Önskelista 0 Varukorg 0

Att tänka på innan du sprutmålar väggar

Sprutmåla väggar

Som man brukar säga: tid är pengar! Har du redan övervägt att skaffa en färgspruta? En färgspruta erbjuder många fördelar: den möjliggör professionell färgbeläggning på väggar, innertak, staket, med mera, och detta upp till tre gånger snabbare än traditionell målning med pensel eller roller! Här får du reda på fördelarna med att sprutmåla väggar och vad du behöver tänka på innan du börjar ditt projekt!

Lästid: 2 min. Se vårt sortiment av färgsprutor

Tänk på detta innan du sprutmålar

Lär dig sprutmåla som ett proffs! För användning av färgsprutor behövs inga speciella förkunskaper. För att resultatet verkligen ska bli perfekt, har vi sammanställt de viktigaste delar som är bra att ta i beaktning innan du börjar ditt projekt:

Rena ytor Se till att ytorna som ska målas är rena, dammfria, fettfria samt torra. Även de finaste partiklarna kan störa ytbilden, eftersom den finfördelade färgen lägger sig tunt på ytan.
Viskositet För en jämn utflytning bör färgen som skall sprutas ej vara för segt flytande (ha hög viskositet). Följ viskositetsrekommendationen enligt bruksanvisningen.
Temperatur Låga färg- och lufttemperaturer påverkar negativt ytfinishen och hållbarheten.
Rör om färgen Endast välblandad färg garanterar ett jämnt färglager.
Spädning av färg Följ färgtillverkarens instruktioner på förpackningen.
Testsprutning Testspruta på provyta för att kontrollera att inställningarna är optimala innan du påbörjar arbetet.
Säkerhetsåtgärder Tänk på att vid användning av lösningsmedelsburna färger att ha tillräcklig tillförsel av frisk luft, arbeta helst med andningsskydd.

Fördelar med att sprutmåla väggar

1. Optimal ytbeläggning
Färg applicerad med färgspruta ger finare och slätare ytor. Tack vare färgsprutornas innovativa teknik uppnår du perfekt täckförmåga. I jämförelse med att stryka med pensel uppnår du det med en färgspruta redan vid det första färgskiktet.

2. Användning kring hemmet
En färgspruta – många användningsområden! Med våra färgsprutor från WAGNER gör du inte bara dina väggar vackrare, du kan även använda den till att sprutlackera fönster, dörrar och möbler. För att måla olika typer av underlag finns det olika typer av färger, exempelvis väggfärg, snickerifärg, lasyr och grundfärg till förfogande.

3. Enkel hantering
WAGNERs färgsprutor är enkla att hantera och rengöra. Med Click&Paint-systemet kan den färgförande delen separeras från turbinen och vilket möjliggör enkel rengöring samt snabbt färgbyte.

4. Tidsbesparing
Jämför man färgsprutor och vanliga penslar är tidsbesparingen tydlig vid målning av stora ytor, detta till färgsprutans fördel. Även vid detaljarbeten sparar du mycket tid. Vinklar och svårtillgängliga ställen, som du knappt kan nå med penseln fixar du lätt med en färgspruta.

5. Rent och perfekt resultat
Med en färgspruta blir det enkelt att stryka på färgen och resultatet blir imponerande:

  • Droppar inte
  • Jämna, täckande färgskikt
  • Rena kanter och hörn med exakt färgmängd

Se HORNBACHs stora sortiment av färgsprutor Köp färgsprutor i webbshoppen

Mer om målning

upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x