Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-03 klockan 23:37. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Gardinskenor


28 resultat(41 varianter)
Köp på webbenReservera & hämta
Hotellskena HASTA dubbel 200cm
2 varianter
DB
(2)
459,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Steg för steg-guide
Så monterar du gardinskenor i taket

Så monterar du gardinskenor i taket

Är du trött på klassiska gardinstänger och vill byta till smidiga gardinskenor? Inga problem – här visar vi, steg för steg, hur du går tillväga.

Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA Alex aluminium vit 100cm
3 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA Bendable vit 250cm
2 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Så väljer du rätt sorts solskydd

Så väljer du rätt sorts solskydd

Det finns en mängd olika solskydd att välja mellan, men vilket är det bästa för just ditt hem? Här hittar du flera tips och råd för att du ska hitta rätt solskydd till ditt hem.

Gardinskena HASTA Alex svart 100cm
3 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA U-skena aluminium 200cm
2 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Skena DB enkel 9mm 90-160cm
2 varianter
DB
59,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Lamellskena HASTA Monoflex Pro grå 120cm
3 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA enkel 12mm 180-320cm
2 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA Bendable Track silver 250cm
2 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA aluminium 100cm
Hasta
(1)
89,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Gardinskena HASTA Superglide vit 200cm
2 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
28 av 28 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Gardinskenor"

Populärt sortiment inom kategorin "Gardinskenor"

Köp gardinskena på HORNBACH.se

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av gardinskenor som passar perfekt för dina gardiner, oavsett om du vill montera dem i taket eller på väggen. Om du letar efter en takskena till gardiner har vi flera alternativ att välja mellan. En takmonterad gardinskena är en perfekt lösning om du vill hänga gardiner i taket utan att borra hål i väggen. Vi har också takskenor utan borrning som är enkla att montera och som ger ett snyggt och stilrent utseende.

Våra gardinskenor finns i olika material, färger och längder för att passa dina behov. Om du vill montera en gardinskena har vi ett utbud av högkvalitativa skenor som garanterat passa dina gardiner perfekt.Vi erbjuder Hasta gardinskenor, som ger enkel och smidig rörelse för dina gardiner. Vårt sortiment av gardinstänger i taket omfattar takskenor, fjädrande gardinstång och gardinskenor för vägg. Upptäck vårt stora urval av gardinskenor för att hitta den perfekta lösningen för dina gardiner.

Vad är en gardinskena?

En gardinskena är en räls som vanligtvis monteras i taket eller väggen för att hänga gardiner på. Gardinskenor finns i olika material, som metall och plast. De kan vara enkla eller flerkanaliga, beroende på hur många gardiner som ska hängas på dem.En gardinskena kan också ha en mekanism för att öppna och stänga gardinerna, vilket gör det enklare att justera ljusinsläppet i ett rum. Gardinskenor kan också användas för att hänga andra typer av draperier eller tyger, som t.ex. rumsavdelare eller dekorativa textilier.

Vilken Gardinskena ska man välja?

När du väljer gardinskena finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Här är några saker att tänka på för att välja den bästa gardinskenan för dina gardiner: Typ av gardin: Det första du bör tänka på är vilken typ av gardin du vill hänga upp. Vissa gardiner, som t.ex. mörkläggningsgardiner, kräver en speciell typ av skena för att fungera ordentligt. Andra gardiner, som t.ex. tunna och lätta gardiner, kan hängas upp på en enkel gardinskena. Att välja rätt gardinskena kan göra stor skillnad för hur dina gardiner ser ut och fungerar.

Placering: Du måste också fundera på var du vill placera gardinskenan. Om du vill ha gardinen nära taket är en takmonterad gardinskena det bästa valet. Om du däremot vill ha gardinen längre ner på väggen kan en väggmonterad gardinskena vara lämplig.

Storlek: Det är också viktigt att välja en gardinskena som är tillräckligt lång för att passa din gardin och utrymmet som gardinen ska täcka. Om gardinskenan är för kort kommer det att bli svårt att dra gardinerna över exempelvis hela fönsterområdet. Därför är det viktigt att mäta fdetta innan du väljer en gardinskena.

Stil: Du vill också välja en gardinskena som passar till din inredningsstil och gardinernas stil. Om du har moderna gardiner kan en enkel och stilren gardinskena fungera bra, medan en mer dekorativ gardinskena kan passa bättre för mer klassiska gardiner.

Material: Slutligen bör du också tänka på vilket material gardinskenan är gjord av. Detta kan påverka hur lätt den är att installera och hur länge den kommer att hålla. Metallskenor är vanligtvis mer hållbara, medan plastskenor kan vara lättare att arbeta med.

Varför gardinskena?

