0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2023-06-06 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-06-02 klockan 04:17. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Inspiration

Inspiration: Badrumsbelysning

Lästid: 3 min.
Inspiration: Badrumsbelysning

Praktisk, mångsidig och lämplig för våtutrymmen – i ditt badrum där dagen börjar är belysningen mycket viktig. För att sätta passande accenter bör du dela upp badrummet i olika områden. De enskilda zonerna som exempelvis badkar och tvättplats, kan avgränsas med enskilda belysningar.

Tips för belysning i badrummet

  • När du väljer lampor till ett rum med speglar, bör de ha en bra färgåterspegling (färgåterspeglingsindex Ra>90). Lamporna bör helst sitta ovanför spegeln och lysa på personen utan att blända.
  • Varmvita ljuskällor är att rekommendera i badrum.
  • Rikta aldrig strålkastare mot spegeln, det bländar.
  • Belysningen ovanför badkaret bör vara konstruerad eller placeras så att du inte bländas eller tittar rakt in i den när du ligger i badkaret.
  • En separat duschbelysning, kanske till och med färgad, kan vara mycket stämningsfull.

Taklampor
Ett klassiskt val av belysning, som ger ett mycket nödvändigt ljus i badrummet.

Infällda spotlights
Diskret men effektivt lyser de infällda spotlightsen upp badrummet. De är ett bra alternativ till den klassiska taklampan eller som komplementbelysning.

Vägglampor
Den optimala belysningen vid spegeln får du om du kombinerar belysningar på vänster och höger sida, samt uppifrån. Se till att använda en varmvit färg på ljuset, för ett tacksamt ljus i spegeln.

Spegellampor
Även att välja en spegel med lampor är till stor fördel. Endast en ljuskälla som lyser från ovansidan eller från sidan räcker inte för att bli kvitt skuggor som stör. Samma gäller här, se till att använda en varmvit färg på ljuset, för ett tacksamt ljus i spegeln.

Effektbelysning
Ljuseffekter i nischar, takpartier eller kakelfogar kan du skapa med hjälp av LED-lister. Detta ger en mycket stämningsfull atmosfär i badrummet.

Inspiration badrumsbelysning

Inspiration

Badrumsbelysning
badrumsinspiration
 Inredningstrend Take it easy
Visa produkter +
Badrumsinspiration
Badrumsinspiration
 Badrumsbelysning
Visa produkter +
Badrum
Badrumsbelysning

Säkerhet

Där elektricitet och fukt möter varandra måste man vara mycket försiktig. Av säkerhetsskäl finns det därför speciella föreskrifter för att undvika faror och olyckor. När du ska köpa belysning till badrum ska du därför alltid se till att belysningen är IP-klassad. Det innebär att belysningen klarar av vatten/damm. Beroende på vart i badrummet du ska ha belysningen finns det olika IP-klasser. Badrumsbelysning nära dusch kräver IP44 och för badrumslampor ovanför spegel och i tak räcker i regel IP21. Känner du dig osäker på IP-klasserna råder vi dig att fråga en elektriker vid val av badrumsbelysning. Observera att fasta installationer endast får utföras av elinstallatör.

Mer om belysning

upp