av vattenmätaren och sedan lämna in mätarställningen till kommunen en gång per år. Bor du i en villa eller radhus och har en vattenmätare är det oftast du själv som får läsa av vattenmätaren.

I lägenheter finns oftast gemensamma vattenmätare som läses av.

Håll koll på vattenförbrukningen med en vattenmätare

Det finns också vattenmätare man kan köpa för privat bruk eller för dig som fastighetsägare. Om du äger flera fastigheter som endast har en ledning in kan det vara till fördel att använda sig av separata vattenmätare. Oftast finns redan en vattenmätare som ägs av kommunen men du som fastighetsägare kan då läsa av varje vattenmätare för att se vad varje hushålls vattenförbrukning är. Hyr du ut delar av din bostad eller kanske en stuga? Då är det viktigt att kunna ha koll på vad just den delen av bostaden förbrukar för att se hur mycket som ska betalas. Om du har en vattenmätare kan du också lätt upptäcka eventuella läckage. Stäng av alla enheter med vattenförbrukning, som disk- och tvättmaskin och stäng alla kranar. Om vattenmätaren inte står till när allt är avstängt är det en läcka någonstans.

Att tänka på vid montering och placering av vattenmätare

Om du har bestämt dig för att använda dig av en vattenmätare finns det några saker att tänka på. Dels rördimensionen vattenmätaren ska monteras på, vart du vill placera vattenmätaren och eventuella tillbehör. Den vanligast rördimensionen är ½-tum och ¾-tum som används främst för vattentillförsel till privata bostäder. Vattenmätaren placeras oftast i en mätarbrunn som är där vattnet är anslutet. Mätarbrunnen finns just för att du ska kunna läsa av mätaren och även avstängningsknappen finns i mätarbrunnen. Den kan också placeras inomhus där vattnet kommer in. Om du hyr ut bostäder ska vattenmätaren placeras just där.

Köp vattenmätare online

Om din fastighet är ansluten till det kommunala vattnet finns det en vattenmätare. Men det finns också många fördelar med att köpa en egen vattenmätare. Till exempel att du kan ha koll på din egen eller en hyresgästs vattenförbrukning. Hos HORNBACH hittar du vattenmätare för både varm- och kallvatten – alltid till ett lågt pris!

upp