Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-03 klockan 09:36. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Köttätande växter


6 resultat
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Tips & råd
Skötsel av pelargoner – tips & råd

Skötsel av pelargoner – tips & råd

Pelargoner är en av de mest populära blommorna. De är lättskötta, tåliga och passar bra både inomhus och utomhus. Här ger vi tips och råd på hur du sköter om dina pelargoner samt hur du kan övervintra dem för att de ska ...mer

Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
6 av 6 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Köttätande växter "

Köp köttätande växter på HORNBACH

Köttätande växter, insektsätande växter eller flugätande växter, kärt barn har många namn. Alla har väl någon gång drömt om att ha en köttätande växt hemma. Förutom att de utseendemässigt är mycket häftiga, är själva tanken av att en växt skulle äta kött otrolig. Men vad äter egentligen köttätande växter? Kan man verkligen mata köttätande blommor med en bit kött? Och hur många olika köttätande växter finns det egentligen? Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågor gällande köttätande växter.

Vad äter egentligen köttätande växter?

Först och främst, försök inte mata din köttätande växt med en bit kött. Försök inte att mata din växt med ”vanlig mat” alls. Det som är så finurligt med köttätande växter är deras förmåga att livnära sig själva, även i näringsfattiga miljöer. De har nämligen en talang av att fånga insekter och flugor själv. Insektsätande växter har olika listiga sätt att locka till sig de små djuren, för att sedan bryta ner dem med enzymer, och därigenom tar bladen upp näringsämnen. Coolt va! Det är ett superbra sätt att bli av med exempelvis irriterade bananflugor.

Ibland kan din växt dock behöva lite hjälp på traven. Märker du att den inte har fått mat på länge, kan du behöva skaffa insekter och mata den, för att se till att din växt mår bra. Även om din insektsätande växt för det mesta klarar sig själv när det kommer till maten, blir den fortfarande törstig som andra växter. Vill du hålla din köttätande växt stor och stark behöver du komma ihåg att vattna den regelbundet, så att jorden hålls fuktig. Den gillar ljusa fönster så placera den i ett läge hemma där den inte göms undan i skuggan.

Olika köttätande växter

Visst blir man sugen på att köpa en köttätande växt! Det häftigaste med alla de olika köttätande växterna, är att de har olika tillvägagångssätt för att fånga insekter. För att du ska kunna välja vilken växt som du vill ha, har vi listat några populära insektsätande växter nedan, samt deras tekniker för att fånga insekter.

  • Pingucula kallas även tätört, och har klibbiga blad som den använder för att insekter ska fastna och sedan slukas.
  • Venus flugfälla kallas även dionaea muscipula, och har gapliknande blad som stängs igen när insekter sätter sig mellan bladflikarna.
  • Flugtrumpet kallas även för sarracenia, och har trumpetliknande blad där en växtsaft samlas. Flugtrumpeten använder växtsaften för att locka ner insekter, och täpper sedan igen toppen av trumpetbladet så insekten inte kommer ut.
  • Sileshår kallas även för drosera, har som klibbiga tentakler där insekter fastnar. Droseran kan sedan böja sina tentakler och hålla fast insekten.

Köp köttätande växter på HORNBACH

På HORNBACH hittar du flera olika köttätande växter, och allt du kan tänkas behöva för att ta hand om dem. Bland annat kan du köpa krukor, vattenkannor och sprayflaskor . Söker du mer information om dessa insektsätande växter? Då ska du besöka oss på ditt närmsta HORNBACH-varuhus för att få experthjälp på plats av våra duktiga projektrådgivare.

upp