Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-01 klockan 08:45. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Fallskydd


3 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Fallskydd"

Köp fallskydd och klättersele hos HORNBACH

Fallskydd förhindrar fall eller skyddar dig om du skulle falla. Vid projekt eller arbete högt upp är det mycket viktigt och i vissa fall lag på att det ska finnas fallskydd och fallskyddsutrustning. Det finns lite olika typer av fallskydd och de delas in i tre grupper: personligt fallskydd, kollektiva fallskydd och system. Men vad för fallskydd ska man ha och vad gäller för fallskydd?

Fallskydd & klättersele

Vad är fallskydd?

Fallskydd skapar trygghet på arbetsplatsen och skyddar dig från att falla eller om du faller. Anpassa ditt fallskydd utifrån arbete och komfort. Fallskydd kommer i olika former och de kallas för personligt fallskydd, kollektiva fallskydd och system. Personligt fallskydd kan vara fallskyddssele eller klättersele till exempelt, en sele, kopplingslina och sen en förankringspunkt. Skyltar, nät och räcken är exempel på kollektiva fallskydd. Det är vanligt att fallskydd som används till takarbete är just räcken. System är skenor eller vajrar. Dessa vajrar kan du sätta på tak eller stegar till exempel.

Fallskyddssele – en billig försäkring

Fallskyddsselar är en mycket vanlig typ av fallskydd när man arbetar på hög höjd till exempel med takarbete. Fallskyddsselar är utformade på lite olika sätt beroende på vilket arbete du utför. Vissa fallskyddsselar går över hela kroppen medan andra bara är runt höft och ben. Man kan också använda fallskyddselen till fritidsaktiviteter så som klättring.

Vad gäller för användning av fallskydd?

Enligt lag måste du ha fallskydd om du jobbar på 2 meters höjd eller högre. Dock är det bra om du använder fallskydd även på lägre höjder än så. I många fall kan du skada dig illa även om höjden inte är så hög som två meter. I första hand ska fall förhindras, detta görs med kollektiva fallskydd och i andra hand ska det finnas fallskydd för om du faller, så som säkerhetssele.
Fallskydd ska ofta kontrolleras så det är helt och säkert att arbeta med. Fallskydd ska kasseras om någon fallit med det, skador i sömmar eller dylikt syns eller om det finns minsta lilla osäkerhet i om de är säkra att använda. Fallskyddssele och rep till fallskydd har en livslängd på ungefär 10 år men bör ändå kasseras om något fallit vid användning.

Köp klättersele online

Fallskydd är viktigt för säkerheten på arbetsplatsen. Det ska finnas fallskydd som både förhindrar fall men också skyddar om olyckan är framme. Använd fallskydd som passar ditt ändamål då det finns något för alla typer av projekt oavsett om det är en klättersele till ditt fritidsintresse eller säkerhetssele till när du ska jobba på taket. Hos HORNBACH hittar du fallskyddsutrustning från varumärken som Cresto och Mamutec – alltid till ett lågt pris!

Du kanske också är intresserad av

upp