Önskelista 0 Varukorg 0

Jul med HORNBACH 2019

Jul med HORNBACH

Nu börjar julen närma sig och vi har laddat med allt du behöver! Fixa den riktiga julkänslan hemma med vår exklusiva ädeljulgran NORDMANNgold®

Passa även på att kolla in vår årliga julmarknad där du kan hitta massor av pynt och jultillbehör. Dessutom har vi mängder av julklappar för hela familjen. Välkommen!

Lästid: 11 min.

Julpyssla med HORNBACH

Skapa julstämning i ditt hem och var samtidigt kreativ. Samla nära och kära och väck skaparglädjen i er tillsammans med HORNBACH. Pyssla ihop en fin julmobil, skapa en egen adventskalender som kan räkna ner dagarna ända fram till jul eller låt ett stjärnunderlägg dekorera ditt bord. HORNBACH står inte enbart för pysslet, du hittar dessutom allt material som du kommer att behöva hos oss!

Pyssla en adventsljusstake i koppar

Adventsljusstake i koppar

Har du tröttnat på den klassiska adventsljusstaken och vill istället ställa något modernt på bordet? Med endast olika kopparanslutningar tillverkar du en egen stake.

Börja pyssla >>

Julpyssla en julbock

Bygg en julbock

Vill du ställa fram något originellt i jul, pynt som inte alla andra har? Då kan du enkelt bygga en egen julbock

Börja pyssla >>

Julpyssla en ljusstake eller dörrkrans

Gör din egen dörrkrans eller adventsljusstake

Hälsa dina gäster välkomna med en egentillverkad dörrkrans eller placera den på bordet och sätt ljus på den, och du har en adventsljusstake.

Börja pyssla >>

Julpyssla en trägran

Bygg en lysande trägran

Sprid julglädje med en egensnickrad trägran i fönstret som lyser och sprider värme.

Börja pyssla >>


Julpyssel julkula

Skapa en egen julkula

Med liten ansträngning kan du skapa en originell juldekoration, en industriell julkula.

Börja pyssla >>

adventskalender 02

Tillverka en adventskalender

Gör din väntan på julafton ännu roligare med små julklapper hela december!

Börja pyssla >>

Julgran på pall

Julgran på pall

Har du svårt att få plats med en riktig julgran inomhus? Med tre enkla steg kan du tillverka en alternativ julgran.

Börja pyssla >>

Juldekoration på bord

Skapa en ljusboll

Du kan enkelt pyssla ihop en ljusboll som du kan hänga upp i ett fönster eller lägga som dekoration på ett bord.

Börja pyssla >>


julpyssla en julmobil

Pyssla ihop en egen julmobil

Med ett grillgaller, julgranskulor och snöre eller band kan du skapa en härlig julmobil.

Börja pyssla >>

Adventssiffror i betong

Lek med betong

Med 3D-siffror, betong och ljus skapar du en originell och kreativ adventsljusstake. I vår steg för steg guide ser du hur enkelt det är.

Börja pyssla >>

Julpyssla ett stjärnunderlägg

Tillverka ett eget ljusunderlägg

Med endast ett fåtal tillbehör kan du göra ett modernt underlägg! Använd sexkantsmuttrar och bind ihop dessa med mässingstråd för att bilda en dekorativ stjärna.

Börja pyssla >>

Klä din gran som "Fröken Turkos"

Vardagen behöver inte vara grå och julen inte röd. Den kan ha alla färger du trivs med!

Fröken Turkos

Se fler bilder på Fröken Turkos konstgran Lafiora Chamonix på frokenturkos.se. Hitta produkterna genom att klicka på "Visa produkter" i det det övre högra hörnet av bilden ovan.

Julevents i våra varuhus

Under december månad har vi flera juliga events i våra varuhus. Vad sägs om att vintergrilla, träffa orange tomten eller skapa något i vår tomteverkstad?

Julevent orange tomte

Event: Tomten är orange

Härlig julstämning i varuhuset när tomten är på besök! Lämna din önskelista till vår alldeles egen orange tomte. Kanske får du en överraskning?

Se datum i tabellen nedan

Julevent vintergrillning

Event: Vintergrillning

Vi tänder grillarna i samband med julgransförsäljningen. Med olika tillbehör till grillen bjuder vi på julig inspiration som sätter extra krydda på julmaten!

