Fri frakt på postpaket från 999 kr – hela januari & februari. Läs mer >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-02-04 klockan 17:11. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Grilltändare & grillstarters


10 resultat
Grillstarterset WEBER 3 delar
Weber
(6)
369,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Grillstarter WEBER
Weber
(3)
289,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Grillstarter WEBER kompakt
Weber
269,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Grillstarter TENNEKER 30x16,5x29,4cm
Tenneker
(18)
249,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Grillkolständare Napoleon
NAPOLEON
299,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
10 av 10 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp grillstartare och skorstenständare på HORNBACH.se

Det är fantastiskt att grilla och att kunna laga maten utomhus, samtidigt som du umgås med vänner! Men för att det ska gå snabbt och enkelt att få en fin glödbädd, så att grillfesten kan börja så rekommenderar vi en grillstartare. En grillstarter finns i lite olika versioner, antingen en grillstartare på el eller en skorstenständare, som sköts manuellt. På HORNBACH hittar du båda varianterna, dessutom från kända varumärken. Köp en Weber skorstenständare, en grilltändare från Monolighter, Landmann eller Tenneker.

Vad är en grillstartare?

Man kan dela upp grill starter i två kategorier, antingen väljer du en grilltändare på el eller en skorstenständare. Vilken metod som fungerar bäst beror på vart du grillar och vad du grillar med. Har du exempelvis tillgång till ett eluttag, ja då kan du använda dig av en grillstartare på el, en grilltändare från Looftlighter eller elektrisk 'grillgaffel'. Har du däremot inte tillgång till el, då ska du välja en skorstenständare. En skorstenständare är en grilltändare som rekommenderas främst till grillbriketter, då dessa är hårt packade och därmed svårare att få en ordentlig glödbädd på. Grillkol är enklare att tända, så dessa går utmärkt att använda en el grilltändare till.

Grillstartare & skorstenständare

Hur gör jag med en skorstenständare?

En grillstarter eller skorstenständare som det också kallas, är ett rör av stål, som har en god ventilation. Du placerar ditt tändrör på kolgallret och fyller det med briketter. För att enklare få eld på briketterna som är hårt packade så rekommenderar vi att du placerar två tändkuber under exempelvis din Weber skorstenständare. När du ser att de översta briketterna börjar bli gråa så har du fått en perfekt glöd inuti tändröret, samtliga briketter är du antända och sprider värme. Vänd nu på skorstenständaren och häll ut briketterna på kolgallret, klart. Den perfekta grillfesten kan börja!

Hur fungerar en grilltändare på el?

En elektrisk grillstarter från Monolith består av en metallpinne med handtag och används genom att metalldelen stoppas ner bland grillkolen. Grilltändaren fungerar genom att elektrisk ström leds genom metalldelen, som har mycket högt elektiskt motstånd. Detta gör att metallen hettas upp och blir glödhet, vilket i sin tur antänder den omgivande grillkolen. Grillkolständaren kan då tas bort och grillkolen brinner vidare av sig själv. Man kan likna denna el grilltändaren med en varmluftspistol.

En grilltändare som istället ser ut som en gaffel leder värmen genom sin bågade form och antänder grillkolet. Denna grillkolständare placeras i eller under högen med kol och tas bort när du ser att det börjar bildas fin glöd. Genom att använda en grillstarter får du snabbt en jämn och fin glödbädd!

Varför ska du köpa en grilltändare?

En grilltändare är en investering och kommer att underlätta din grillning under en lång tid framöver, dessutom är det miljövänligt! Den främsta fördelen för att man köper en grillstarter är att man snabbt får en jämn och fin glödbädd. Vi har väl alla som använder kolgrill varit med om att endast hälften av briketterna är använda, men detta slipper du med en grilltändare eller skorstenständare. Du slipper dessutom att stå där och spruta på tändvätska och fippla med tändstickor, med en grillstarter kommer du snabbt igång med din grillning!

Handla el grilltändare, grillfläkt och skorstenständare på nätet

För att få till den där perfekta glödbädden, där samtliga briketter eller kol används så krävs det nästan en grilltändare. Förutom att du spar tid så kommer du med tiden även spara pengar, då du slipper fylla halva grillen med kol. Säkerheten blir också större då du inte behöver tända med tändvätska och tändsticka. Det finns helt enkelt inga nackdelar med en grillstartare, oavsett om det är elektrisk grillgaffel eller skorstenständare! Beställ dina produkter på HORNBACH.se så levererar vi till dig snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp