Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-01 klockan 21:51. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Kalk


3 resultat
Trädgårdskalk RÖLUNDA 11kg
49,90 kr * / st
(4,54 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Kalk FLORASELF Gräsmatte- & trädgårdskalk 10kg
FloraSelf
149,00 kr * / st
(14,90 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Kornad kalk NEUDORFF Azet VitalKalk 10kg
Neudorff
99,00 kr * / st
(9,90 kr * / kg)
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Kalk"

Köp kalk på HORNBACH

För att ge din gräsmatta de bästa förutsättningarna för att växa sig starkt, bör du se till att jorden har rätt pH-värde. Skulle jordens pH-värde sjunka, behöver du neutralisera jordens balans med hjälp av kalk. Kalk ökar jordens fruktbarhet vilket även hjälper vissa växter att ta upp näring och växa bättre.

Vad är kalk?

Kort och gott används trädgårdskalk för att höja pH-värdet i jorden på din gräsmatta. Kalk består främst utav kalcium och magnesium. Dessa ämnen finns vanligtvis i jorden, men när jordens pH-värde sjunker, kan det uppstå en brist på dessa ämnen. Det finns många växter som inte trivs i jord med lågt pH-värde, även kallas försurad jord. pH-värdet i jorden tenderar att sjunka vid exempelvis mycket gödsling eller av försurad nederbörd. Men med hjälp av trädgårdskalk kan jorden återställa sitt pH-värde. Att kalka gräsmattan bidrar även till en bättre och näringsrikare jordstruktur, vilket i sin tur förbättrar växters mående och kvalité. Det finns dock växter som inte gillar kalk, utan trivs i försurad jord. Till exempel så bör du inte kalka potatis, hortensior, hallon eller azaleor.

Du kan välja att använda antingen finmald kalk, kornad kalk eller finkrossad kalk. Finmald och kornad kalk är pulveriserad och granulerad kalk. Dessa typer av kalk tas lätt upp av gräset eftersom de små bitarna löser sig snabbt i jorden. Finkrossad kalk är något större och grövre och tar därmed längre tid på sig att brytas ner och att tas upp av gräset. Finkrossad kalk är vanligtvis billigare än andra typer av kalk.

När ska man kalka gräsmattan?

Som tidigare nämnt bör du kalka gräsmattan när jorden har blivit försurad. Det finns jordprover som du kan ta för att säkerställa jordens pH-värde. Det går att kalka gräsmattan året om. Men för att få bäst effekt väljer många att kalka under hösten, våren eller tidig vinter, eftersom regnet hjälper till att forsla ner kalken i marken.

Att kalka gräsmattan gör gräset friskare och starkare. Därmed är det många som väljer att kalka gräsmattan mot mossa. Gräsmattekalk tar dock inte bort mossa, utan används i förebyggande syfte. Detta eftersom det kalkade, och därmed förstärkta, gräset blir mer resistent och motståndskraftigt mot ogräsbildning och mossbildning. För mer tips om hur du håller din gräsmatta frisk och frodig kan du ta del av vår guide om hur du vårdar din gräsmatta.

Handla smidigt på nätet

För en stark gräsmatta behöver du förstärka gräset med kalk och gräsgödsel. Med en stark och tät gräsmatta kan du hålla ogräs och mossa borta. På så vis kan du njuta av din frodiga gräsmatta till fullo. Handla trädgårdskalk i vår webbshop så skickar vi din beställning direkt hem till dig. Snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp