Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-02 klockan 00:26. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så väljer du rätt sorts digitalt mätverktyg

Så väljer du rätt sorts digitalt mätverktyg

Digitala mätverktyg är en optimal lösning för renoverings- och saneringsarbete – de är mångsidiga, lätta att hantera och mäter exakt. Här beskriver vi de vanligaste digitala mätverktygen och vilket du använder till vad.

Användning – digitala mätverktyg

Digitala mätverktyg är exempelvis användbara för:

  • Att mäta möbler till hemmet.
  • Att mäta ytor för att bestämma exakt mängd material.
  • Att mäta takhöjd, rumslängd och rumsbredd.
  • Att hänga upp tavlor och hyllor i rät vinkel.
  • Att sätta dit lister och skenor rakt.
  • Att lokalisera köldbryggor och mögelbildning.
  • Att hitta ledningar, rör och liknande i väggarna.

Lasermätare

Korslaser och linjelaser – för raka monteringar

Med ett nivelleringsinstrument får du räta vinklar var du än vill ha dem. Tack vare modern laserteknik är instrumentet precist och enkelt att använda. Projecera vertikala, horisontella, och till och med diagonala lasersträck på väggen och rikta in lister, bilder och liknande både snabbt och exakt. Ett inställbart stativ kan också köpas till – det garanterar att lasern står stabilt överallt.

Korslaser

Laseravståndsmätare – för exakta avstånd

Liten men stark. I laseravståndsmätaren används den modernaste lasertekniken som du kan mäta avstånd, längder och rumsvolym med – både enkelt och exakt på millimetern. Målet fixeras med apparaten, ett knapptryck räcker och sedan visas mätresultatet. Det är riktigt busenkelt!

Distansmätaren med inbyggd målhjälp ger dig exakta mätresultat på ett avstånd på 50 meter. Trånga hörn och små vinklar kan också mätas exakt med ett anslagsstift.

Avståndsmätare

Termodetektor – för exakt rums- och yttertemperatur

Spara energi och lev hälsosammare genom att förbättra rumsklimatet. Med en termodetektor mäter du den exakta rums- och yttemperaturen, lokaliserar dolda köldbryggor eller hittar potentiella ställen där mögel kan bildas – i hela huset. Speciellt våtutrymmen som badrum och kök drabbas ofta.

Ett knapptryck räcker för att all information om rummets tillstånd ska visas och räknas ut.

Termodetektor

Lokaliseringsinstrument – för att hitta rör och ledningar i väggar

Om du inte har röntgensyn kan du inte vara utan en multidetektor om du ska borra i väggar. Den lokaliserar ledningar, rör samt hållare och ramar av metall eller trä så att du inte träffar något som du inte ska, när du borrar.

Sätt på apparaten, sikta mot stället där du ska borra och läs av resultatet. Om lokaliseringsapparaten ger "grönt ljus" kan du köra igång borrmaskinen utan att oroa dig. Om kontrollampan visar rött ljus bör du låta bli att borra just på det stället.

Lokaliseringsinstrument

Mer om verktyg

upp