0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-11-28 klockan 19:57. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Ved, pellets & värmeloggs


8 resultat
Pellets 16kg 8mm
(24)
99,90 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Träbriketter Värmeloggs 10kg
(13)
89,90 kr * / Paket
(8,99 kr * / kg)
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Björkved 40L
119,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Ved i säck 12,5dm³
(11)
69,90 kr * / st
(5825,00 kr * / m³)
Köp på webbenReservera & hämta
Pellets 6mm 15kg
149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Tändträ 5dm³
39,90 kr * / Säck
(7980,00 kr * / m³)
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Tändved ca 4kg
74,90 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Ved i säck 17dm³
99,00 kr * / st
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
8 av 8 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp ved, pellets & värmeloggs på HORNBACH

När kylan kommer krypandes finns det få saker som slår värmen från en eldstad. Förutom att det blir varmt i hemmet, hjälper kaminer till att ta mysnivån till helt nya höjder. För att få igång en ordentlig brasa är det fördelaktigt att använda sig utav ved, briketter eller värmepellets. Oavsett vad du föredrar att använda för att få igång din kamin hemma, hittar du billig ved och träbriketter på HORNBACH!

Skillnaden mellan ved, värmeloggs och pellets

Har du inte möjlighet att hugga ved själv kan du köpa tändved, även kallat tändträ. Tändved är smalare pinnar av ved och kan användas för att snabbt sätta igång en brasa. Du kan även välja att köpa ved i säck. Det är vanligast med björkved när det kommer till att elda i brasa. Anledningen till att björkved är ett populärt alternativ är att björkved har ett högt energiinnehåll, samt att de vanligtvis inte sprätter och gnistar ut från kaminen i lika stor utsträckning som andra träslag. Men vad för ved du än väljer är det fördelaktigt att ha torr ved, eftersom fuktig ved tenderar att kyla ner brasan.

Briketter, kallas även för loggs eller värmeloggs, är ett bra alternativ till den klassiska veden. Träbriketter tar mindre plats än torr ved och är mycket värmeeffektiva. Eftersom träbriketter är så värmeeffektiva behöver du inte använda lika mycket briketter som exempelvis torr ved, och när elden väl har tagit fart så brinner den under en lång tid. Träbriketter består utav restprodukter från skogsindustrin och har en hög förbränningstemperatur och rökgastemperatur. Värmeloggs har även en mindre fukthalt i jämförelse med exempelvis brasved, därav är träbriketter ett bra val om du vill hålla igång en eld under en längre tid.

Förutom att elda med torr ved eller träbriketter, kan du även välja värmepellets för att starta din brasa. Likt träbriketter består värme pellets utav hyvelspån och spill från skogsindustrin som komprimeras till små pellets. Värmepellets finns i olika storlekar, exempelvis pellets 8 mm, och deras höga kvalité tillåter brasan att brinna jämnt under en lång tid.

Handla ved och värmeloggs på HORNBACH.se

På HORNBACH hittar du allt ifrån billig ved i säck till träbriketter och värmepellets. Du kan även välja och vraka mellan ett stort utbud av olika kaminer & eldstäder till ditt hem. Vi har även eldkorgar & utomhuskaminer för dig som vill skapa en mysig atomosfär på din uteplats eller varför inte grilla korv utomhus? Handlar du direkt i vår webbshop så behöver du inte ens lämna hemmet. Vi skickar vi din beställning direkt hem till dig, snabbt och smidigt! Med vår lågprisgaranti kan du alltid vara säker på att du får det bästa priset hos oss. Skulle du hitta samma vara till ett lägre pris hos en av våra konkurrenter, bjuder vi dig på mellanskillnaden. Köp ved redan idag!

upp