0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 04:03. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Balkonginspiration – 10 tips på hur du inreder balkongen

Balkonginspiration – 10 tips på hur du inreder balkongen

Dags att ge din balkong den kärlek den förtjänar? Vi har samlat 10 tips på hur du kan inreda din balkong. Oavsett om du har en liten balkong, en balkong utan tak, eller en inglasad balkong – vi har tipsen för att göra balkongen till ditt favoritställe i sommar!

1. Bestäm vad du framför allt vill ha balkongen till

Kommer du i första hand använda din balkong för att sola, laga mat eller kanske för att dricka morgonkaffet på?

Har du inte en enorm balkong, kommer du behöva anpassa balkongen till det den främst kommer att användas till. Om det är solning som står högst upp på listan kanske solstolar är det som bör prioriteras. Är det istället matlagning som föredras, bör du satsa på en matgrupp, en grill och ett avlastningsbord. Vet du med dig att balkongen till största del kommer användas som oas för avslappning, kan det istället vara bra att inreda med loungmöbler och mycket textilier.

Tips nummer ett är alltså att bestämma vad balkongen främst kommer att användas till.

Inreda balkongen

2. Tänk multifunktionellt när du inreder liten balkong

Har du en liten, eller en avlång balkong kan det vara smart att införskaffa möbler som kan ha flera funktioner. Exempel på detta är sittmöbler med förvaringsutrymme, och stolar eller pallar som också funkar som bord. Stapelbara stolar gör det enklare att trolla fram sittplatser när vännerna kommer och hälsar på!

Se vårt sortiment av utemöbler >>

Inreda balkongen

3. Skapa en miniträdgård – inred balkongen med växter

Att inreda balkongen med växter gör direkt att den blir mycket hemtrevlig. Och vem tackar nej till att ha sin alldeles egna kryddodling så nära till hands?

Läs mer om hur du odlar örter >>

Väljer du att odla blommande växter är ett gott råd att välja sådana som doftar gott. Att sitta ute i sin alldeles egna miniträdgård – som dessutom doftar underbart – en ljummen sommarkväll slår det mesta!

Tips för hur du odlar på balkongen >>

Levande växter

4. Bygg på höjden

Om det är så att du vill inreda din balkong med växter är ett tips att jobba på höjden – speciellt om du har en mindre balkong.

Det finns en massa sätt att bygga en miniträdgård på höjden, och några exempel är att jobba med hyllor, amplar, stående EU-pallar, upphöjda odlingsbäddar, blomlådor, armeringsstål (se bild) och skärmvägg med hyllplan och krokar. Här är det endast fantasin som sätter gränserna!

Läs mer om hur du kan odla på små ytor >>

Inreda balkongen

5. Planera in förvaring

Förvaringsutrymmen kan man inte få för mycket av – detta gäller även på balkongen. En dynbox som också funkar som sittbänk är en optimal lösning. Istället för att behöva bära in, och förvara kuddar och plädar inomhus varje gång det blir dåligt väder, kan du enkelt och smidigt lägga dem i dynboxen.

Se vårt sortiment av dynboxar >>

Inreda balkongen
Dynboxen på bilden kommer från Hillerstorp.

6. Skapa en mysig atmosfär med belysning

Mysig belysning på balkongen är ett måste för sena sommarkvällar! Ett tips är att sprida ut belysningen på flera ställen på balkongen, istället för att ha endast en stark ljuskälla. Lys exempelvis upp växter och hyllor för att skapa effekt.

Ett annat alternativ är att sätta upp belysning i form av ljusslingor, som exemplevis viras runt balkongräcket, eller hängs från balkongtaket. Detta skapar en mysig atmosfär, och nästan en utomlandskänsla!

Se vårt sortiment av utomhusbelysning >>

Inreda balkongen
Ljusslingan på bilden kommer från Konstsmide.

7. Ljuslyktor och levande ljus skapar en hemtrevlig känsla

Stora ljuslyktor i kombination med mindre ljusstakar sprider ett mysigt ljus över balkongen, och är ett bra alternativ om du inte har tillgång till något eluttag på balkongen. Ett tips är dock att inreda med ljuslyktor i kombination med ljusslingor – det skapar en extra mysig stämning när mörkret faller in.

Se vårt sortiment av ljustakar och lyktor >>

Ljusstakar & lyktor

8. Inred med textilier

Textilier i form av plädar, kuddar, fällar och gardiner får balkongen att kännas ombonad, varm och hemtrevlig. Även mattor bidrar till denna känsla, plus att det är härligare att gå barfota på, än exempelvis trall eller sten. Eller varför inte lägga konstgräs på din balkong? Det är skönt att gå på, och får balkongen att kännas mer som en trädgård.

Se vårt sortiment av konstgräs och utomhusmattor >>

Inreda balkongen
Möblerna på bilden kommer från Hillerstorp.

9. Insynsskydd kan vara en snygg inredningsdetalj

Insynsskydd behöver inte bara vara funktionella, de kan även fungera som en snygg inredningssdetalj. Insynsskydd i bambu skapar en härlig utomlandskänsla, och skärmväggar i trä går att pynta med växter, lampor och textilier.

Se vårt sortiment av insynsskydd och balkongskydd >>

Vindskydd
Insynsskyddet på bilden kommer från Jabo.

10. Skaffa en grill – för bästa sommarkänslan

En grill på balkongen är nästan ett måste för den ultimata sommarkänslan! Och vad är mysigare än att bjuda över familj och vänner på en härlig grillfest en varm sommarkväll?

Tänk dock på att kolla upp vilka regler som gäller för grillning i just din bostad. I de flesta fall är elgrillar tillåtna.

Se vårt sortiment av grillar >>

Inreda balkongen


Du kanske också är intresserad av

upp