0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2024-05-01 08:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-04-20 klockan 02:58. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Vintergrilla – tips & råd

Vintergrilla – tips & råd

Lukten av glögg, en korv med bröd i handen och i bakgrunden rullar de gamla julklassikerna. Att stå ute och grilla i vinterkylan är både mysigt och en rolig utmaning för grillentusiasten. Här delar vi med oss av tips och råd för att ditt vintergrillande ska bli så bra som möjligt.

9 tips för att lyckas med vintergrillandet

Nedan hittar du våra bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av grillandet under vinterhalvåret.

1. Gasolgrillen är smidigast

Om du är en nybörjare vid grillen är gasolgrillen att föredra på vintern. Den sköter sig i princip själv, till skillnad från en kolgrill eller rök som kräver mer uppassning.

2. Använd en grilltermometer

Använd en grilltermometer för att ha koll på när köttet är klart. Detta gäller inte bara för grillande under vinterhalvåret, utan året om. Med en appstyrd termometer får du en notis i mobilen när köttet är klart och du slipper lyfta på locket under tiden och släppa ut värdefull värme.

Vintergrilla

3. Undvik vind

Försök hitta en plats i lä för din grill. Vinden gör så att den varma luften runtom grillen blåser bort, vilket i sin tur leder till att det tar mycket längre tid för råvarorna på grillen att bli klara.

4. Håll locket på

Undvik att öppna locket så mycket du bara kan. Att grilla i kyla innebär längre tillagningstider och ju oftare du öppnar locket desto längre tid kommer det ta att grilla.

Grillar
Vintergrilla

5. Använd pannlampa

Vintertid innebär också mörka kvällar. Vi rekommenderar därför att införskaffa en pannlampa till ditt vintergrillande. Då får du händerna fria samtidigt som du ser vad du håller på med.
Vill du inte ha en pannlampa finns det vissa grilltillverkare som har lampor gjorda just för att sätta på grillen.

6. Se till att ha extra mycket bränsle hemma

När det är kallt ute förlängs grilltiden och du kan behöva fylla på extra briketter, kol eller gasol för att nå den temperatur du är ute efter. Se alltså till att ha extra bränsle nära till hands. Och se också till att briketterna/kolen har stått torrt.

7. Klä dig varmt

Se till att klä dig varmt när du ska ge dig ut och grilla på vintern. Grillandet blir mycket roligare och behagligare om du inte fryser. Så se till att ta på dig mössa, halsduk och vantar! Tänk dock på att vanliga vantar inte bör användas som grillvantar. Vid grillen ska värmetåliga vantar användas.

8. Grilla säkert

Säkerheten är A och O! Även om det är lockande att gå och ställa sig i garaget eller i förrådet och grilla för att undvika snö och blåst – gör aldrig det! För det första är det en brandrisk och för det andra är röken i stora mängder farlig att andas in.

Vintergrilla

9. Till sist – ha kul!

Att grilla är roligt – även på vintern. Så se till att njut och ha kul under tiden. Bjud in familj och vänner och gör vintergrillandet till en rolig aktivitet. Värm på glögg, tänd en eldstad och låt gästerna samlas runt den under tiden du tillagar en oförglömlig måltid på grillen.

Vintergrilla

Baka pizza i pizzaugn på vintern

Pizzaugnen har blivit omåttligt populär de senaste åren, och visst går det att använda även pizzaugnen året om.

Ta reda på vilken pizzaugn prån Ooni som passar dig bäst >>

Tänk att det på vintern kan vara extra viktigt att använda en infraröd termometer, för att ha koll på att pizzaugnen håller rätt temperatur. För att pizzorna ska bli bra krävs en ganska hög temperatur.

Välja pizzaugn

Mer om att grilla

upp