0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 02:58. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Släpvagnar


2 resultat
Släpvagn BASIC 200
Brenderup
(2)
8695,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Släpvagn BASIC 2260
Brenderup
(1)
13995,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtReservera & hämta
2 av 2 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Släpvagnar"

Köp släpvagn & släpkärra på HORNBACH

En släpvagn eller släpkärra är en klok investering eftersom du kan använda den till så mycket! Med en släpvagn fraktar du enkelt tungt och otympligt material till ditt byggprojekt, men du kan även använda din släpkärra vid flytt, eller när du ska slänga något på tippen. Förutom att du slipper riskera att smutsa ner inne i bilen så riskerar du inte heller att skada de varor du fraktar, genom att försöka trycka in dem i ett för litet bagageutrymme. Men att köpa släp är inget som man gör varje dag och det är viktigt att vara påläst om de olika varianter av dragkärror som finns på marknaden. Söker du en billigt släp så är oftast en obromsad släpvagn det handlar om. Behöver ditt bilsläp vara utrustad med ett kapell eller är det en gallervagn som passar dig bäst? På HORNBACH kan du köpa släpvagn som hjälper dig i de flesta situationer då det behövs mer lastutrymme!

Att tänka på när du ska köpa släpkärra

Först måste du börja med att undersöka din bil. Självklart måste den ha en dragkrok, men det finns också regler om hur stor vikt som din bil får dra. Räkna därför ihop vikten på själva släpvagnen och det du tänkt frakta, så att det inte överskrider bilens så kallade dragvikt.

Släpvagn & släpkärra

Självklart finns det också olika modeller av släpkärra för olika ändamål. Den billigaste varianten är en obromsad släpvagn, som alltså inte är utrustad med egna bromsar. En släpvagn som är obromsad är enkel i skötsel och underhåll på grund av färre mekaniska delar, men får inte lastas lika tungt som en släpvagn med broms. Om du tänkt frakta grus eller sand så är det väldigt bra med en tippbar släpkärra. På så vis kan du bara tömma ur hela lasset från släpet på en gång, och behöver inte stå och skyffla med en spade.

Ett släp med extra höga sidor rekommenderas om du exempelvis vill köra stora mängder sand på en gång, för att inte riskera att tappa något på vägen.

Ska du frakta större saker som möbler, maskiner eller trädgårdsavfall så behöver ditt släp vara utrustat med lövhäckar, en så kallad gallerkärra. Då har ditt släp galler runt om som vanligtvis är från 50 centimeter högt. Detta innebär att ditt lastutrymme ökar väsentligt. Du får dessutom större möjligheter att låsa fast din frakt med spännband eller liknande. Vill du ha ett bättre skydd på din släpkärra så ska du köpa ett släp med kapell. Då är din släpvagn täckt av en kraftig presenning som skyddar din frakt ytterligare.

Tillbehör till släpvagn

När du ska köpa släpkärra så kan det vara smart att samtidigt köpa till ett stödhjul, vilket monteras frampå din släpvagn och gör så att den kan stå fristående utan att vara kopplad på bilen. På så vis kan du lasta ditt bilsläp utan att behöva ha bilen där just då – praktiskt om du behöver åka iväg mitt under lastningen! En annan viktig sak är ett släpvagnsnät, som säkrar din last, men du kan också välja att spänna över en presenning här.

Självklart kan du på HORNBACH köpa alla möjliga tillbehör till ditt släp, så att det är redo att börja användas direkt. Vi säljer släpvagnar och tillbehör av hög kvalitet från välkända Brenderup, som är mycket pålitliga och har lång livslängd. När du ska köpa släpvagn hjälper vi också till att genomföra den obligatoriska registreringen hos Transportstyrelsen – direkt i varuhuset. Därefter är det bara att åka iväg med din nya släpkärra!

Reservera din släpvagn på nätet

Eftersom en släpkärra är stor och tung, så kan vi tyvärr inte skicka dem med hemleverans. Men du kan reservera din släpvagn direkt på nätet för upphämtning i ditt närmaste HORNBACH-varuhus. Vi ställer i ordning så att allt är redo för dig när du är på plats – det är bara att fylla i registreringen, betala och åka hem! Yippie!

Köp släpvagn på HORNBACH

Det ska vara enkelt att handla släp, och det är det hos oss! Vi hjälper till med alla nödvändiga registreringar så att du kan rulla ut från vår parkering säkert med ditt nya bilsläp. Hos oss finner du också alla nödvändiga släpvagnstillbehör för att du ska kunna ansluta elen från bilen till släpet. Besök ditt närmaste HORNBACH-varuhus redan idag så hjälper våra projektrådgivare dig att koppla på ditt nya släp. Ska du köpa släpvagn i Göteborg – besök HORNBACH!

upp