Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 23:01. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Konvektorelement


6 resultat(8 varianter)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
6 av 6 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Konvektorelement"

Köp konvektorelement på HORNBACH.se

Tycker du att det ibland blir kallt hemma, räcker inte till vanliga värmesystem till alltid eller har du en speciell plats i din bostad som du vill värma upp lite extra. Då är ett konvektorelement precis det du behöver. Ett konvektorelement med fläkt får den varma luften att röra sig ännu snabbare och ger därigenom en hastigare uppvärmning. På HORNBACH finner du ett brett sortiment av olika konvektorer, men även värmefläktar.

Vad är konvektorelement och hur fungerar de?

Konvektorelement är värmeenheter som används för att generera och sprida värme i inomhusmiljöer, såsom bostäder, kontor och kommersiella byggnader. Dessa enheter spelar en viktig roll i uppvärmningssystem genom att använda konvektion för att sprida värmen jämnt i rummet. Funktionen för konvektorelement bygger på konvektionsprocessen, där varm luft stiger och svalare luft sjunker.

Konvektorelement värms upp antingen med hjälp av elektrisk energi eller genom att anslutas till ett vattenburet värmesystem. När konvektorelementet värms upp, börjar den omgivande luften närmast elementet att värmas. Den uppvärmda luften expanderar och blir lättare, vilket får den att stiga uppåt. Samtidigt svalnar luften längre bort från elementet och blir tätare, vilket får den att sjunka nedåt. Denna rörelse skapar en cirkulation av luft, vilket kallas konvektion. Den varma luften stiger från konvektorelementet, sprids längs taket och längs väggarna och avger värme till omgivningen. Den svalare luften sänks och tas upp av konvektorelementet för att värmas igen. Detta skapar en jämnare temperatur i hela rummet.

Konvektorelement kan även ha fläktar för att öka luftcirkulationen och därmed förbättra värmespridningen snabbare. Detta är särskilt användbart när snabb uppvärmning eller bättre temperaturkontroll krävs.

När är ett konvektorelement bra?

Ett konvektorelement är fördelaktigt att ha i många olika situationer och för olika ändamål.

  • Ett konvektorelement är idealiskt för att värma upp olika rum i ditt hem, såsom vardagsrum, sovrum, badrum och kök. De ger en jämn och bekväm temperatur i rummet och hjälper till att hålla kylan borta under kallare väderförhållanden.
  • Konvektorelement är praktiska för tillfällig eller extra uppvärmning, exempelvis i rum som inte används regelbundet eller under kallare årstider när centralvärmen inte räcker till.
  • Konvektorelement med fläkt kan snabbt öka temperaturen i ett rum genom att öka luftcirkulationen och fördela värmen snabbare. Detta är särskilt användbart om du snabbt vill öka temperaturen när du kommer hem eller när du vaknar på morgonen.
  • I vissa fall kan konvektorelement fungera som en kompletterande värmekälla tillsammans med centralvärmen. Detta kan vara särskilt användbart om vissa områden i ditt hem är svåra att värma upp med enbart centralvärmen.
  • Konvektorelement kan ofta styras med termostater, vilket gör det möjligt att exakt kontrollera temperaturen i rummet. Detta är användbart för att hålla en konstant och bekväm temperatur.
  • Konvektorelement är ofta portabla och kan flyttas mellan olika rum efter behov. Detta ger dig möjligheten att fokusera värmen på de områden där den behövs mest.
  • Om du vill hålla ett specifikt område eller en specifik person varm, som när du arbetar vid skrivbordet eller tittar på TV, kan ett konvektorelement placeras nära för att ge direkt värme.
  • Konvektorelement kan vara mer energieffektiva än att värma hela byggnader med centralvärme. De kan användas för att rikta värmen till de områden som används mest och minska energiförbrukningen i oanvända utrymmen.

Handla konvektorelement på webben

Konvektorelement är mångsidiga och användbara värmelösningar som kan anpassas efter olika situationer och behov. De ger flexibilitet, komfort och effektivitet när det gäller att uppnå önskad inomhustemperatur. Konvektorelements effektiva uppvärmningsenheter utnyttjar konvektion för att jämnt fördela värme i inomhusmiljöer. De spelar en viktig roll i att skapa bekväma temperaturer och bidrar till en behaglig atmosfär i olika typer av byggnader. På HORNBACH.se kan du köpa ditt konvektorelement enkelt och prisvärt, så skickar vi hem din konvektor snabbt och smidigt direkt till dig.

Har du inte bestämt dig för vilken värmekälla du ska investera i till ditt hem? Ta då en till bland vårt sortiment av element & radiatorer för mer inspiration. Vi har även många olika tillbehör till element såsom, termostater, elementskydd och radiatorkonsol.

Du kanske också är intresserad av

upp