0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-27 klockan 14:26. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Steg för steg-guide

Så bygger du ett eget fotbollsmål

Så bygger du ett eget fotbollsmål

I denna steg för steg-guide visar vi dig hur du bygger ett eget fotbollsmål på bara en timma!

Detta behöver du till ditt projekt

Bygg ett fotbollsmål – steg för steg

Målet i det här projektet har storleken 150 x 100cm (b × h). Formatet är lätt att anpassa beroende på hur stort mål du vill ha. Följ bara proportionerna.

  • A: Ribbor (liggande stolpar)
  • B: Målstolpar (stående)
  • C: Nedersta ribban
  • D: Sned stolpe

Bygga fotbollsmål

Steg 1 – Mät och kapa

Ta två 250cm-stolpar och mät upp längden på ribborna A, i det här exemplet 150cm. Kapa båda stolparnas ändar i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska peka mot varandra.

Kapa en 250cm-stolpe i två bitar på 100cm; det blir B: målstolparna. Kapa båda stolparnas ändar i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska inte peka mot varandra.

Så bestämmer du målets djup, i det här exemplet har vi valt 75cm. Till det tar du de överblivna bitarna av 250 cm-stolparna som du tog till ribborna A. Kapa de två bitarna i lika längder, sedan sågar du av ändarna i 45 graders vinkel. Detta blir C: Nedersta ribborna. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska inte peka mot varandra.

De snedställda stolparna (D) är viktiga för målets stabilitet. Av de två 150cm-stolparna sågar du till två 115cm-bitar. Kapa ändarna i 45 graders vinkel. Observera: de kapade ändarna ska sättas ihop med de anslutande stolparna. De kapade ändarna ska peka mot varandra.

Bygga fotbollsmål

Steg 2 – Grovmontering

Skruva ihop en 150cm- ribba A med de två 100cm långa målstolparna B med två skruvar per skarv.

Skruva ihop de två 75cm långa djupgående ribborna C med målstolparna B med två skruvar per skarv.

Skruva ihop den långa ribban A med de två 75cm långa djupgående ribborna C med två skruvar per skarv.

Montera de snedställda stolparna D med två skruvar per skarv genom att skruva ihop dem med B och C. Lägg nätet på ribban och fäst det med klamrarna på målets ovansida. Sedan fäster du nätet bak, först i nederkant och sedan på sidorna. Nätet som blir över klipper du av med en sax.

Steg 3 – Färdigställa målet

Nu kan målet sättas ihop. Förborra först alla skarvar innan du skruvar fast dem ordentligt. Skruva ihop alla skarvar med två skruvar. Ditt fotbollsmål är nu klart!

Tips:

Måla målet i favoritlagets färger – och visa vilket lag du håller på!

Fler sommarprojekt

upp