2018: Lägst pris på altanmaterial enligt Byggvarulistan.se

Prisjämförelsesajten Byggvarulistan.se gjorde under maj månad 2018 en stor undersökning där man jämförde priset på material till en normalstor altan. Bland 14 jämförda byggvaruhus så hade HORNBACH det lägsta totalpriset – oavsett om man räknade med eller utan frakt!

Lägst pris på altanmaterial

Totalpris för en typisk altan (allt material):

Pris exklusive frakt

Pris inklusive frakt

Mer om undersökningen

Byggvarulistan jämförde priset på byggvaror som används för ett typiskt svenskt altanprojekt, i detta fallet en altan på 10x5m. Beräkningen gjordes på en altan byggd på kryssbjälklag som i sin tur vilar på betongplintar. Övre bjälklaget är lagt på cc 60cm. Den tryckimpregnerade trallen har de typiska dimensionerna 28x120mm. Produkterna som ingick är trallvirke, reglar, skruv, vinkelbeslag, spikningsplattor, betongplint och justerbara stolpskor.

Primärt gjordes undersökningen i Storstockholm, där man även räknade på leverans till en typisk villa i Enskede. Byggvaruhus utanför Stockholm jämfördes med motsvarande leveransavstånd.

Läs mer om undersökningen på Aftonbladet.se >>

Altan

Hos HORNBACH hittar du allting för ditt altanprojekt

Vi har inte bara lägst pris på material för din altan – hos oss får du även massor av tips och råd för hur du gör för att bygga uteplatsen själv! Läs mer i våra arbetsbeskrivningar och materialguider nedan.