0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 03:25. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Inspiration

Inspiration: Tapeter till barnrum

Inspiration: Tapeter till barnrum

Barnrum får gärna kännas lekfulla och väcka kreativitet, men samtidigt skapa ett lugn och en trygghet hos barnet. Det ska vara barnets trygga borg där fantasin får flöda. Om det är något som lyfter ett barnrum så är det väl tapet, men hur ska man tänka när man väljer barntapet? Här ger vi tips och inspiration för att tapetsera både flickrummet och pojkrummet.

Hur ska man tänka när man väljer tapeter till barnrum?

Först och främst, fundera på vilken känsla du vill att rummet ska skapa. Ska det kännas rofyllt eller ge en känsla av lekfullhet? Och ska fokuset ligga på inredningen, eller ska tapeterna dra det största lasset? Ett tips är börja med antingen inredningen eller väggarna, och låta det valet styra resten av rummet. Och såklart – om ditt barn är stort nog – låt han eller hon vara med och välja. Det blir både roligare och lättare att pricka rätt! Kanske är bilar det bästa ditt barn vet? Eller djungel? Låt rummet bli helt unikt för just ditt barn.

Välj ett tema på tapeten

Nästa steg kan vara att fundera på om det är något specifikt mönster eller motiv ni tycker om. Ska rummet gå i ett visst tema eller kör ni helt enkelt på allt som ni gillar, oavsett om det matchar eller inte? Här kommer lite inspiration på olika typer av tapeter till barnrummet.

Fototapeter för barn

En fototapet är ett häftigt inslag i barnrummet. Den gör sig bäst som fondvägg tillsammans med en enfärgad tapet som plockar upp en av färgerna i fototapeten. Välj bland Disney-favoriter som Bilar eller Ariel, eller varför inte Star Wars?

Blommiga tapeter

Satsa på blommiga tapeter för att få en lugn och harmonisk känsla i rummet. Här kan du välja mellan en klassisk eller lite modernare variant.

Djurtapet för barn

Vilket djur är ditt barns favoritdjur? Hästtapeter är ett givet val för den hästtokiga, lejon och dinosaurier brukar också vara en hit. Djurtapeter går ofta hem hos barnen.

Mönstrade tapeter

Prickigt, randigt, rutigt, zickzackat eller abstrakt – vilket mönster föredrar ni? Geometriska mönster passar i de flesta barnrum! Välj en färgskala som går hand i hand med inredningen, eller våga er på något helt annat.

Tapeter med naturmotiv

Låt barnet drömma sig bort till sin favoritplats varje dag genom att välja en tapet med ett naturmotiv. Är det på stranden, vid havet, i skogen eller kanske i djungeln?

Enfärgade tapeter

Känns allt ovan övermäktigt? Har ni satsat på en inredning som sticker ut, och vill istället ha en mer simpel och lugnare tapet? Välj då en enfärgad tapet. Hos HORNBACH hittar du ett stort utbud av enfärgade tapeter.

Bestäm hur du vill tapetsera barnrummet

När ni valt tapet, eller åtminstone vilket tema ni vill satsa på, är det dags att bestämma er för hur ni ska tapetsera. Här är det bara fantasin som sätter stopp – som med det mesta när det kommer till inredning av barnrum. Vad sägs om en fondvägg eller att mixa två olika tapeter?

Fondvägg

En fondvägg är ett bra sätt att tona ner en vågad tapet som tar lite för mycket fokus i rummet om den tapetseras på alla väggar. Plocka då gärna upp en eller flera färger från fondväggen och tapetsera övriga väggar med en lite mer diskret tapet i denna färgskala. Har ni valt en fototapet är det här alternativet perfekt!

Tapet bilar

Tips:

Inred barnrummet med en magnettavla eller måla en vägg med magnet- och skoltavelfärg.

Mixa två tapeter

Utbudet är stort och det är lätt att förälska sig i fler tapeter än en. Det gör inget – kör på fler! Det ger en ännu mer lekfull känsla, och dessutom kan ni vara rätt säkra på att det inte finns något annat barnrum som ser likadant ut.

Inspiration barntapeter

Tapet Harlequin Pastels

Tapetsera med papperstapet

Den klassiska metoden av tapetsering är den när du limmar tapetlimmet på våden. Därefter låter du våderna svälla innan de sätts upp på väggen. Denna metod används för vanliga papperstapeter och brukar uppfattas som lite mer komplicerad för den som inte är van vid att tapetsera. När det kommer till barntapeter är utbudet av papperstapeter fortfarande stort.

Se vår guide över hur du tapetserar med papperstapeter >>

Tapetsera med Non-Woven tapet

Med metoden Easy Up limmar du direkt på väggen istället för på våden, och fäster sedan enkelt våden på väggen. Det här görs möjligt genom den moderna modellen Non-Woven som är lite tjockare i konstruktionen än en vanlig papperstapet. Det gör också att den är tåligare, mer slitstark och lättare att riva ner, än en papperstapet.

Se vår guide över hur du tapetserar med Non-Woven tapeter >>

Mer om tapeter

upp