Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 22:36. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Polygriptänger


16 resultat
WIHA Polygrip, 250 mm standard
Wiha
(3)
189,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
WIHA Polygrip 300 mm
Wiha
(2)
279,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Så väljer du rätt sorts tång

Så väljer du rätt sorts tång

Tänger är mycket flexibla hjälpmedel i verkstaden. De finns i många former och utföranden. Tängernas funktionalitet utgår från den dubbelsidiga hävstångsprincipen – denna princip gör det möjligt att omvandla en lägre kra ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
WIHA Polygrip, 180 mm
Wiha
(4)
139,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Polygrip 250mm
(1)
79,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Polygrip CFH 1 1/2" 42mm
CFH
149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Polygrip CFH 1 1/4" 32mm
CFH
125,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Polygrip CFH 10" 18-64mm 235mm
CFH
(1)
79,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Polygrip CFH 1" 28mm
CFH
99,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
16 av 16 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Polygriptänger"

Köp polygrip i HORNBACHs webbshop

Polygripen är en riktig klassiker i verktygslådan. Mycket på grund av att polygripen är ett mångsidigt verktyg, och i de flesta fall inte möjlig att ersättas med andra mer specialiserade verktyg. Vad som kännetecknar en polygriptång är att den går att justera, för att du ska få ett optimalt grepp, och de relativt långa handtagen som ger dig kraft genom arbetsmomentet.

En polygrip förväxlas ofta med rörtänger, då det är vanligt att en polygriptång har liknande käftar, plana och grunda. En polygrip kan du hitta i ett stort antal utföranden och användningsområdena finns det inga gränser för, de sträcker sig lågt bort från endast rörarbeten.

Så väljer du rätt polygrip

Trots att en polygrip är ett universalverktyg så är det viktigt att välja rätt modell och utförande utifrån hur ditt projekt ser ut, vad du ska göra med din polygrip. Åtminstone om du vill att resultatet ska bli så bra som möjligt. Att välja en för stor eller liten polygrip, eller en variant med fel sorts käftar, kan resultera i allt ifrån sönderdragna muttrar till skador på materialet du arbetar med.

  • Användningsområde. Polygripen är i sin natur ett mångsidigt verktyg. Samtidigt skiljer sig olika modeller åt. Fundera därför först på hur dina behov ser ut när det kommer till funktion, som slät greppyta, klippfunktion eller isolerade handtag.
  • Pris. Det är fullt möjligt att hitta en polygrip till lågt pris. Men av naturliga skäl så stiger priset beroende på vilka och hur många krav du ställer på din polygrip. Behöver du endast en polygrip med bra grepp och vridmoment, då duger ofta första bästa polygrip i rätt storlek.
  • Grepp. Nyttan med en polygrip ligger i balansen mellan grepp och vridmoment. Behöver du greppa runda och släta ytor bör du överväga att köpa en polygriptång med ett räfflat grepp. Planerar du däremot att dra åt muttrar kan det ibland löna sig att köpa en polygrip med slätt grepp. Är du osäker finns det även kombinationsmodeller, där du kan få båda delarna.

Det bästa valet av polygrip är givetvis den som motsvarar ditt behov, se därför till att din griptång uppfyller de krav som du förväntar dig. Med rätt polygriptång i verktygslådan kommer du kunna utföra många projekt, under en lång tid framöver, det lovar vi!

Polygripens konstruktion

Polygripens introducerades redan på 1930-talet då den dök upp som en något enklare variant av rörtången. Sedan dess har en hel del hänt, och den moderna polygripen har kommit att bli ett allsidigt verktyg med såväl vardagliga som specialiserade användningsområden. Mycket på grund av att griptången finns i så många olika varianter. För att du enklare ska köpa rätt polygrip så har vi tagit en titt på några av de saker som är bra att tänka på inför köpet.

  • Konstruktionen består i de flesta fall av härdat stål för att tången ska klara av de hårda påfrestningar som den utsätts för. I de flesta fall är de även rostfria. Ofta är polygriperna ytbehandlade eller försedda med ett hölje, för att antingen minimera risken att ström ska ledas via handtagen eller för att käftarna ska vara toleranta.
  • Grepp- och handtagslängden skiljer sig åt mellan en stor och liten polygrip. Då längden påverkar vridmomentet så är ett längre handtag att föredra om man vill kunna generera mer kraft i rörelsen. Skulle din polygrip inte vara tillräckligt stark så riskerar den att istället skada materialet som du arbetar med.
  • Käftarna på polygriper är i många fall försedda med räfflor. Tanken är att detta ska hjälpa dig att få ett bättre grepp. Det är även vanligt att polygripens käft kombinerar en plan yta med en räfflad. Är käften på din griptång helt slät så kan den minimera risken för skada på muttrar i samband med åtdragning. Du kan enkelt justera hur mycket du vill att käftarna ska gå att öppna, beroende på omfånget på det du arbetar med. Detta justeras med hjälp av den flyttbara gripleden på skaftet.
  • Greppomfånget, det vill säga hur mycket käftarna öppnas kan skifta stort mellan olika polygriper. En minipolygrip har avsevärt mycket mindre greppomfång än en riktigt stor polygriptång.

Handla polygrip på webben

Hos oss hittar du ett brett utbud av olika griptänger, beroende på hur ditt projekt ser ut. Liten eller stor polygrip, polygrip med släta backar eller polygrip med knapplåsning, hos oss finner du alla varianter. Fyll din verktygslåda med olika handverktyg och tänger, så är du alltid redo att ta dig an nya utmaningar! Beställ din polygrip direkt på webben, så skickar vi den direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

Vill du läsa mer om olika tänger och få mer vägledning i ditt köp? Då kan du göra det i vår guide: Så väljer du rätt sorts tång.

upp