Fri frakt på postpaket från 999 kr – hela januari & februari. Läs mer >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-02-08 klockan 21:18. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Tips och inspiration för den perfekta garderoben

Lästid: 10 min.
Tips och inspiration för den perfekta garderoben

Här hittar du bra förvaringstips, vad du ska tänka på när du ska bygga garderober och andra förvaringsutrymmen – och givetvis massor av inspiration. Så vad väntar du på? Skapa din drömgarderob – med HORNBACH och Elfa!

Att tänka på innan du väljer garderob

1. Ta en före-bild
En före-bild är alltid bra att ha när du planerar, men det är också roligt att kunna jämföra med slutresultatet.

2. Skriv upp rummets mått
Måtten bör du skriva upp på en enkel skiss där du även ritar in dörrar, fönster, element med mera.

3. Sortera ut kläder
Sortera ut kläder du inte använder, och som tar plats. Sälj, byt eller ge bort.

4. Inventera kläder
Skriv upp hur mycket olika slags klädesplagg du har. Byxor, klänningar, skjortor med mera. Detta underlättar när du planerar inredningen i din nya garderob.

5. Börja planera
Låt vår kunniga personal i ditt varuhus hjälpa dig att planera din drömgarderob.

Elfa förvaring

Allt du behöver för att skapa din drömgarderob med Elfa

Det spelar ingen roll hur stor garderob du har tänkt bygga – med Elfas system är det enkelt oavsett. Med det populära topphängda systemet skruvar du endast fast bärlisten i väggen. Övriga delar hänger du på ett eller annat sätt på själva bärlisten, vilket skapar stabilitet.

Nedan ser du två exempel på två förvaringsutrymmen, ett litet och ett stort. Det enda som skiljer dem åt är mängden delar, men de båda är lika lättmonterade. Smart va? Tryck på bilderna för att se vilka delar som behövs för att montera garderoberna.

6 tips för en perfekt, organiserad garderob

Aldrig har det varit enklare att skapa sin egen drömgarderob! Elfa har massor av snygga produkter, smarta funktioner och tillbehör, som gör garderoben både praktisk och snygg. Här har vi samlat smarta och värdefulla tips, som hjälper dig planera en garderob, som maximerar ditt utrymme, ger dig bra överblick och en luftig känsla.

Elfa förvaring

1. Häng så mycket som möjligt

Häng så mycket av kläderna som möjligt, gärna i dubbla rader. Fördelarna är att du får plats med mycket, får bra överblick och tillgänglighet, samt att kläderna inte blir lika skrynkliga. Häng hela vägen in i hörnen för att utnyttja ytan på bästa sätt.

Elfa förvaring

2. Håll golvet fritt

Ett golv utan prylar skapar en luftig och rymlig känsla, och gör det betydligt enklare att städa.

Elfa förvaring

3. Häng eller vik byxor

Jeans förvarar du bäst vikta eller rullade, andra byxor hängande, exempelvis på en utdragbar byxhängare. Då blir byxorna mindre skrynkliga och det blir enklare att hitta rätt. Du slipper också galgar som tar mycket plats och kan få plats för en skohylla undertill.

Elfa förvaring

4. Lättåtkomligt

Favoritkoftan, bästa byxorna eller annat du använder regelbundet kan hängas på krokar i, eller på sidan av förvaringen.

Elfa förvaring

5. Förvara i kategorier

Ett bra sätt att förvara kläder är att dela upp dem i sektioner för jobb, vardag och fest. Ett annat sätt är att färgkoordinera dem. För att skapa en enhetlig känsla, unna dig galgar av samma sort i hela garderoben. Det gör stor skillnad!

Elfa förvaring

6. Rensa regelbundet

Ett tips för att hålla garderoben fri från platstjuvar: lägg undan kläder du sällan använder och se om du saknar dem efter ett halvår. Om inte kanske det är dags att ta förväl.

Tips – håll avstånd

Vi rekommenderar ett avstånd på 35cm mellan hyllorna om du ska förvara vikta kläder. Det ger plats för lagom stora högar. Med avdelare håller du dessutom staplarna i ordning.

6 smarta tips för att utnyttja din boyta på bästa sätt

De flesta har större och fler förvaringsytor i sitt hem än de kanske tror. Ta ett varv och försök identifiera onödiga luftrum i garderober och förråd. Spana även efter outnyttjade ytor i hörn, under sängen och bakom dörrar som kan användas till förvaring. Nedan följer lite tips från Elfa, på hur du kan utnyttja de här luftrummen.

1. "Trolla bort" textiler
Täcken, filtar, kuddar och säsongskläder som inte används dagligen tar minimalt med plats om de packas ner i vacuumpåsar, och sedan placeras på de översta hyllorna i garderoben. Se till att utnyttja allt utrymme, ända upp till taket genom att måttanpassa din förvaring.

2. Se över dina hyllor
Djupa hyllor skapar lätt oordning och döda ytor. Skaffa istället grundare hyllor eller ännu hellre utdragbara backar som kan placeras tätt. Du får plats med mer och det blir lättare att hålla ordning.

