Önskelista 0 Varukorg 0

Så lagar och rengör du laminatgolv


Barnvagnar, skateboards, höga klackar... Ditt laminatgolv får utstå en hel del. Men det går lätt att reparera! Observera att du inte kan slipa laminat så som du kan med parkett. Små repor, sprickor eller tryckmärken kan du enkelt fixa till med ett reparationskit i samma färg som golvet. Vid större skador bör du rådfråga en expert.

Om laminatbrädan är mycket skadad kan du även byta ut brädan mot en ny. Vi rekommenderar att du tar bort golvet fram till den skadade delen, byter ut brädan och lägger tillbaka brädorna på samma ställe igen.

Laga laminatgolv

Tips:

Om brädorna inte är skadade och du bara har fläckar på golvet som inte ser så fina ut, räcker det kanske med en grundlig rengöring. Svarta märken går lätt att ta bort genom att gnugga med en vanlig tennisboll.

Rengöring och underhåll av laminatgolv

Ett laminatgolv är ytterst oproblematiskt när det gäller dess rengöring och underhåll! Detta goda golv är både hygieniskt och lättskött.

Rengöra laminatgolv

Med en torkning är allt borta!

  • Den dagliga rengöringen av laminat kräver bara en kvast eller dammsugare.
  • Fotspår och smuts på laminatgolv kan torkas av med en fuktig trasa. Använd då alltid väl urvridna trasor. Rengör aldrig laminat med en blöt trasa eller genom att hälla över vatten!
  • Vid kraftigare smuts rekommenderas att du använder rengörings- och underhållsprodukter. För rengöring av laminatet kan du använda alla vanliga hushållsrengöringsprodukter, dock aldrig poleringsmedel, vax eller polityr!
  • Grövre fläckar kan enkelt tas bort med aceton eller andra alkoholhaltiga lösningsmedel.
  • För det regelbundna golvunderhållet rekommenderas att du använder en speciell torkprodukt för laminat.
  • I områden som utsätts för smuts, som ingångar eller hallar, är det bäst att använda dörrmattor.
  • På rullbara möbler och stolar bör du använda mjuka hjul av gummi, typ M/mjuk (enligt EN 12529). Även möbeltassar är en god idé!

Underhåll – på rätt sätt

Länge leve mitt laminat! Hur får jag lång glädje av mitt golv?

  • För underhåll efter rengöringen och för att undvika en extrem uttorkning av laminatgolvet bör inomhustemperaturen inte överstiga 20–22 grader. Dessutom bör det vara en luftfuktighet på ca 50–60% i rummet.
  • Det idealiska inomhusklimatet för dig och ditt laminatgolv kan du uppnå med hjälp av en (elektrisk) luftfuktare.
  • En efterbehandling av golvets yta är generellt inte nödvändig eftersom laminat i motsats till parkett har en färdigbearbetad yta.

Se HORNBACHs stora sortiment av laminatgolv Köp laminatgolv i webbshoppen

Mer om laminatgolv

upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x