Se datum i tabellen nedan

Julevent tomteverkstad

Event: Tomteverkstad

I vår tomteverkstad får alla barn gå loss och skapa juliga ting att ta med sig hem. Se vad som händer i tomteverkstan i ditt varuhus nedan. Ingen föranmälan krävs.

Se datum i tabellen nedan

Julevent julfika

Njut av glögg och pepparkakor

Varje advent kommer vi i samband med julgransförsäljningen att bjuda på julstämning, glögg och pepparkakor!

Datum Tid Stad Tema
30 november 2019 kl 10-16 Malmö Kattens dag: Organisationen Rädda Katten besöker varuhuset. Läs mer på Facebook
30 november 2019 kl 11-15 Botkyrka MiniZoo: Hågelby 4H-gård besöker varuhuset. Läs mer på Facebook
1 december 2019 kl 10-17 Sundbyberg Träffa snögubben som bjuder på godis (kl 12–14) + Vintergrilla: Vi bjuder på köttbullar och prinskorv. Läs mer på Facebook
1 december 2019 kl 11-15 Kristianstad Tomten är orange + Tomteverkstad: Snickra vad du vill. Läs mer på Facebook
7 december 2019 kl 11-14 Kristianstad Vintergrilla: Weber visar produktnyheter och ger smakprover. Läs mer på Facebook
7 december 2019 kl 11-15 Botkyrka Träffa vår orange tomte + Ansiktsmålning. Läs mer på Facebook
8 december 2019 kl 10-17 Sundbyberg Träffa renen som bjuder på godis (kl 12–14) + Vintergrilla: Vi bjuder på köttbullar och prinskorv. Läs mer på Facebook
8 december 2019 kl 12-15 Kristianstad Vintergrillkurs med Weber, läs mer eller anmäl dig direkt via Weber.se
14 december 2019 kl 11-15 Borås Träffa vår orange tomte. Läs mer på Facebook
14 december 2019 kl 11-15 Botkyrka Vintergrilla: Vi bjuder på julsmaker från grillen + Tomteverkstad: Plantera en hyacint. Läs mer på Facebook
14 december 2019 kl 11-15 Göteborg Vintergrilla med Remundi och Napoleon: Julig korvgrillning. Läs mer på Facebook
14 december 2019 kl 11-15 Göteborg Träffa vår orange tomte + Tomteverkstad: Skapa ljusstakar. Läs mer på Facebook
15 december 2019 kl 10-17 Sundbyberg Träffa tomtemor som bjuder på godis (kl 12–14) + Vintergrilla: Vi bjuder på köttbullar och prinskorv. Läs mer på Facebook
15 december 2019 kl 11-15 Göteborg Vintergrilla med Traeger, PanGourmet och Tenneker: Gör julskinka och baka bröd på grillen. Läs mer på Facebook
21 december 2019 kl 11-14 Malmö Träffa vår orange tomte + Tomteverkstad: Färglägg julbilder. Läs mer på Facebook
21 december 2019 kl 11-15 Helsingborg Träffa vår orange tomte + Tomteverkstad: Måla julkulor och bygg snögubbar. Läs mer på Facebook
21 december 2019 kl 11-15 Borås Träffa vår orange tomte. Läs mer på Facebook
22 december 2019 kl 12-14 Sundbyberg Träffa tomten och få en överraskning + Lämna din önskelista till tomtemor. Läs mer på Facebook

Julshoppa på HORNBACH

Du behöver endast en adress för att utföra alla din julklappsinköp - besök HORNBACH.se eller ditt närmaste varuhus! Hos oss hittar du klappar som passar för hela familjen, oavsett ålder och intresse. För de yngsta kommer överraskningar bland annat från kända Disney®-karaktärer, lägg praktiska trädgårdsredskap under granen eller ge bort något värmande under denna kyliga årstid. Vi har samlat våra favoriter bland verktyg, inredningsdetaljer, trädgårdsprodukter, allt för din grill, djurprodukter, pysselmaterial, maskiner och mycket mer! Skippa julstressen och gör istället ett besök på HORNBACH!

