0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 03:26. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så beställer du måttanpassade skjutdörrar för garderob och förvaring

Så beställer du måttanpassade skjutdörrar för garderob och förvaring

Att montera skjutdörrar famför garderoben eller till ett annat förvaringsutryme är både snyggt och praktiskt. På HORNBACH kan du måttbeställa skjutdörrar från både Mirro och Elfa, men hur går det till? Här visar vi dig hur enkelt det är att beställa måttanpassade skjutdörrar, så att de passar exakt på millimetern hemma hos dig.

Gör så här:

Måttbeställa skjutdörrar

1. Inspireras

Att ersätta traditionella dörrar med skjutdörrar har många fördelar. Förutom att det är platssparande så har du möjlighet att dölja stora garderober med allt från jackor, ryggsäckar, kläder till fotbollar och kartonger. Det är detaljerna som gör det och här har du möjlighet till förändring, köp skjutdörrar till hallen eller sovrummet som lugnar ner rummet eller sticker ut. Med olika material och form kan du på millimetern själv bestämma storleken på dina skjutdörrar. Resultatet blir perfekt, snyggt, tyst och bekvämt! Hur vill du att det ska se ut hemma hos dig?

Hitta inspiration för skjutdörrar >>

Måttbeställa skjutdörrar

2. Planera

När du ska planera för skjutdörrar så är det mycket att ta hänsyn till. Beroende på vart de ska sitta så kommer de få utstå olika mycket slitage. Ett parti skjutdörrar i hallen kommer att få utstå mer slitage än vad garderobsdörrar i ditt sovrum kommer att få göra. Hur kommer inredningen eller förvaringen som sitter innanför skjutdörrarna att se ut? Innan du beställer dina måttanpassade skjutdörrar så bör du planera det. Detta är nämligen avgörande för exempelvis hur många dörrar du ska ha. Det är viktigt att du enkelt kommer åt alla dina kläder och kan dra ut lådorna utan problem. På marknaden finns det olika standarddjup på garderobsinredning. Har rummet där du ska sätta in dina skjutdörrar snedtak så är det viktigt att välja ett material på skjutdörren som kan snedkapas i hörnen. Ta också hänsyn till vägguttag, lister, rördragningar etc när du planerar.

Använd dig av respektive tillverkares planeringsverktyg för att skissa upp din garderob eller förrvaringsutrymme med måttanpassadeskjutdörrar: Planeringsverktyg Mirro >> resp. Planeringsverktyg Elfa >>

Måttbeställa skjutdörrar

3. Måtta

Innan du besöker ett HORNBACH-varuhus för att göra din beställning så måste du veta vad du ska ha för mått på dina skjutdörrar. Blir dörrarna för stora kommer dem inte passa i de tak- och golvskenor som skjutdörrarna ska löpa i, blir dem för små så kan du i värsta fall inte använda dem. Därför är det viktigt med ett ordentligt grundarbete. I vår guide visar vi dig hur du mäter på rätt sätt för att beställa måttanpassade skjutdörrar.

Till guiden: Så mäter du >>

Beställ i ditt varuhus

4. Beställ i något av våra varuhus

Nu är det dags att beställa! Ta med dig dina mått samt en skiss och besök ett HORNBACH-varuhus. Våra projektrådgivare guidar dig genom beställningen av dina nya skjutdörrar och kommer med tips och råd, så att det blir precis som du vill ha det.

Hitta uppgifter om ditt närmsta HORNBACH-varuhus >>

Måttbeställa skjutdörrar

5. Ta emot leverans och montera

Då skjutdörrarna ska levereras med unika mått så kommer det en leveranstid på mellan 2–6 veckor beroende på fabrikat och material. Vi rekommenderar att du väljer hemleverans av dina skjutdörrar, för att minimera antalet transporter och då även risken för skador.

Är du osäker på hur det går till att montera de måttanpassade skjutdörrarna från, så ta en titt på respektive tillverkares monteringsanvisningar: Monteringsanvisningar Mirro >> resp. Monteringsanvisningar Elfa >>

Fördelar med måttanpassade skjutdörrar

  • Flexibelt: Det inbyggda garderobsystemet med skjutdörrar passar i de allra flesta rum. Du planerar och anpassar garderobssystenmet så att det passar ditt rum och den yta du har. Du kan sedan välja skjutdörrar som passar till resterande inredning i rummet.
  • Platsbesparande: Med skjutdörrar krävs det ingen fri yta framför garderobs- eller förvaringsutrymmet, då dessa inte öppnas utåt. Genom detta säkerställer du att även de minsta ytor kan användas.
  • Enkelt att montera: Garderobsystem är ofta antingen monterade på varandra, står fritt på golvet eller är monterade på våggan bakom inredningen. Skjutdörrarna behöver endast fästas med golv- och takskenor. Skjut in dina skjutdörrarna i skenora och du kan sedan ställa in din garderobsinredning - klart! Det finns även skjutdörrar som hänger fritt i endast takskenor.
  • Skräddarsytt: Måttbeställ dina skjutdörrar så att de passar exakt på millimetern för ditt utrymme!

Inspiration måttbeställda skjutdörrar

Måttbeställa skjutdörrar från Elfa
Måttbeställa skjutdörrar från Mirro
Skjutdörrar
Måttbeställa skjutdörrar från Mirro
Måttbeställa skjutdörrar från Mirro
Skjutdörrar
Måttbeställa skjutdörrar från Mirro
Måttbeställa skjutdörrar från Mirro
Skjutdörrar
Måttbeställa skjutdörrar från Elfa
Måttbeställa skjutdörrar från Elfa
Elfa Forma
Elfa Artic
Elfa Linear

Läs mer och bli inspirerad med hjälp av respektive tillverkares kataloger: Aktuell katalog Mirro >> resp. Aktuella kataloger Elfa >>

Film: Så köper du skjutdörrar och garderobsinredning från Mirro

upp