Steg för steg-guide

Så gör du en egen julkrona

Lästid: 3 min.

En vacker julkrona över bordet kan bli pricken över i för din julmiddag. Med en enkel struktur av hålband och snöre är den lätt att förnya med andra typer av växter beroende på säsong. Vi visar hur du bygger en julkrona – steg för steg.

Det här behöver du till ditt projekt

Gör egen julkrona – steg för steg

01

Kapa hålbandet så att kronan får önskad diameter.

Julkrona
Julkrona
02

Skruva ihop skruven och muttern genom de yttersta hålen i hålbandet. Det räcker med en hårt sittande skruv och mutter för att få en stabil krona, men vill du vara extra säker så kan du ta två skruvar.

Julkrona
Julkrona
03

Knyt hampasnöret i fyra punkter med jämna mellanrum i hålbandet. Det är dessa snören som kronan ska hänga i. För att få en stabil upphängning ska varje snöre ha åtminstone samma längd som kronans diameter.

Julkrona
Julkrona
04

Klipp bitar av granris i lagom längd. Knyt fast granriset i hålbandet med snöret. Dölj tidigare knutar med nytt granris och upprepa tills du har gått varvet runt.

Julkrona
Julkrona
05

Pynta med batteridriven ljusslinga och häng upp.

Julkrona
Julkrona
06

Din julkrona är nu klar!

Julkrona
Julkrona

Du kanske också är intresserad av

Så bygger du ett kryssbord

Ett klassiskt kryssbord passar till de flesta tillfällen och är dessutom inte särskilt svårt att bygga. Perfekt till julmiddagen, midsommarfesten eller som hårt arbetande middagsbord – året om. Vi visar hur du bygger ett ...läs mer