Se HORNBACHs stora julsortiment >>

Få mer inspiration och tips på julklappar för hela familjen från HORNBACH Köp julklappar i webbshoppen

Julgranar

Hur ska du fira jul i år? Ska det vara en riktig gran eller en konstgran? Båda julträden har många fördelar och likheter, men det finns också skillnader. Här hittar du den information du behöver för att hitta den bästa julgranen för dig.

Konstgjorda julgranar

På HORNBACH hittar du ett brett urval av julgranar i plast. Välj en konstgran med eller utan belysning. Drömmer du om en vit jul? Då ska du köpa en konstgran som bär ett lager vit snö redan från början, eller kanske kottar. På HORNBACH hittar du konstgran för alla smaker, stilar och med olika höjder.

Konstgjord julgran på HORNBACH

Plastgranarna på HORNBACH är nästan omöjliga att skilja från en riktig gran. Och en stor fördel med att köpa en konstgran är att du kan använda den år efter år, du behöver inte köpa en ny julgran. En plastgran är ett bekvämt och i längden ekonomiskt alternativ till den riktiga julgranen.

Har du tröttnat på trassliga ljusslingor? En konstgran kan du köpa med belysning, så spar du en massa tid på att räta ut trassel på slingor och samtidigt sitter belysningen jämt och fint runt julgranen redan från början. En annan fördel när du köper en naturtrogen konstgran på HORNBACH är att det alltid ingår en granfot som passar till julgranen.

Konstgran Lafiora på HORNBACH

Lafiora

En konstgjord julgran från Lafiora är ett bra köp. Oavsett höjd så är det en naturtrogen gran som du kan köpa till ett bra pris. Här har man arbetat med detaljer och det är svårt att skilja denna gran från en äkta julgran. De är enkla att montera och behandlade med ett flamsäkert medel.

Grenarna på den konstgjorda granen är enkla att forma, för att efterlikna en levande gran. Den är producerad i ett hållbart material, så du kommer att ha din julgran under många år framöver.

I sortimentet hittar du konstgranar från Lafiora med olika höjd, med snö eller kottar, med eller utan belysning. Oavsett din stil så hittar du en gran som passar dig och ditt hem.

Konstgran från Blackbox

Blackbox

Konstgjorda julgranar från Blackbox ser ut som att naturen har utformat dem. Hög kvalité och med smakfulla detaljer som inte skiljer sig från den riktiga julgranen. Vill du slippa problem och trassel med kablar, då ska du köpa en konstgran med belysning från Blackbox. Belysningen är den senaste LED-tekniken, som både är energisnål och hållbar.

De konstgjorda julgranarna i Blackbox är inte bara vackra att titta på och tillverkade av de bästa materialen. De är också säkra eftersom materialet är brandbeständigt. De har en robust konstruktion och erbjuder många års glädje och användning. De konstgjorda grenarna behåller sin form och utseende år efter år.

Fördelarna med en konstgjord julgran

Varför ska du köpa hem en konstgjord julgran? Upptäck själv, här kommer svaren!

Olika storlekar

Konstgjorda julgranar finns i olika storlekar. Tycker du att det är svårt att avgöra vilken storlek som passar i ditt hem eller det utrymme som julgranen ska stå i? Ta då en titt på bilderna här och beräkna vilken höjd du ska köpa på din julgran.

Se HORNBACHs sortiment av konstgranar Köp konstgran i webbshoppen

Riktiga julgranar

Startskottet för julgransförsäljningen i våra HORNBACH-varuhus börjar 21 november 2019. Då kan du vända dig till ditt närmsta varuhus och slå till på en nyhuggen Nordmannsgran i höjd mellan 170–220cm. I våra varuhus kommer du sedan kunna köpa din Nordmannsgran ända fram till julafton, den 24 december 2019.

Köp din Nordmannsgran online och få din gran hemlevererad! I HORNBACHs webbshop kan du från samma datum, den 21 november köpa din gran direkt på webben och få den levererad hem till din dörr. Då återstår bara det roliga för dig – att dekorera din gran! För att få hem din julgran innan julafton så behöver vi din beställning senast den 17 december.

