0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-11-28 klockan 20:12. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Trädgårdshandskar


19 resultat(60 varianter)
Trädgårdshandske FOR_Q ros XS grön
6 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Trädgårdshandske FOR_Q easy L grön
6 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Trädgårdshandskar FOR_Q Gardening XL blå
7 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Trädgårdshandske FOR_Q allround S blå-svart
5 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Rosenhandske GARDENA storlek 8/M
2 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Trädgårdshandske FOR_Q Soft XS lila
6 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Trädgårdshandske FOR_Q grip S blå-svart
5 varianter
Köp på webbenReservera & hämta
Trädgårdshandske GARDENA storlek 7/S
3 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Planteringshandske GARDENA storlek 10/XL
4 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Redskapshandske GARDENA storlek 10/XL
3 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Buskvårdshandske GARDENA storlek L
2 varianter
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
19 av 19 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp trädgårdshandskar på HORNBACH.se

När det är trädgårdsarbete på gång så är det viktigt med rätt utrustning, för att arbetet ska löpa på utan problem. Ett av de viktigaste redskapen som du använder är ett par trädgårdshandskar, för vid trädgårdsarbete får du räkna med att ha händerna fulla av både jord, vassa grenar, vatten och mycket mer. Beroende på vilket arbete som står på dagens agenda så finns det speciella trädgårdshandskar som är anpassade för olika ändamål. Rosenhandske, är en trädgårdshandske mot taggar, vattenhandskar, är vattentäta trädgårdshandskar eller redskapshandskar som är ordentliga trädgårdshandskar i skinn. På HORNBACH finner du ett brett utbud av både trädgårdshandskar för dam och herr.

Trädgårdshandskar

Vilka trädgårdshandskar är bäst?

Meningen med trädgårdshandskar eller trädgårdsvantar är att de ska skydda dina händer vid olika trädgårdsarbeten, men de ska samtidigt vara smidiga och följsamma att arbeta i. Vad du utför för trädgårdsarbete och vilka övriga redskap du använder är avgörande för vilka trädgårds handskar som är bäst. Här går vi igenom de vanligaste varianterna på trädgårdsvantar:

Långa trädgårdshandskar även kallade rosenhandskar är trädgårdshandskar mot taggar. De är mycket praktiska att använda när man arbetar med taggiga buskar eller otympliga grenar som står åt alla håll. Med hjälp av de långa trädgårdshandskarna river du inte upp underarmarna, även om du arbetar i kortärmat. Rosenhandskar har oftast en lätt vaddering, så att taggarna inte går igenom och in i handen.

Vattentäta trädgårdshandskar är det viktigt att ha, för det är många gånger ett blött arbete att vara ute i trädgården. Antingen har det regnat eller så ska det vattnas, dessutom så är det många gånger fortfarande blött i jorden fast ytan ser torr ut. Att vattna i sin trädgård är en stor del av trädgårdsarbetet och något som man gärna gör under tiden då man klipper och rensar i lådor och rabatt. Då kan det vara skönt att ha ett par vattentäta trädgårdshandskar, så behöver du inte gå med blöta trädgårdshandskar resten av dagen.

Ska du gräva, kratta eller köra gräsklipparen så kan det vara skönt att använda ett par trädgårdshandskar i skinn, med god passform och bra greppförmåga. Genom detta så får du mer kraft i rörelserna och arbetet går betydligt enklare. Är du dessutom lite rädd om dina händer och vill undvika valkar och blåsor så är ett par trädgårdshandskar i skinn att rekommendera.

Ska du plantera, luckra dina balkonglådor eller göra andra sysslor i jorden så finns det speciella trädgårdshandskar med klor. För de allra flesta som har utfört någon form av trädgårdsarbete vet att man gärna borrar ner fingrarna i jorden. Det resulterar då ofta i att trädgårdsvantarna blir otroligt smutsiga och att de går sönder i fingertopparna. Använder du då trädgårdshandskar med grävklor så kommer du inte att få detta problemet, då klorna är i plast och enkla att rengöra. Dessutom så kommer inte tyget på pekfingret nötas sönder.

Vilket material är bäst på trädgårdshandskar?

Beroende på vilket jobb som står på dagen schema så kan du välja bättre eller sämre trädgårdshandskar, materialvalet är en del av detta. Ska du exempelvis beskära buskar och träd så behöver du ett par slitstarka handskar, samtidigt ska de vara följsamma och lätta att arbeta i. Ska du däremot utföra enklare sysslor som att plantera och så, då är ett par tunnare trädgårdshandskar att rekommendera. Dessa bör vara smidiga att arbeta i, samtidigt som du vill ha ett par vattentäta trädgårdshandskar.

  • Läder eller narv kan komma från nöt, svin eller get. Det är ett slitstarkt material som håller länge.
  • Syntetläder är ett alternativ till riktigt läder men som har fördelen att det går att tvätta i tvättmaskinen.
  • Bomull är ett bekvämt och slitstarkt material men behöver kompletteras med andra material för att ge ett bra skydd och grepp. Nackdelen med bomull är att det inte tål väta.
  • Spandex är ett material som man ofta hittar på ovansidan av handskarna. Det ger både ventilation och rörelsefrihet, vilket innebär smidiga och bekväma handskar.

Det finns en uppsjö olika handskar för olika arbeten och händer. Trädgårdshandskar för dam har lite smalare fingrar än vad trädgårdshandskar för herr har, men förutom detta så ser de likadana ut. Glöm heller inte bort att köpa trädgårdshandskar till barnen, så att de får känna sig delaktiga i trädgårdsarbetet. När du sedan ska köpa trädgårdshandskar så se till att de är av rätt material för det arbete du ska utföra. Att de exempelvis har förstärkning i fingertopparna, att de har en touch-funktion om mobilen skulle ringa, att de sitter bekvämt på handen och är enkla att ta på och av. Köp trädgårdshandskar med bra greppyta och se till att de är fodrade om du ska använde dem under vintersäsongen.

Handla trädgårdshandskar på webben

Oavsett om du söker trädgårdshandskar för dam, roshandskar eller vattentäta trädgårdshandskar så finner du det hos oss. Beställ dina trädgårdsvantar direkt på nätet, så skickar vi dem direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris! Hittar du inte rätt handskar för ditt projekt bland våra trädgårdshandskar, ta då en titt i vårt sortiment av arbetshandskar.

upp