Varför en pizzaugn?
Att använda en pizzaugn är inte bara ett roligt sätt att laga mat, utan är också en social aktivitet. Med en pizzaugn går det undan och det är en fördel att vara fler som hjälper till. En bakar ut pizzadegen, en står för toppingen, en gräddar pizzorna i pizzaugnen och några står redo att njuta av härligheten så fort den kommer ur ugnen.
Dessutom blir pizzorna otroligt mycket bättre än om du skulle grädda dem i en vanlig ugn. En annan fördel är att du måste vara utomhus för att tillaga maten – och många är eniga om att mat smakar som bäst utomhus!

Pizzaugnar från Ooni
Pizzaugnar har den senaste tiden blivit väldigt populära och det finns en uppsjö av olika varianter och modeller. Varumärket Ooni tillverkar prisvärda och tåliga pizzaugnar som körs på olika typer av bränsle. Nedan kan du läsa mer om Oonis olika modeller av pizzaugnar.
Nedan hittar du en tabell med Oonis olika modeller av pizzaugnar – för att du lättare ska kunna jämföra, och bestämma vilken pizzaugn som passar dig och dina behov bäst.
Smarta tillbehör till pizzaugnen
Tips på pizzatopping
Gillar du att göra dina egna pizzor men har slut på idéer över vad du kan toppa dem med? Här kommer våra absoluta pizzafavoriter – både pizzor med tomatsås och vita pizzor.
- Tomatsås – mozzarella – parmesan – basilika
Toppa pizzan med tomatsås, mozzarella, riven parmesan och basilika och kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och ät direkt. - Tomatsås – buffelmozzarella – parmaskinka – ruccola
Toppa pizzan med tomatsås samt buffelmozzarella och kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och lägg på parmaskinka och ruccola. - Tomatsås – mozzarella – parmesan – tryffelsalami – basilika
Toppa pizzan med tomatsås, mozarella, parmesan och tryffelsalami. Kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och lägg på färsk basilika. - Tomatsås – burrata – körsbärstomater – vitlöksolja – basilika
Toppa pizzan med tomatsås, burrata och halverade körsbärstomater. Kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan, ringla över vitlöksolja och lägg på färsk basilika. - Tomatsås – kapris – buffelmozzarella – mozzarella – racletteost – gruyére – basilika
Toppa pizzan med tomatsås, kapris och alla ostar. Kör i pizzaugen. Ta ut och lägg på färsk basilika.

- Parmesan – crème fraîche – löjrom – dill – citron
Täck pizzan med riven parmesan och kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och toppa med crème fraîche, löjrom, dill och citronsaft. - Chévre – rödbeta – pinjenötter – honung – olivolja – flingsalt
Toppa pizzan med chévre, rödbetor (kokta och skivade), pinjenötter och olivolja. Kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och ringla över honung och strö på flingsalt. - Smörstekta kantareller – crème fraîche – mozzarella – västerbottenost – karamelliserad lök – färsk timjan
Toppa pizzan med smörstekta kantareller, mozzarella, riven västerbottenost och karamelliserad lök. Kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och toppa med crème fraîche och färsk timjan. - Ädelost – västerbottenost – crème fraîche – päron – valnötter – olivolja – honung
Bred ut crème fraîche på hela pizzan. Toppa med ädelost, västerbottenost, päronskivor och grovhackade valnötter. Kör i pizzaugnen. Ta ut pizzan och toppa med olivolja, honung och lite salt.