Juldekorationer

Juldekorationer på HORNBACH

Vad vore en jul utan juldekorationer – inget! På HORNBACH kan du köpa allt julpynt du behöver för att den rätta stämmningen ska infinna sig. Från julgranskulor, julgransbelysning till julgran och julgransfot. Dekorera huset med tomtar och adventsljusstakar och ställ fram julblommor och ljuslyktor på julbordet, allt detta och mycket mer hittar du hos oss.

Vi nöjer oss inte med att julpynta inomhus, fyll din trädgård, balkong och fönster med ljusslingor, grangirlanger, uppblåsbara figurer och sprid julglädje för alla som passarar din bostad.

Julgranspynt på HORNBACH

Julgranspynt

Julgranskulor och annat julgranspynt tillsammans med julgransbelysning och en julgran är ett säkert kort när det kommer till julpynt. En sann julfirare har en pyntad julgran hemma! Idag finns det inget stopp på fantasin när det kommer till julgranspynt och när det kommer till färgen, så stannar den inte vid den traditionella röda färgen.

På HORNBACH hittar du både julgranskulor och annat julgranspynt i många olika färger och material, du hittar garanterat något i din stil. Söker du julgranskulor i glas eller plast, speciellt julpynt i metall, trä eller halm. Vill du dekorera din gran med tomtar och glitter eller enhörningar och änglar, vi har något för alla.

Se HORNBACHs julgranspynt >>

Juldekorationer på HORNBACH

Juldekorationer

Jul är inte jul utan en tomte! Dekorera ditt hem, fönsterkarmar och bord med små figurer som vi förknippar med denna härliga högtid. Tomtar, änglar, Lucia, granar, Jesuskrubban, på HORNBACH köper du både små och stora julfigurer. Söker du något annat, som kanske inte är lika traditionellt, så varför inte en vintage bil med gran på taket, ett lamadjur eller ett blänkande pariserhjul?

Det finns ett stort sortiment av olika juldekorationer att upptäcka hos oss!

Se HORNBACHs juldekorationer >>

16 versiering

Bordsdukning, ljus & lyktor

En viktig del av julen och julfirandet är mat och julbordet. Det är förmodligen runt bordet du kommer att sitta till stor del under julen tillsammans med dina nära och kära. Lägg lite extra kärlek bakom dekoreringen av julbordet, med fina uppläggningsfat, porslin, juliga servetter, levande ljus och lyktor. Dekorera inte bara bordet, gör det till hemmets blickfång och det gör efter ett besök i HORNBACHs julsortiment.

Förutom juldekorationer som du kan köpa hos oss, så är naturen ett smörgåsbord när det kommer till dekorationsmaterial. Plocka grenar, kottar, rönnbär, mossa, måla stenar, här är det bra fantasin som sätter gränsen.

Se HORNBACHs sortiment för bordsdukning, ljus & lyktor >>

Juldekoration på HORNBACH

Konstjulblommor & girlanger

Julen är en tid då alla ska vara glada och en sak som får många att känna sig väl till mods är såklart blommor och julen är inget undantag för detta. På HORNBACH kan du köpa levande julblommor men även konstjulblommor. Då flera julblommor har en stark doft är det många som är allergiska mot dessa. Men på HORNBACH kan du köpa amaryllis, julstjärna, magnolia och andra dekorativa kvistar i konstmaterial, såsom siden och plast.

Dekorera dina fönster med vackra julkrukor och placera julblommor i, häng upp grangirlanger, glitter och kvistar. Sprid julglädje för såväl förbipasserande som för er som bor där.

Se HORNBACHs sortiment av konstblommor & girlanger >>

Inspireras och köp julpynt på HORNBACH Köp julpynt i webbshoppen

Julbelysning

Julbelysning på HORNBACH

Vintern och julen är verkligen ljusets tid. Det blir betydligt trevligare när vi vistas utomhus och det inte är helt svart runt omkring oss och sen så förknippar man ljusslingor, blinkande ljus och marschaller med fest och kalas. Idag är de flesta ljusslingor utrustade med LED-teknik. Ljusslingan blir något dyrare i inköp, men den håller betydligt längre, du behöver inte byta ut trasiga lampor och den drar mindre energi. Så i längden så blir LED-belysning billigare.

Innan du ger dig ut i trädkronorna eller fäster ljusslinga runt fasaden så se till att din julbelysning är framtagen för utomhusbruk. En julbelysning som tål att hängas utomhus kan du även hänga upp inomhus, men däremot fungerar det inte tvärtom. Då är inte elektroniken tillräckligt skyddad mot väder och vind.

