0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-10-04 klockan 02:09. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Utströmmare & syrestenar


8 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Syresten TETRATEC AS45
Tetra
23,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Syresten TETRA TEC AS 40
Tetra
19,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Syresten TETRATEC AS35
Tetra
19,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Syresten TETRA TEC AS 30
Tetra
(4)
19,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Syresten TETRATEC AS25
Tetra
19,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Utströmmarrör JUWEL 2-p
Juwel Aquarium
(1)
59,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
8 av 8 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Utströmmare & syrestenar"

Köp syresten till akvariet på HORNBACH.se

Vad är en syresten?

Syrestenar är ett populärt tillbehör i akvarier och används för att öka syrehalten i vattnet. De består vanligtvis av porösa stenar eller keramiska material som har små håligheter eller kanaler genom vilka luft kan passera. När luft pumpas genom syrestenen skapas små bubblor som stiger upp till ytan och släpper ut syre i vattnet.

Varför ska man använda syresten?

Det finns flera anledningar till varför man använder syrestenar i akvarier. Den främsta anledningen är att vissa akvariefiskar och andra vattenlevande organismer behöver högre syrehalter för att trivas. Speciellt i akvarier med många fiskar eller stora fiskar kan syretillförseln bli begränsad, vilket kan leda till syrebrist och hälsoproblem för fiskarna. Genom att använda syrestenar kan man förbättra syrehalten och skapa en mer hälsosam miljö för akvariefiskarna.

Syrestenar har också en estetisk funktion i akvarier. De skapar en vacker visuell effekt när bubblorna stiger upp från botten och når ytan. Det kan vara särskilt imponerande att se detta i akvarier med belysning som framhäver bubblorna och skapar en dramatisk effekt. Många akvarieägare uppskattar denna visuella dimension och använder syrestenar tillsammans med olika akvariedekorationer för att skapa en attraktiv och levande atmosfär i sina akvarier.

När det gäller fiskarnas påverkan är det viktigt att nämna att inte alla fiskar behöver extra syretillförsel. Vissa fiskar, som exempelvis de som kommer från stillastående vattendrag eller naturliga syrerika miljöer, kan klara sig utan syrestenar. Däremot finns det arter som kräver högre syrehalter, särskilt de som kommer från snabbt strömmande vattendrag eller syrefattiga miljöer. För dessa fiskar kan syrestenar vara avgörande för deras överlevnad och välbefinnande i akvariet.

Syrestenar kan också ha en positiv effekt på akvariemiljön som helhet. Genom att öka syrehalten kan de bidra till att hålla vattnet rent och friskt, samtidigt som de främjar den biologiska filtreringen. Syre är viktigt för den naturliga bakteriefloran som bryter ner organiskt material i akvariet. Genom att tillhandahålla tillräckligt med syre kan man upprätthålla en balanserad ekosystem i akvariet och förhindra ansamling av skadliga ämnen.

Handla syresten på webben

Syrestenar en viktig komponent i akvarier, både för att förbättra syrehalten och för att skapa en visuell effekt. Genom att tillhandahålla extra syre kan man skapa en hälsosam miljö för fiskarna och främja den biologiska filtreringen i akvariet.

Du kanske också är intresserad av

upp