0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2023-06-06 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-06-04 klockan 19:09. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Enkel köksrenovering – tips & råd

Lästid: 5 min.
Enkel köksrenovering – tips & råd

Att renovera köket kan både vara tidskrävande och kosta skjortan – men det går faktiskt att göra en enklare köksrenovering med en liten budget. Här hittar du 8 tips på hur du kan göra en enkel köksrenovering själv – snabbt & billigt!

8 tips på hur du kan renovera köket – enkelt & billigt

Måla köksluckor

1. Måla om väggar & köksluckor

Att måla om väggarna är relativt enkelt och en snabb lösning för att fräscha upp köket. Tänk på att inte använda en helt matt färg i köket – det blir då svårt att torka av. Ett tips är att måla om taket i samma veva. Varför inte måla taket i samma nyans som väggarna?

Om du väljer att måla köksluckor och köksstommar får du räkna med att det är lite mer tidskrävande, men kan verkligen få köket att kännas som nytt! Till köksluckor och köksstommar bör du använda en halvblank snickerifärg.

Se vår guide Så målar du väggar och tak >>
Se vår guide Så målar du köksluckor och köksstommen >>

Kakel & klinker kök

2. Jobba med kaklet: Sätt nytt, byt ut eller måla om

Ett annat sätt att med enkla medel få köket att kännas som nytt är att sätta, byta eller måla kaklet. Att sätta kakel ovanför köksbänken är relativt enkelt och något du kan göra själv. Och till skillnad från badrum. krävs inget våtrumsintyg på arbetet.

Om du inte vill ha just kakel ovanför köksbänken, kan du även sätta exempelvis laminatgolv eller plexiglas med en mönstrad tapet bakom.

Se vår guide Så sätter du kakel >>
Se vår guide Så målar du på kakel >>
Se vår guide Förnya gamla kakel- och klinkerfogar >>

Bygga köksö

3. Montera en köksö

Har du plats för en köksö i ditt kök, kan vi tipsa om att skaffa en! En köksö har många fördelar och fungerar som en naturlig samlingsplats, samtidigt som den ger extra arbetsytor och smart förvaring.

Se vår guide Att tänka på innan du bygger en köksö >>

Underlimmad diskho

4. Byt bänkskiva & diskho

Att byta bänkskiva och/eller diskho kan vara ett enklare sätt att förnya köket. Att byta från en gammal och omodern bänkskiva kan göra under för köket – och det måste inte kosta en förmögenhet.

Se vår guide Så byter du bänkskiva >>

köksblandare

5. Byt blandare

Om du tycker att byte av bänkskiva och diskho är ett för stort projekt, kan det räcka med att byta köksblandaren för att köket ska få sig ett lyft.

Se vårt sortiment av köksblandare >>

Köksbelysning

6. Skaffa ny belysning

Att byta ut och förbättra belysningen i köket kan definitivt bidra till att köket känns nytt och fräscht. Varför inte installera smart belysning? Med smart belysning kan du snabbt och enkelt styra belysningen, anpassat efter situation och sinnesstämning.

Se vår guide Inspiration: Köksbelysning >>
Se vår guide Öka komforten i hemmet med smart belysning och strömstyrning >>

Köksbeslag

7. Byt ut beslag på köksluckor & skåp

Att byta ut beslagen på köksluckor och skåp i samband med en ommålning kan göra underverk. Kanske måla om vita, gulnade luckor och skåp i en modern grå nyans, och byta gamla knoppar mot svarta beslag i metall?

Se vårt sortiment av köksbeslag >>

Köksfläkt

8. Byt köksfläkt

En gammal fläkt kan dra ner på hela intrycket av köket. Det finns massor av snygga köksfläktar i olika former och färger. Kanske räcker det att måla om luckor och skåp samt byta ut fläkten för att ditt kök ska kännas som nytt?

Se vårt sortiment av köksfläktar >>

Fler saker du kan göra för att förnya köket

Lättskötta krukväxter

Är du istället intresserad av att göra en mer omfattande köksrenovering? Se vår guide Tips till dig som ska renovera köket >>

Du kanske också är intresserad av

upp