Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-03 klockan 08:51. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Glasull


10 resultat(21 varianter)
Vi rekommenderar
Isolering Fasadskiva Easy 32 ISOVER glasull 50 x 1200 x 1200 mm, 17,28m²
Köp på webbenReservera & hämta
Lösullsisolering ISOVER Easy FyllUpp
Isover
159,00 kr * / Säck
(611,54 kr * / m³)
Webbköp ej möjligtReservera & hämta
Isolering Uni-skiva 35 ISOVER glasull 120 x 560 x 1160 mm, 5,2m², CC60
8 varianter
Vid köp av 20 st :
85,00 kr * / m²
(442,00 kr * / st)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering Träregelskiva 37 ISOVER glasull 45 x 560 x 1160 mm, 12,99m², CC60
4 varianter
Vid köp av 24 Paket :
26,00 kr * / m²
(337,79 kr * / Paket)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering Ljudskiva Piano stålregel ISOVER glasull 45 x 460 x 1250 mm, 11,5m², CC45
2 varianter
Vid köp av 20 Paket :
41,00 kr * / m²
(471,50 kr * / Paket)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering ISOVER drev oplastat 30x60x10000mm
Isover
99,90 kr * / st
(9,99 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering ISOVER drev oplastat 30x50x9100mm
Isover
49,90 kr * / st
(5,48 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering ISOVER drev oplastat 30x100x9100mm
Isover
69,90 kr * / st
(7,68 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Isolering ISOVER foga plastat/oplastat 20/30x60x10000mm
Isover
239,00 kr * / st
(23,90 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
10 av 10 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Glasull"

Köp glasull & glasullsisolering på HORNBACH.se

Glasull är ett vanligt och mycket mångsidigt material för isolering av vägg när du renoverar eller bygger hus. Glasull är nämligen ett utmärkt isoleringsmaterial både för värme- och ljudisolering, vilket består av vanligt glas som i tillverkningen smälts ner och spinns till tunna, fluffiga trådar. Ungefär som när man spinner sockervadd! Eftersom glasullsisolering har mycket låg densitet och "fångar" luft mellan trådarna, så är det kraftigt isolerande mot både kyla och buller. Glasull räknas in under samlingsnamnet mineralull och säljs under ett flertal varumärken. På HORNBACH hittar du glasull, lösull eller lösullsisolering av högsta kvalitet från världsledande tillverkare som ISOVER, både i våra varuhus och på webben!

Isolera vägg med glasull

Vad är glasull?

Glasullsisolering tillverkas från råvaror av glas, som spinns ner till långa, tunna trådar. Dessa glastrådar besprutas med ett bindmedel som härdar när materialet passerar genom en ugn. Efter denna processen kapas glasullet till rätt mått och vissa produkter försätts med ett ytskikt. Glasull kan sedan användas som isolering i vägg, både inne- och utomhus. Tack vare dess goda förmåga i brandegenskap, värmemotstånd, ljudisolering och fuktegenskaper för att bara nämna några, så är glasull ett bra val av isolering.

Isolera med glasullsisolering och lösull

Genom att isolera med mineralull skapar du på ett mycket enkelt sätt en behaglig inomhusmiljö, vilket även kommer att synas på dina uppvärmningskostnader! För ljudisolering kan du med fördel sätta isolering i vägg, eftersom glasullsisolering även reducerar ljudvolymen till angränsande rum. Glasull skyddar inte bara mot störande ljud och kyla, utan höjer även byggnadens brandsäkerhet. Glasullsisolering tål nämligen mycket höga temperaturer och har en A1 klassning inom brandtålighet.

Hos HORNBACH kan du köpa glasull i många olika former och storlekar, både som fasta skivor, på rulle eller som lösullsisolering:

  • Glasull i form av en skiva kan användas till att isolera mellan träreglar i både inne- och ytterväggar samt på vinden. Det är ett bra val vid invändig tilläggsisolering av väggar och snedtak.
  • Lösull innebär att materialet kommer 'oformat' i en säck och du blåser in lösullsisoleringen inuti väggen som ska isoleras. Fördelen med lösullsisolering är att du kan isolera redan befintliga väggar utan att behöva riva upp dem, dessutom kan du fylla oregelbundna och svåråtkomliga väggutrymmen på ett enkelt sätt. Tänk bara på att lösull med tiden sjunker ihop, cirka 10% och du bör därför packa materialet hårdare än du tror för att behålla isoleringsverkan.

På HORNBACH finner du även glasull på rulle som kan användas för drevning runt fönster och dörrar. Oavsett vilken typ av mineralull du använder är det viktigt att materialet sluter tätt åt alla håll och runt samtliga hinder.

Att tänka på med glasull & glasullsisolering

Glasull och lösull – precis som annan mineralull – måste hållas torrt. När du sätter in din glasull isolering så är det viktigt att täta omkring glasullen med ångspärr, så att luften står stilla inuti ullen och att ingen fukt letar sig in. Annars kan glasull bli en grogrund för mögel och annat ovälkommet. Den stillastående luften gör dessutom att glasullens isolerande egenskaper maximeras. På HORNBACH kan du köpa glasull som kommer med färdig plastyta, vilket är perfekt när du ska täta emellan olika byggelement. Tänk även på att använda arbetshandskar, ansiktsmask och långärmade kläder när du arbetar med glasullsisolering. Utsätt dig inte heller för dess damm i onödan.

Handla glasull & glasullsisolering på nätet

I HORNBACHs webbshop hittar du allt inom mineralull, lösullsisolering och glasull för isolering i väggar och tak! Hos oss kan du köpa glasull för drev runt fönster och dörrar eller glasull för isolering i vägg som passar både mellan träreglar eller stålreglar. Glasullsisolering är otympligt att ta i bilen, så beställ din glasullsisolering på webben, så kan vi frakta hem den åt dig! Vi ser till att du får din glasull snabbt och bekvämt till ett ständigt lågt pris.

Har du inte bestämt dig för vilken sorts mineralull du ska köpa för att isolera dina väggar? Då ska du ta dig en titt bland vår isolering, och är det mer inspiration du söker så får du det i våra guider: Ljudisolera innerväggar, isolera vinden eller isolera ytterväggen utifrån.

Du kanske också är intresserad av

upp