Steg för steg-guide

Så bygger du din egen BBQ-vagn

Så bygger du din egen BBQ-vagn

Bygg din egen BBQ-vagn! Visst vore det skönt att ha allt du behöver för att grilla på en armlängds avstånd? Med en mobil grillvagn har du allt på en plats och kan lätt förflytta dig som du vill. Så här lätt bygger du den!

Det här behöver du till ditt projekt

Fler användningsområden för BBQ-vagnen

Mobile Bar für den Balkon
Barvagn
Planteringsvagn
Planteringsvagn/växtvagn

Så bygger du en egen BBQ-vagn – steg för steg

01

Montera hjulen genom att borra hål på båda sidor framtill i pallen. Trä sedan genom den galvaniserade axeln. Såga ut två runda rör (L: 70mm) och trä över axeln på båda sidor. Sätt in gängstången genom axeln och skjut en bricka på var sin sida. Fäst sen hjulen på det runda röret.

 Bygga BBQ vagn
02

Fäst benen ( dörrstopparna). Såga till regeln (L: 450mm) och skruva fast dörrstopparna i varsin ände. Fäst biten med två skruvar (5,0x80mm) mot pallens block, på samma sida av pallen som hjulen.

TIPS: Förborra med försänkare för att slippa skruvhuvuden som sticker ut och undvika sprickor i virket. Fäst väggkrokarna diagonalt på pallens övre del så att de sticker ut ovanför pallens hörn.

 Bygga BBQ vagn
03

Såga tre plankor i längderna 170mm, 385mm och 680mm. Sandpappra så att de blir släta och fina. Vänd den galvaniserade hyllan upp och ner. Lägg den längsta plankan inuti. Skruva fyra skruvar (5x50mm) så att de fäster genom plankan och hyllan mot pallens block. Fäst den korta plankan (170mm) på undersidan av det block där handtagen är fästa. Lägg ned den återstående plankan (385mm) i facket så att den vilar på den förmonterade hyllan (170mm).

 Bygga BBQ vagn
04

Fäst olika detaljer för att underlätta förvaring på BBQ-vagnen, vi valde krokar, handdukshängare och en hink. Du kan också montera hänganordningar för färska kryddor eller varför inte en dryckeshållare.

 Bygga BBQ vagn
05

Ta-da! Nu är du redo för grillsäsongen!

 Bygga BBQ vagn

HORNBACH ansvarar ej för felaktigt utfört arbete.

Fler sommarprojekt