0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-08 klockan 23:01. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Rundstavar


3 resultat(17 varianter)
Rundstav obehandlad Ø10mmx2500mm
9 varianter
EHL Prolist
(1)
35,90 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Rundstav kort obehandlad Ø10x1000mm
7 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp rundstavar på HORNBACH.se

En rundstav är en rak svarvad pinne av massivt trä som har många användningsområden inom bygg och finsnickeri.

Bygga med rundstav

Det massiva träet gör att en rundstav är både stark och flexibel. Rundstavar är därför perfekta för att tillverka stolpar, stänger och räcken. Det är också vanligt att använda rundstav som gardinstång eller bordsben. Tunnare rundstavar kan man använda som blompinnar eller att för att skapa starka sammanfogningar av trästycken, så kallad pluggning. Beroende på vad du ska bygga så finns rundstavar i många olika utföranden, t.ex. rundstav i obehandlat trä som du själv kan olja in eller måla.

Rundstav i olika träslag

Rundstavar tillverkas vanligtvis av furu, men om du är ute efter ett mer exklusivt utseende så kan rundstav ek eller rundstav björk vara ett snyggt alternativ. Tänk på att en omålad rundstav bör behandlas med lack, olja eller vax för att få en tålig yta. Särskilt viktigt är detta om du ska använda rundstav till en ledstång eller handtag, då den obehandlade träytan annars lätt blir fläckig och ful.

Köpa rundstav på nätet

På HORNBACH kan du köpa rundstav i flera olika tjocklekar. Vanliga bredder på rundstav brukar vara rundstav 10 mm, rundstav 25 mm och rundstav 45 mm. Utnyttja vår smarta service och reservera dina rundstavar direkt i vår webbshop, så samlar vi ihop dem åt dig och du kan hämta ut dem i ditt valda HORNBACH-varuhus.

upp