0 Önskelista 0 Varukorg

Så väljer du rätt högtryckstvätt

Välja högtryckstvätt

Dags att köpa en högtryckstvätt? Högtryckstvättar är det mest effektiva sättet att rengöra utomhus, och är dessutom väldigt enkla att använda. Det finns en mängd olika högtryckstvättar med olika funktioner och finesser och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Därför har HORNBACH tagit fram denna guide till hur du väljer den högtryckstvätt som passar ditt hem och dina behov bäst!

Lästid: 2 min. Se vårt sortiment av högtryckstvättar

Vilken högtryckstvätt ska jag välja?

Kraften, med vilken en högtryckstvätt sprutar vatten, anges i bar. Var uppmärksam på detta när du ska välja högtryckstvätt, eftersom inte alla arbetstryck passar alla rengöringsarbeten. Exempelvis behöver du mer tryck för att rengöra en husfasad än när du rengör en cykel. Med de flesta högtryckstvättar kan du enkelt justera arbetstrycket själv. Men när du köper en högtryckstvätt måste du vara noga med maskinens maximala arbetstryck. För att lättare kunna veta vilken högtryckstvätt som passar dina behov är Kärchers högtryckstvättar uppdelade i olika prestandaklasser. Nedan ser du de olika prestandaklasserna och vilken klass som passar till vilka användningsområden. Rätt maskin gör jobbet enklare och roligare!

  Kärcher K2
Kärcher K3 Kärcher K4 Kärcher K5 Kärcher K7
  ✓ ca 20m²/h

Modeller:
K2 Power Control
K2 Battery set
✓ ca 25m²/h

Modell:
K3 Premuim
✓ ca 30m²/h

Modell:
K4 Premium Power Control
✓ ca 40m²/h

Modeller:
K5 Power Control Flex
K5 Premium Smart Control
✓ ca 60m²/h

Modell:
K7 Smart Control
Cyklar
Trädgårdsredskap
Utemöbler
Staket,
trädgårdsgångar, stenplattor och
mindre uteplatser
 
Motorcyklar
och mopeder
 
Små bilar    
Utomhustrappor
och större
trädgårdsgångar
     
Medelklass bilar
och kombibilar
     
Trädgårds- och
stenmurar
     
Husbilar och
husvagnar
       
Pooler och
stora uteplatser
       
Hus och fasader        

Användningsområden

En högtryckstvätt fungerar till så mycket mer än fasader och terrasser. Med en högtryckstvätt från Kärcher kan du anpassa tillbehören och förvandla din högtryckstvätt till en allroundmaskin. Oavsett om det handlar om våtblästring, rörrensning, altanrengöring eller rensning av stuprännor är användningsområdena många!

Läs mer om hur du använder en högtryckstvätt och vilka tillbehör du bör välja här >>

Fördelar med en högtryckstvätt

Fördelarna med en högtryckstvätt är många men framförallt är det tidsbesparande, snällt mot miljön och din plånbok! En högtryckstvätt är väldigt mycket mer kraftfull än en trädgårdsslang och drar betydligt mindre vatten. Kärchers högtryckstvättar ur klasserna K4-K7 kan dessutom användas med en alternativ vattenkälla (exempelvis en regntunna). Detta är inte bara miljövänligt, utan ger dig även mer flexibilitet då du inte är beroende av vattennätet, och ökar därmed arbetsradien. Då rengöring med en högtryckstvätt genomförs betydligt snabbare än med en trädgårdsslang, är det inte bara tidsbesparande utan också energi- och vattenbesparande!

Se vårt sortiment av Kärchers högtryckstvättar >>

Välja högtryckstvätt

Professionella högtryckstvättar

Utöver Kärchers Home & Garden-sortiment hittar du även högtryckstvättar från proffssortimentet hos HORNBACH. Dessa kraftfulla maskiner lämpar sig till större utrymmen där jobbet ska gå fort! En professionell högtryckstvätt från Kärchers mellanklass rengör maskiner, fordon och gårdar snabbt och tillförlitligt och passar för långvariga och krävande användningar. En professionell högtryckstvätt från Kärchers kompaktklass passar utmärkt för snabb och grundlig rengöring. Dessa kraftfulla och kompakta allroundmaskiner rengör bland annat innergårdar och verkstäder på nästan nolltid!

Högtryckstvätt
Se HORNBACHs stora sortiment av högtryckstvättar Köp högtryckstvätt i webbshoppen
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x