3. Satsa på skjutdörrar
Genom att sätta in skjutdörrar från vägg till vägg har du möjlighet att få undan mängder av kläder och prylar – utan att rummet känns speciellt mycket mindre. Samtidigt blir det enkelt att komma åt det du behöver.

Elfa estetic
Elfa tips

4. Göm bakom gardinen
Gardinarrangemang för en hel vägg är trendigt och skapar en skön hotellkänsla. Sätt upp en gardinskena i taket, cirka 20cm från väggen, häng upp gardiner och göm grunda hyllor eller krokar bakom. Vips, så har du skapat en snygg och effektiv förvaringsyta.

5. Förvara säsongsprylar högt
Utnyttjar du möjligheten att förvara ända upp till taket? Glöm inte de sista 30-40cm, där finns gott om plats för kläder och prylar du inte använder så ofta.

6. Bygg förvaring under trappan
Ta tillvara utrymmet under trappan på bästa sätt genom platsbyggda hyllor eller traditionella väggskenor. Här kan du med fördel förvara skor, stövlar och väskor som inte används varje dag och inte behöver stå framme och ta plats i hallen.

Fler förvaringstips från Elfa

Elfa förvaring

Utdragbar klädstång

Spara tid genom att exempelvis hänga fram morgondagens outfit på en utdragbar klädstång.

Köp klädstång i webbshoppen >>

Elfa inspiration

Justerbara avdelare

Håll ordning på t-shirts, strumpor och underkläder genom att placera justerbara avdelare i backarna.

Köp avdelare i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Förvara kläder "stående"

Om du vill få ännu bättre överblick på toppar och t-shirts i backar, förvara dem ”stående”.

Köp backar i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Utdragbar skoförvaring

Välj utdragbar skoförvaring som skapar bra översikt, passar både platta skor och skor med klack.

Köp skoförvaring i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Smarta krokar

Det finns smarta krokar att fästa i Elfas förvaringssystem. De ger en snabb åtkomst till kläder du använder ofta. Krokarna är dessutom perfekta att hänga småsaker på, som lätt försvinner.

Köp krokar i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Elfas flexibla system

Ingen plats för garderober? Med en bra planerad lösning räcker 90cm för att få plats med den klädförvaringen du behöver. Ett flexibelt system gör att du enkelt kan bygga ut din lösning när du behöver.

Köp Elfa system i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Grunda trådhyllor

Använd trådhyllor i ca 40cm djup till förvaring av vikta tröjor. Då kan inget gömma sig längst in på hyllan. Komplettera gärna med avdelare för att hålla ordning. Använd hellre fler hyllor än att bygga höga staplar.

Köp trådhyllor i webbshoppen >>

Elfa förvaring

Klädhängare

Med klädhängare får du en överskådlig blick över dina plagg. Häng i dubbla rader – underdelar nere, överdelar ovanför. Du behöver inte stryka lika mycket om kläderna hänger, utan är ”redo att rusa”.

Köp klädhängare i webbshoppen >>

Garderober och förvaring – inspiration

I vardagen kommer du värdesätta när det finns plats över till det viktiga – att leva och umgås. Smart förvaring utnyttjar ytan effektivt men rymmer ändå allt som krävs. Här har vi samlat inspirerande bilder på Elfas olika förvaringssystem, för att du ska hitta inspiration till ditt nästa förvaringsprojekt!

Inspiration: Elfas skjutdörrslösningar

Med olika material och former kan du på millimetern själv bestämma storlek, och hur dina skjutdörrar ska se ut. Resultatet blir perfekt, snyggt, tyst och bekvämt! Skjutdörrar är inte bara platsbesparande, utan även en snygg inredningsdetalj. Elfas måttanpassade skjutdörrar beställer du i ditt HORNBACH-varhus. Låt dig inspireras!

Läs mer om hur du beställer måttanpassade skjutdörrar från Elfa >>

Elfa Artic
Serie: Elfa Artic
Elfa Artic
Serie: Elfa Artic
Elfa Artic
Serie: Elfa Artic
Elfa estetic
Serie: Elfa Estetic
Elfa Estetic
Serie: Elfa Estetic
Elfa Linear
Serie: Elfa Linear
Elfa Forma
Serie: Elfa Forma
Elfa Grace
Serie: Elfa Grace
Elfa Vista
Serie: Elfa Vista
Elfa Vista
Serie: Elfa Vista
Elfa Vista
Serie: Elfa Vista

Inspiration: Elfas klassiska förvaringssystem och garderobsinredning

Elfas förvaringssystem står för kvalité, funktion och design och erbjuder snygga förvaringsmöjligheter som passar i alla rum. Låt dig inspireras av Elfas populära och klassiska förvaringssystem och garderobsinredning.

Letar du inredning- och förvaringstips för din hall? Spana in vår sida Inredningstips för hallen.

Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration
Elfa inspiration

Du kanske också är intresserad av

upp