Julbelysning kan köpas i tre olika färgskalor: varmvit, kallvit och multicolor. Vill du att din julbelysning ska avge samma sken som dina ljuskällor inomhus, då är det ett varmvitt sken du ska välja. Många föredrar däremot ett kallvitt sken utomhus, för att det påminner mer om frost, is och kyla. Multicolor är som det låter, en blandning av olika färger.

På HORNBACH hittar du ett brett utbud av ljusslingor och julgransbelysning, både för inom- och utomhusbruk. Oavsett vilken längd du behöver på din ljusslinga, vilken färg du föredrar, om du vill att lamporna ska blinka eller vara stilla – du hittar din ljusslinga på HORNBACH!

Ljusslingor & julgransbelysning på HORNBACH

Ljusslingor och julgransbelysning

Julgranen är inköpt, pyntet är framtaget, men vart är julgransbelysningen? Ett annat scenario är att man stoppar in kontakten och endast halva slinga lyser, hur är det möjligt? Men lugn bara, på HORNBACH hittar du ett brett utud av olika ljusslingor och julgransbelysningar. Varmvitt, kallvitt eller om det är en riktig Disneygran du vill ha, så är det multicolor du ska välja.

Vill du sedan inte att samma historia ska upprepas nästa år, att du får köpa en ny julbelysning, då ska du köpa en LED-ljusslinga. LED-tekniken är både mer miljövänlig, du spar energi och får en julbelysning som håller längre.

Funderar du på hur lång sladden behöver vara för att nå runt granen ett par varv och hur många lampor det ska vara på slingan. Kolla då lite längre ner på sidan i vår guide över julgransbelysning.

Se HORNBACHs sortiment av ljusslingor och julgransbelysning här >>

Julbelysning på HORNBACH

Övrig julbelysning

Att man julpyntar och fyller hela huset med små figurer som hör julen till, men varför ska man stanna där? Fyll din trädgård med lysande figurer, häng upp ljussiluetter på fasaden eller låt en uppblåsbar snögubbe hälsa gästerna välkommna vid ytterdörren. Pyntar du din trädgård med ljusslingor och stora roliga figurer, så lovar vi att du sprider julstämning runt omkring dig.

Innan du börjar pynta med pingviner, domherrar, tomtar och renar så se till att det finns ett eluttag i anslutning och att dina figurer klarar av att stå där säkert, oavsett väder och vind. På HORNBACH kan du köpa julbelysning som garanterat kommer att ge alla förbipassarande att ett gott skratt!

Se HORNBACHs sortiment av övrig julbelysning här >>

Antal ljuspunkter i julgranen

Hur lång julgransbelysning och hur många ljuspunkter behöver jag köpa till min julgran?

Ljusslingor & julgransbelysning på HORNBACH

Belysning med fast sken

Vill du ha ett starkt och intensivt ljus, då är det en julbelysning med fast sken du ska köpa. Det är en julbelysning som lämpar sig såväl till din julgran, fasad, fönster, balkongräcke ect. En ljusslinga med fast sken lämpar sig bra till både inomhus som såväl utomhus. Glöm inte att läsa på förpackningen innan du hänger ut din ljusslinga, så att du vet om den klarar av rätt väderförhållanden.

En ljusslinga med många tätt sittande ljuspunkter och med ett fast sken ger ett mycket intensivt intryck och kommer att bli ett blickfång för förbipasserande. På HORNBACH kan du välja bland ett brett sortiment av julbelysning med fast, intensivt sken.

Ljusslingor & julgransbelysning på HORNBACH

Belysning med blinkande sken

Jul är inte endast en trevlig tradition. Många juldekorationer följer tiderna och tar hänsyn till de senaste trenderna och utveckling, detta inkluderar även julbelysningen! Julbelysning med blinkande sken är en trend som växer sig stark. Ett blinkande sken passar alla, du välja hur fort du vill att det ska blinka, vilka färger det ska skiftes emellan eller om det enbart ska vara ett vitt sken.

Inspireras och köp ljusslingor & julgransbelysning på HORNBACH Köp ljusslingor & julgransbelysning i webbshoppenupp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x