0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-08-16 klockan 19:00. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Rådgivning

Så bygger du ett eget fotbollsmål

Lästid: 4 min.
Bygga fotbollsmål

I denna steg för steg-guide visar vi dig hur du bygger ett eget fotbollsmål på bara en timma!

Detta behöver du till ditt projekt

Bygg ett fotbollsmål – steg för steg

Målet i det här projektet har storleken 150 x 100cm (b × h). Formatet är lätt att anpassa beroende på hur stort mål du vill ha. Följ bara proportionerna.

  • A: Ribbor (liggande stolpar)
  • B: Målstolpar (stående)
  • C: Nedersta ribban
  • D: Sned stolpe

Bygga fotbollsmål

Steg 1 – Mät och kapa

Ta två 250cm-stolpar och mät upp längden på ribborna A, i det här exemplet 150cm. Kapa båda stolparnas ändar i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska peka mot varandra.

Kapa en 250cm-stolpe i två bitar på 100cm; det blir B: målstolparna. Kapa båda stolparnas ändar i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska inte peka mot varandra.

Så bestämmer du målets djup, i det här exemplet har vi valt 75cm. Till det tar du de överblivna bitarna av 250 cm-stolparna som du tog till ribborna A. Kapa de två bitarna i lika längder, sedan sågar du av ändarna i 45 graders vinkel. Detta blir C: Nedersta ribborna. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska inte peka mot varandra.

De snedställda stolparna (D) är viktiga för målets stabilitet. Av de två 150cm-stolparna sågar du till två 115cm-bitar. Kapa ändarna i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska peka mot varandra.

Bygga fotbollsmål

Steg 2 – Grovmontering

Skruva ihop en 150cm- ribba A med de två 100cm långa målstolparna B med två skruvar per skarv.

Skruva ihop de två 75cm långa djupgående ribborna C med målstolparna B med två skruvar per skarv.

Skruva ihop den långa ribban A med de två 75cm långa djupgående ribborna C med två skruvar per skarv.

Montera de snedställda stolparna D med två skruvar per skarv genom att skruva ihop dem med B och C. Lägg nätet på ribban och fäst det med klamrarna på målets ovansida. Sedan fäster du nätet bak, först i nederkant och sedan på sidorna. Nätet som blir över klipper du av med en sax.

Steg 3 – Färdigställa målet

Nu kan målet sättas ihop. Förborra först alla skarvar innan du skruvar fast dem ordentligt. Skruva ihop alla skarvar med två skruvar. Ditt fotbollsmål är nu klart!

Tips:

Måla målet i favoritlagets färger – och visa vilket lag du håller på!

Fler sommarprojekt

upp
HORNBACH