Är du igång med ditt projekt men behöver lite hjälp? Boka ett digitalt möte med våra säljare >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-27 klockan 01:35. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Att tänka på innan du väljer markiser

Att tänka på innan du väljer markiser

Dags att köpa markiser? Här får du information om de olika sorterna som finns, och även hjälp med vad du bör tänka på innan du köper och sätter upp dina nya markiser. Upptäck sedan det trendiga och stilfulla sortimentet av markiser på HORNBACH! Vi erbjuder flexibla lösningar på markiser för balkong, terrass och uteplats av högsta kvalite till bra priser.

Olika typer av markiser

Kassettmarkis

Kassettmarkis

En kassettmarkis ger ett optimalt väderskydd och när den inte används förvaras solskyddet i en aluminiumkassett. Det ser både snyggt och rent ut, samtidigt som markisen är säkert skyddad från fukt och väta i inrullat tillstånd. Dessa markiser kommer med en attraktiv design och går att få med en elmotor (tillval), så slipper du veva in och ut din markis för hand.

Semikassettmarkis

Semikassettmarkis

Till skillnad från kassettmarkisen är semikassettprofilen öppen nertill, detta innebär att smuts faller av solskyddet när den fälls in. Tack vare sin konstruktion så har semikassettmarkisen också ett integrerat väderskydd. Därför kan du välja att sätta upp din markis nästan var som helst. Med en elmotor (tillval) blir det ännu bekvämare att använda ditt solskydd. I stängt tillstånd kan man bara se armen och utfallsprofilen.

Terrassmarkis

Terrassmarkis

En terrassmarkis är en prisvärd startmodell! Solskyddet passar bäst för platser som ligger i ett skyddat och torrt läge, där det inte blåser för mycket. På denna modell kommer du att se både armen och duken även i ett stängt tillstånd. Terrassmarkisen går att få med elmotor (tillval), så slipper du att veva in och ut solskyddet för hand.

Balkong och fönstermarkis

Balkong- & fönstermarkis

HORNBACH lagerför alternativa solskyddslösningar för byggsituationer som inte tillåter någon stabil vägg- eller takmontering. En balkongmarkis monteras med justerbara spännstöd som klämmer fast grundutrustningen mellan marken och taket. För en enkel fönstermontering av solskyddet fästes markisen med en vinkelsats på väggen. Dessa typer av markiser kan fällas in och ut med hjälp av lite olika verktyg, som band, vev eller med hjälp av en motor.

Vilken markis ska jag välja?

För att underlätta i ditt val av vilken sorts markis du ska köpa så så finns det ett par frågor som kan vara bra att fråga sig:

  • Vad ska markisen fylla för syfte? Ska du ha markisen som skydd över din altan eller ska den verka som skydd för att inte solen ska gå rakt in i rummet genom stora fönster?
  • Hur ska markisen monteras på din fasad? En markis är tung och behöver stabila fästen, dessa kan se olika ut beroende på vad du har för sorts fasad.
  • Har du tillräckligt med yta på höjden? Tänk på att när en markis är utfälld lutar den snett nedåt. Sätt den tillräckligt högt upp så att du inte slår i huvudet när den är utfälld och så att den inte är i vägen för dörrar som ska öppnas.

Markis

Inspireras inför ditt val av markiser

Det är inte alltid lätt att veta vad man vill ha! Här har vi samlat inspirerande bilder på olika typer av markiser för att du ska inspireras och lättare kunna hitta de som du vill ha.

Inspiration markiser
Inspiration markiser
Inspiration markiser
Inspiration markiser
Markiser
Inspiration markiser
Inspiration markiser
Inspiration markiser
upp