Fri frakt på postpaket från 999 kr – hela januari & februari. Läs mer >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-02-09 klockan 02:47. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Grönsaksgödsel


18 resultat
Benmjöl RÖLUNDA Apotek 1,7L
79,00 kr * / st
(46,47 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Blodmjöl RÖLUNDA Apotek 1,7L
79,00 kr * / st
(46,47 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Blodmjöl STROLLER 700g
Stroller
79,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tomatnäring STROLLER 1L
Stroller
119,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Tomat- och grönsaksgödsel FLORASELF Biorga 1,5kg
FloraSelf Nature
99,00 kr * / st
(66,00 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tomatgödsel FLORASELF 1kg
FloraSelf
69,00 kr * / st
(69,00 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Tomatnäring BLOMSTRA 300ml
39,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Pallkragsgödsel FLORASELF Biorga 1,5kg
FloraSelf Nature
99,00 kr * / st
(66,00 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Kryddväxtnäring FLORASELF Nature Biorga 0,5kg
FloraSelf Nature
(1)
49,90 kr * / st
(99,80 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
18 av 18 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp grönsaksgödsel & fruktgödsel på HORNBACH

Olika växter behöver olika typer av gödsel för att må bra. Jord och gödsel skapar tillsammans rätt förutsättningar för grönsaker och frukter att växa. Skulle din växt bli missfärgad, förbli liten eller få fläckiga blad, kan det vara tecken på att du behöver förse växten med grönsaksgödsel eller fruktgödsel. På HORNBACH kan du välja bland ett brett sortiment av olika typer av näring, så som konstgödsel, kogödsel och hönsgödsel.

Använd grönsaksgödsel & fruktgödsel för stora skördar

Vilket gödsel ska jag välja?

Beroende på vad för grönsaker och frukt du odlar, lämpar sig olika typer av gödsel bättre eller sämre. Men ska man välja kogödsel eller hönsgödsel? Och ska man gödsla tomater med hönsgödsel eller är det bättre att välja kogödsel till tomater? Är det bättre att använda exempelvis flytande tomatnäring eller hönsgödsel till tomater? Nedan kan du ta del utav en sammanfattning av några olika typer av grönsaksgödsel och fruktgödsel, så du lättare ska kunna bestämma dig för vilken som passar dig och din odling.

  • Hönsgödsel är ett organiskt gödsel eftersom det kommer från naturen. Hönsgödsel är långtidsverkande och rik på både kväve och näring. Det finns färsk hönsgödsel, komposterad hönsgödsel och torkad hönsgödsel så som granulerat hönsgödsel och hönsgödsel i pellets, även kallad pelleterad hönsgödsel. Du kan använda hönsgödsel för gräsmatta såväl som i köksträdgården för dina grönsaker och frukter. Men eftersom hönsgödsel är relativt starkt, finns det en risk att näringen blir för mycket och bränner sköra växtrötter. Därmed kan du använda exempelvis hönsgödsel till tomater, men var uppmärksam på att dosera rätt när du ska gödsla med hönsgödsel för att inte skada rötterna.

  • Kogödsel är ännu mer långtidsverkande i förhållande till hönsgödsel. Med exempelvis Rölunda kogödsel tillför du inte bara näring till din odling, du motverkar även svampangrepp och andra bakterier från att skada jorden. Du kan antingen strö ut kogödsel på jorden, eller blanda ner det i jordblandningen. För att rötterna på bästa sätt ska uppta kogödsel, bör det myllas ner i jorden. Kogödsel är ett bra alternativ på grönsaksgödsel eftersom det har en varsam näringseffekt. Därmed riskerar inte rötterna att brännas av näringen. Du kan exempelvis använda kogödsel till potatis eller kogödsel till bär istället för bärgödsel. Det går även bra att använda till krukväxter både inomhus och utomhus.

  • Konstgödsel kan även kallas för mineralgödsel och ger snabb och effektiv näring till växter. Dock är näringen kortvarig och bör fyllas på regelbundet för önskad effekt. Konstgödsel innehåller ämnen som främjar tillväxt hos växter så som kväve, fosfor och kalcium. Du kan antingen välja en enkel konstgödsel som endast innehåller ett utav dessa ämnen, eller en sammansatt konstgödsel som innehåller flera ämnen.

  • Benmjöl kommer från krossade djurben och innehåller flera ämnen som ger näring åt växter. Benmjöl är långtidsverkande och bör myllas ner i jorden för att rötterna ska ha möjlighet att ta upp näringen. Benmjöl främjar blombildning och fruktsättning. Därmed kan du använda benmjöl till rosor och i köksträdgården.

  • Blodmjöl är torkad och pulvriserat blod från slaktdjur. Det är ett skonsamt gödsel, som snabbt ger näring till växter. Blodmjöl innehåller mycket kväve och lämpar dig därför väl ihop med grönsaker som är i behov av kväve, som exempelvis kål, spenat och purjolök.

  • Flytande gödsel finns i olika varianter. Du kan exempelvis välja flytande tomatnäring, citrusnäring eller en allround näring. Att välja flytande näring är att föredra om dina växter behöver snabb tillgång till näring. Eftersom gödsel behöver lösas upp innan rötterna kan ta upp näringen, tar det vanligtvis längre tid för växter att få tillgång till näring i fast form. Med flytande näring kan växterna snabbt få åtkomst till näringen. Dock är flytande näring inte en långvarig näringskälla. Du behöver därmed komma ihåg att regelbundet förse dina växter med flytande näring. Att välja tomatnäring för tomater eller citrusnäring för citrus- och medelhavsväxter, kan vara att föredra då dessa typer av flytande näring innehåller ämnen som främjar tillväxt hos specifika växter.

Att tänka på vid gödsling

För mycket gödsel kan skada dina växter. Läs noga på och följ anvisningarna på förpackningen för att vara säker på att dina växter för rätt mängd näring. Inte ens det bästa kogödsel främjar dina växter om du doserar för mycket. Kom ihåg att vattna regelbundet när du har gödslar, eftersom det är vattnet som hjälper näringen att lösas upp i jorden så den sedan kan tas upp av rötterna. För mer tips och råd för en lyckad grönsaksodling kan du ta del av vår guide: Att odla grönsaker.

Handla direkt på webben

I vår webbshop hittar grönsaksgödsel och fruktgödsel till alla dina odlingsprojekt. Där hittar du även fröer till dina frukter och grönsaker samt spridarvagnar så du enkelt kan strö ut näringen. Om du handlar på webben så skickar vi din beställning direkt till dig. På så vis får du mer tid över till att planera inför ditt projekt. Du kan även besöka oss på ditt närmsta HORNBACH-varuhus får att bolla tankar och idéer kring hur du bäst lyckas med din odling, med våra kunniga projektrådgivare på plats.

Har du inte bestämt dig för vad för typ av gödsel du behöver till din odling? Spana in HORNBACHs stora utbud av olika typer av gödsel till alla växter!

upp