0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-07 klockan 10:37. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Växtbelysning


11 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp växtbelysning hos HORNBACH

Vill du kunna odla året runt eller ha din favoritväxt i sovrummet? Detta är möjligt med växtbelysning! Med en växtlampa får dina växter det ljus dem behöver året runt och i vilket rum som helst. Hos HORNBACH hittar du odlingslampor och tillbehör så att ditt odlande kan bli mer flexibelt!

Växtbelysning

Vad är växtbelysning och hur ska en växtlampa användas?

Med växtbelysning kan du odla året runt och dina växter kommer må mycket bättre. Växter behöver ljus ungefär 12-16 timmar per dag vilket kan vara svårt under vintertid i Sverige. Belysning för växter är en lösning på detta problem. Med en växtbelysning inomhus kan du förse din växt med ljus under de mörkaste vinterdagarna men en blomlampa kan också vara bra att använda till växter du vill ha i rum där det inte finns så mycket fönster.

Tänk på att inte ha din växtlampa på dygnet runt då växterna också behöver omkring 4-5 timmars mörker för att vila.

Växtljus kommer i lite olika former så du kan välja hur du vill ha det. Hos HORNBACH hittar du växtbelysning som du kan fästa på väggen men hjälp av sugproppar och är därför diskret och snygg växtbelysning. Vi har också växtglödlampor som ser ut som en helt vanlig glödlampa och är en billig växtbelysning som du antingen kan hänga i en ställning för växtbelysning eller sätta i en lampfot som du tycker om.

Placera din odlingslampa så nära växten som möjligt. Dock ska växten inte kunna skadas av värmen från växtlampan. Om du har en led växtbelysning ska växtlampan vara ungefär 5-10 cm ifrån växten.

Vilken växtbelysning ska man ha?

En växt behöver både blått och rött ljus men också lite gulgrönt ljus. I en växtlampa med vitt ljus finns våglängder med blått, rött och gulgrönt ljus. Det spelar ingen roll om du väljer en lampa till växter med kallvitt eller varmvitt ljus då de båda växtlamporna har de våglängder växten behöver. Dock kan en varmvit växtlampa ha ett behagligare ljus.

En växtbelysning med led är ett bra val av odlingslampa då led inte avger så mycket värme vid användning. Om din växtbelysning avger mycket värme kan det skada växten. Du ser på växten att växtbelysningen är för varm genom att bladen kommer börja bli bruna.

Köp växtlampor och led växtbelysning hos HORNBACH

Att använda en lampa för växter under vintertid ger dig möjligheten att odla året runt och dina växter håller sig friska. Välj en odlingslampa led för att inte dina växter ska ta skada av värmen. Hos HORNBACH hittar du belysning för växter från etablerade varumärken som Airam och Nelson Garden – alltid till ett lågt pris!

upp