0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-21 klockan 13:05. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Inredningstips för hallen

Inredningstips för hallen

Hallen är det första du ser när du kommer in i ett hus, och det kan vara värt att lägga ner lite tid på att inreda den för att ge ett bra förstaintryck. Ge din hall den uppmärksamhet den förtjänar med våra inredning- och förvaringstips för små och stora hallar.

Hallinredning – inspiration

Oavsett om du är typen som gillar minimalistisk inredning eller om du verkligen vill fylla hallen med färger, har vi sammanställt olika förslag för dig hur du kan inreda din hall. Alla våra förslag är en del av våra inredningstrender, där du hittar helhetsbegrepp om hur du inreder olika rum i ditt hem.

Färgglada inredningstips

I hallen kan du våga göra något extra, och fylla den med färg eller använda en cool, mönstrad tapet. Om du väljer mörka färger bör din hall antingen vara stor, eller ha tillräckligt med dagsljus.

Stilrena inredningstips

Inte alla gillar färgglada rum. Även om du gillar det enkelt och minimalistiskt, kan du göra din hall till en blickfångare. Om du har en liten, mörk eller smal hall är ett ljust färgval att föredra, då det får rummet att upplevas större.

Elfas 8 smarta förvaringstips för hallen

Innan du slumpmässigt placerar ut möbler i din hall, bör du tänka på vad du ska ha för nytta av hallen. Annars finns det en risk att hallen snabbt blir trång och överbelastad med prylar. För att stärka upp hyllor kan du använda dig av vinkelprofiler, dessa hjälper till med att skapa bättre stabilitet. Du vill antagligen ha utrymme för skor, jackor och åtminstone ett litet förvaringsutrymme för husnycklar och andra småsaker. En väl fungerande förvaringslösning skapar plats, och lugn i den här viktiga delen av ditt hem. Oavsett hur stor hall du har kan du skräddarsy en lösning som passar dina behov. Här hittar du smarta förvaringstips från Elfa – för att optimera din hall.

Elfa förvaring

1. Stilrena skjutdörrar som döljer

Ett sätt att skapa lugn i hallen är att sätta skjutdörrar framför förvaringssystemet. Med dörrar som hängs från taket blir det dessutom enklare att städa, eftersom golvet hålls fritt. Elfas skjutdörrar tillverkas alltid enligt de unika måtten på ditt utrymme och du väljer själv hur de ska se ut för att matcha din övriga inredning. Välj mellan många olika ramar och fyllningar i färg, trä, klarglas eller spegel. Beställ dina skjutdörrar från Elfa i ditt HORNBACH-varuhus.

Elfa förvaring

2. Utnyttja höjden till max med bra planering

Häng långa rockar och korta jackor på olika ställen, så att du kan utnyttja ytan under de kortare plaggen.

Elfa förvaring

3. Dela av dina backar för bättre överblick

Använd utdragbara backar för dina kläder och prylar, så att du snabbt hittar vad du behöver på morgonen. Delar du av backarna i mindre fack, med hjälp av justerbara avdelare, får var sak en dedikerad plats.

Elfa förvaring

4. Använd krokar för de minsta sakerna

Komplettera med krokar för att hålla reda de små prylarna. Häng till exempel upp skohorn eller nycklar, så att de blir lätta att komma åt.

Elfa förvaring

5. Ge varje familjemedlem en egen plats

Dela upp förvaringen i olika avdelningar, en för varje familjemedlem. Komplettera med krokar undertill för att enkelt hänga upp kläder och väskor.

Elfa förvaring

6. Förvara skorna efter säsong

Använd utrymmet hela vägen upp till taket och sortera dina vinter- och sommarskor efter årstid.

Elfa förvaring

7. Använd hela djupet med smarta hyllor

Ett smart sätt att dra nytta av det utrymme du har, är att kombinera djupa hyllor med grundare.

Elfa förvaring

8. Häng kläderna i olika höjd

Väggskenor placerade i olika höjd anpassar enkelt förvaringen efter familjens medlemmar. En stilren skohylla håller dina skor borta från golvet, i den lilla hallen.

Belysning till hallen

Bra belysning är viktigt i hallen – det kan ju vara bra att se vilken jacka du tar på dig på morgonen! Om du har en lång hall med högt i tak kan du använda ett antal hängande taklampor, så att ditt rum inte ser för högt ut. Om din hall är liten, bör du blanda taklampor och vägglampor, eftersom detta får ditt rum att se längre och bredare ut.

Läs mer om belysning till hall >>

Hallbelysning

Golv till hallen

Golvet i hallen måste stå ut med en hel del, med allt från väta till grus. Därför är det viktigt att välja ett slittåligt golv till hallen. Klinker och vinylgolv är de absolut bästa valen i hallen då de båda är slitstarka och lätta att rengöra, men även vissa laminatgolv är mycket slitstarka. Om din hall är liten och vetter mot andra rum, ser den mer rymlig ut om samma golv används där.

Läs mer om att välja golv >>

Inredningstrend Warm Welcome

Du kanske också är intresserad av

upp