Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 23:13. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Batterisystem – ett batteri till flera maskiner

Batterisystem – ett batteri till flera maskiner

Ett batteri – flera maskiner! Med ett batterisystem behöver du endast ett batteri till en mängd olika maskiner. Gör maskinbytet enkelt och spara pengar – med ett batterisystem.

Batterisystem för alla typer av projekt

Har du ofta flera projekt på gång samtidigt? Ibland kanske med häcktrimmern, ibland med en borrmaskin och vissa gånger med en cirkelsåg? Gör maskinbytet enkelt och spara pengar – med ett batterisystem. HORNBACH har praktiska batterisystem för alla – proffset, semi-proffset och hemmafixaren. Här hittar du mer information om de olika batterisystemen som finns i vårt sortiment.

Tack vare vår Maskinbarometer, hittar du alltid rätt maskin för ditt projekt. Med våra färgade ikoner kan du enkelt se vilka utmaningar maskinerna passar för.

"Ett batteri för alla" – POWER FOR ALL ALLIANCE

Du behöver bara ett och samma 18 V-batteri som är 100% kompatibelt med alla 18 V-enheter inom POWER FOR ALL ALLIANCE. Klicka dig vidare för att hitta dina 18 V-maskiner inom nedan sortiment. Batteriet hittar du här >>

Batterisystem från HiKOKI – för proffs


HIKOKI erbjuder ett 3,0 Ah-batteri med 18V batterispänning, och det bakåtkompatibla MULTI VOLT-batteriet på 36V. HIKOKI MULTI VOLT är en helt ny teknik som går att använda till alla HIKOKI-verktyg, oavsett om det är 18V eller 36V. Använder du ett MULTI VOLT-batteri i en maskin på 36V får du dubbelt så mycket kraft, utan att varken maskinen eller batteriet blir större eller tyngre.

Ett MULTI VOLT-batteri på en 18V-maskin ger inte mer kraft men större kapacitet. Exempelvis får ett MULTI VOLT-batteri på 3,0Ah, istället 6,0Ah när det sitter på en 18V-maskin.

Den tillhörande snabbladdaren har en laddningstid på cirka 35min.

Läs mer om HIKOKI MULTI VOLT här >>

Hikoki

Batterisystem från DeWalt – för proffs


DeWalt 18V Powerstack

DeWalt 18V Powerstack är ett nytt batteri på marknaden (våren 2022) och har dubbelt så lång livslängd och 50% mer kraft än DeWalt 18V 2.0Ah XR. Dessutom är batteriet 25% mer kompakt och fungerar optimalt i trånga utrymmen. DeWalt 18V Powerstack är kompatibelt med hela serien av 18V XR-verktyg och laddare från DeWalt och har 3 års garanti.

Läs mer om DeWalt XR Powerstack här >>

DeWalt Powerstack


DeWalt XR FLEXVOLT

För första gången någonsin kan du få 54V rå kraft på en rad verktyg utan att behöva tänka på sladdar. XR FLEXVOLT från DeWalt är det enda batteriet på marknaden som kan växla från 54V till 18V, vilket gör det kompatibelt med existerande 18V XR-elverktyg. Välj mellan ett 6,0ah-batteri eller ett 9,0ah-batteri. Snabbladdaren laddar ett 6,0ah-batteri på cirka 60min.

Läs mer om DeWalt XR FLEXVOLT här >>

DeWalt batterisystem


DeWalt XR Li-Ion

Utöver XR FLEXVOLT erbjuder DeWalt också batterisystemet XR Li-Ion. Detta 18V-system uppfyller användarens alla behov – från ergonomisk design ( 3Ah-batteriet) till högre kapacitet ( 5Ah-batteriet). Alla 18V XR-verktyg är också kompatibla med 54V FLEXVOLT-batterierna, vilket ger längre gångtid och ännu större flexibilitet.

deWalt batterisystem

Batterisystem från Makita – för proffs


Makita erbjuder erbjuder ett 18V-system med antingen ett 3,0Ah-batteri eller ett 5,0Ah-batteri. 5,0Ah-batteriet har en längre körtid än 3,0Ah-batteriet. Sammantaget kan ett enda 18V Li-ion-batteri från Makita hantera över 270 trådlösa verktyg.

Den tillhörande snabbladdaren har en laddningstid på cirka 45 minuter.

Makita batterisystem

Batterisystem från Bosch Professional – för proffs


Bosch Professional erbjuder ett 18V-system med antingen ett 2,0Ah-batteri eller ett 5,0Ah-batteri. Båda batterierna är kompatibla med nya och äldre Bosch Professional-verktyg i samma spänningsklass (18V).

Den tillhörande snabbladdaren har en laddningstid på cirka 30min. Laddaren är lämplig för alla Bosch-batterier i det flexibla kraftsystemet.

Läs mer om Bosch Professional 18V-system här >>

Bosch Professional

Batterisystem från Bosch – för semiproffs


Bosch Power for ALL erbjuder ett 12V-system och ett 18V-system. 12V-batteriet som passar perfekt till vardagsuppgifterna, hittar du med en batterikapacitet på 2,5Ah, och är kompatibelt med alla verktyg från både 10,8V och 12V-serien.

