Varför grilla på vintern?
Smakerna blir fylligare, glöden håller värmen bättre och det är lugnare och mer avslappnat än sommargrillning. Vintergrillning är perfekt för dig som vill fortsätta grilla året runt och som uppskattar en kombination av utsökt mat och en härlig vintermiljö.
9 tips för att lyckas med vintergrillandet
Nedan hittar du våra bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av grillandet under vinterhalvåret.
I minusgrader behöver du använda mer

Placera grillen i lä och se till att den står stabilt även om marken är snö- eller isklädd. Skrapa bort is från galler och lock innan du startar och använd
Mustiga köttbitar, rotfrukter i folie, grillad ost och vinterpizza är perfekta råvaror för vintergrillning. Kylan gör att smakerna intensifieras och att rökigheten blir mer framträdande.
Undvik att öppna locket så mycket du bara kan. Att grilla i kyla innebär längre tillagningstider och ju oftare du öppnar locket desto längre tid kommer det ta att grilla.

Se till att klä dig varmt när du ska ge dig ut och grilla på vintern. Grillandet blir mycket roligare och behagligare om du inte fryser. Så se till att ta på dig mössa, halsduk och vantar! Tänk dock på att vanliga vantar inte bör användas som grillvantar. Vid grillen ska värmetåliga
Säkerheten är A och O! Även om det är lockande att gå och ställa sig i garaget eller i förrådet och grilla för att undvika snö och blåst – gör aldrig det! För det första är det en brandrisk och för det andra är röken i stora mängder farlig att andas in.
Ha släckverktyg, som en

Så skapar du vintermys med eldfat
Eldfatet är mångsidigt och kan användas för flera olika typer av matlagning. Till exempel:
- Korvgrillning
Perfekt för både barn och vuxna. - Glöggvärmning
Placera en kittel eller kastrull med glögg över elden. - Soppa
Koka en mustig vintergryta direkt över elden med hjälp av en gjutjärnsgryta.
Eldfaten finns i olika storlekar och material, vilket gör det enkelt att hitta en modell som passar olika behov och stilar. Gjutjärn är hållbart och håller värmen länge.
Säkerheten är en viktig faktor att tänka på vid användning av eldfat. De är designade för att hålla elden kontrollerad, men det är viktigt att placera dem på en stabil, brandsäker yta och ha

Baka pizza i pizzaugn på vintern
En pizzaugn är inte bara för sommaren – den fungerar lika bra året om! För att få bästa resultat på vintern, se till att förvärma ugnen längre än vanligt och använd en

- Julpizza med rökt skinka och grönkål
Grunda med crème fraîche och riven julost. Toppa med rökt skinka, grönkål och tranbär för en vintrig smakupplevelse. - Dessertpizza med kanel och äpple
Sprid ut tunt skivade äpplen, kanel och strösocker på pizzabotten. Toppa med smulad mandelmassa och grädda till perfektion.






















