En gardinskena kan användas för en mängd olika ändamål när det gäller att hänga gardiner och textilier. Den vanligaste användningen av en gardinskena är att hänga gardiner. Gardinskenan ger ett enkelt och effektivt sätt att hänga upp gardiner och kan användas för alla typer av gardiner. En gardinskena kan också användas för att skapa en mörkläggningslösning. Genom att använda en gardinskena med mörkläggningsgardiner eller mörkläggningsdraperi kan du blockera ut det mesta av ljuset som kommer in i rummet.En gardinskena kan också användas som en rumsavdelare, särskilt om den monteras i taket. Genom att hänga gardiner eller tyger från gardinskenan kan du skapa en diskret separation mellan två utrymmen i ett rum.

Vart kan man montera en gardinskena?

En gardinskena kan monteras på flera olika ställen, beroende på dina behov. Här är några vanliga ställen där du kan montera en gardinskena:

  • En av de vanligaste platserna att montera en gardinskena är i taket. En takmonterad gardinskena ger en snygg och stilren look och gör det enkelt att dra gardinerna över hela fönsterområdet.
  • En annan plats att montera en gardinskena är på väggen. En väggmonterad gardinskena kan ge en annan look än en takmonterad gardinskena och kan vara lämplig om du vill att gardinerna ska hänga närmare väggen.
  • Om du har ett mindre fönster kan en gardinskena monterad på fönsterkarmen vara ett alternativ. Detta ger en enkel och diskret gardinlösning som inte tar upp mycket plats.
  • En gardinskena kan också monteras över en dörr för att ge extra integritet eller att stänga av rummet från resten av huset. Detta kan vara användbart för sovrum eller kontor.
  • Om du vill använda gardiner som rumsavdelare kan en gardinskena monterad i taket vara ett bra alternativ. Detta ger dig flexibilitet att skapa separata utrymmen i ett större rum.

Oavsett vart du väljer att montera din gardinskena är det viktigt att välja rätt typ av gardinskena för att passa dina gardiner och din inredning. Många gardinskenor är enkla att montera och kan ge en snabb och enkel uppgradering av dina fönster och rum.

Montera gardinskenor

Gardinskena i taket

En gardinskena ger en elegant och professionell look till rummet och gör det enklare att hantera gardinerna. Du kan välja mellan flera olika typer av skenor, som t.ex. gardinskena i taket, gardinskena på vägg och gardinskena med fjädrande gardinstång. Våra takskenor för gardiner är idealiska för att hänga gardiner på ett ställe där du inte vill borra hål i väggen. De ger också ett smidigt och elegant utseende till rummet. Takskenorna finns i olika längder och är lätta att installera. Mer om hur du gör detta kan du läsa i vår guide: Så monterar du gardinskenor i taket.

En gardinskena i taket ger också fördelen att gardinerna kan hänga fritt och inte drar i golvet eller blir skrynkliga. Du kan också använda flera gardinskenor i taket för att skapa en effektfull draperi-lösning och lägga till extra textur och djup i rummet.Våra gardinskenor i taket är också utmärkta för användning med mörkläggningsgardiner, eftersom de ger en extra nivå av täthet som hindrar ljus att tränga igenom. De är också enkla att justera för att ge precis det ljusinsläpp du önskar.Vi erbjuder ett stort urval av gardinskenor som är enkla att installera och använda. Oavsett vilken typ av gardinlängd du väljer kan du vara säker på att våra gardinskenor kommer att hålla gardinerna på plats och ge en snygg och professionell look till ditt rum.

Hur långt ut från fönstret ska gardinskenan sitta?

När du bestämmer var du ska montera gardinskenan är det viktigt att tänka på hur långt ut från fönstret gardinerna ska hänga. Detta beror på flera faktorer, exempelvis gardinens längd, typ av gardin och hur mycket av fönstret som ska vara synligt. Om du vill att gardinerna ska hänga mer framträdande kan du placera gardinstången längre ut från fönstret. Om du däremot föredrar att gardinerna smälter in mer med väggen kan du placera gardinstången närmare fönstret. Som en generell riktlinje kan du placera gardinstången 15-30 cm ut från fönstret för korta gardiner och 20-40 cm ut för längre gardiner. Men det är viktigt att komma ihåg att detta bara är riktlinjer och att det finns ingen "rätt" eller "fel" placering. Anpassa placeringen efter dina egna preferenser och gardinernas behov för bästa resultat.

Handla gardinskena & takskena på webben

En gardinskena användas för en mängd olika ändamål, från att hänga gardiner till att skapa en dekorativ rumsavdelare. Genom att välja rätt typ av gardinskena för dina behov kan du förbättra funktionaliteten och utseendet i ditt rum på ett enkelt och effektivt sätt. I vårt sortiment av gardinskenor kan du välja mellan olika längder och färger, beroende på hur ditt behov ser ut. Vi har även ett brett utbud av tillbehör för gardinskenor. Beställ dina skenor för gardinerna idag, så skickar vi dem direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

Behöver ditt vardagsrum nya gardiner till våren? Eller behöver du en mörkläggningsgardin till sovrummet? Har du inte bestämt dig för vilken typ av gardin du vill ha? Se då hela vårt sortiment av gardiner och persienner och vilka möjligheter för gardinupphängning vi har i sortimentet.

upp