18V-batteriet, med en batterikapacitet på 2,5Ah, passar utmärkt till lite tuffare uppgifter, såsom trädgårdsarbete, rengöring och avancerade gör-det-själv-projekt. Batteriet är kompatibelt med alla verktyg från 18V-serien.

Snabbladdaren har en laddningstid på cirka 60min. Lämplig för alla 18V Bosch POWER FOR ALL-enheter.

Läs mer om Bosch Power for ALL här >>

Bosch

Batterisystem från Worx – för semiproffs


Worx PowerShare erbjuder ett 20V-batterisystem där du kan välja mellan ett 2,5Ah-batteri och ett 4,0Ah-batteri. Ett Worx PowerShare-batteri är kompatibelt med varje trädgårdsverktyg och elverktyg från Worx PowerShare.

Snabbladdaren har en laddningstid på cirka 75min för 2,5Ah-batteriet och cirka 120min för 4,0aAh-batteriet.

Läs mer om Worx PowerShare här >>

Worx

Batterisystem från Einhell – för hemmafixaren


Einhell erbjuder batterisystem för hemmafixaren, där du kan välja mellan ett 2,0Ah-batteri och ett 4,0Ah-batteri på, båda på 18V. 4,0Ah-batteriet har dubbelt så lång körtid som 2,0Ah-batteriet.

Snabbladdaren laddar ett 2,0Ah-batteri på cirka 50 minuter, och 4,0Ah-batteriet på cirka 100 minuter.

Batterisystemen passar till alla 18V Einhell-maskiner.

Einhell Batterisystem

Batterisystem från Pattfield – för hemmafixaren


Pattfield erbjuder batterisystem för hemmafixaren, där du kan välja mellan ett 2,0Ah-batteri på 20V, och ett 4,0Ah-batteri på 20V. 4,0Ah-batteriet har dubbelt så lång körtid som 2,0Ah-batteriet.

Snabbladdaren laddar ett 2,0Ah-batteri på cirka 60 minuter, och 4,0Ah-batteriet på cirka 120 minuter.

Batterisystemen passar till alla 20V Pattfield-maskiner.

Pattfield batterisystem

Viktig information om batterier

Välj rätt batterikapacitet

Kolla alltid efter batteriets kapacitet när du köper en batteriplattform. Ju starkare batterikapacitet, desto längre kan du arbeta med maskinen.

Batteriets kapacitet anges i milliampere x timmar (mAh) och anger hur mycket elektrisk laddning batteriet kan lagra eller frigöra. Ett batteri med 6000mAh (6,0Ah) kan leverera 6000mA, vilket motsvarar 6,0 Ampere i en timme och 3,0 Ampere i två timmar.

Att ha ett för klent batteri kan vara väldigt irriterande om du exempelvis använder en gräsklippare (som kräver mycket kraft) och den laddar ur efter 5 meter. Därför är det bra att köpa en batteriplattform med rätt kapacitet för dina specifika maskiner.

Om du är osäker på hur mycket kapacitet dina maskiner kräver, rekommenderar vi att du alltid använder det mest kraftfulla batteriet.

Ladda batteriet på rätt sätt

För att undvika att i onödan förkorta batteriets livslängd är det några saker du bör tänka på:

  • Koppla alltid loss laddaren från strömförsörjningen efter laddning av batteriet för att undvika kontinuerlig laddning. Detta gör att du också kan spara el, eftersom de flesta enheter fortsätter att dra el även efter laddning.
  • Använd endast laddaren som tillhör batteriet.
  • Laddare med en snabbladdningsfunktion får endast användas med lämpliga enheter.
  • Moderna litiumbatterier bör inte laddas ur helt, eftersom det kan leda till djup urladdning, vilket är skadligt för batteriet. Den optimala laddningen för dessa batterier är mellan 40% och 80%.
  • Om ett nickel-kadmiumbatteri bara laddas till hälften ett par laddningar så kommer batteriet ihåg detta och det kan bli svårt att ladda mer än denna nivå senare. Detta kallas för minneseffekten. Laddningskapaciteten minskar, vilket innebär att batteriet laddar ur snabbare när det används. Denna effekt går dock tillbaka om du upprepade gånger laddar upp och laddar ur batteriet fullständigt.

Förvara batteriet på rätt sätt

  • Det är viktigt att batteriet inte lämnas kvar i maskinen efter användning, utan förvaras separat.
  • En konstant rumstemperatur är att rekommendera under lagring.
  • För att förhindra skadlig djup urladdning bör du förvara batteriet med en laddning på cirka 50%.
  • Vid lagring under en längre tid rekommenderas det att du då och då kontrollera batteriet för det aktuella laddningstillståndet och ladda om det behövs. På detta sätt motverkar du självladdning av batteriet.
  • Vidare bör du se till att batteriets kontakter inte kommer i kontakt med metalldelar eller vatten (förvara på en torr plats). Som en förebyggande åtgärd kan du maskera polerna (på litiumjonbatterier) så att det inte finns någon risk för kortslutning eller brand.

Återvinn batteriet på rätt sätt

Batterier är specialavfall och får inte slängas i det vanliga hushållsavfallet.

Lämna in dina gamla uppladdningsbara batterier på en återvinningscentral eller hos återförsäljaren av batterierna. Se till att polerna är tejpade, eftersom kortslutning eller eld annars kan uppstå. Detta gäller särskilt litiumjonbatterier.

Mer om verktyg

upp