0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-08-09 klockan 16:36. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Aktuellt

Vad är jul för dig?

Lästid: 3 min.
Willis julmaskin

Vad är jul? Rörelsekonstnären Willi Reiche arbetar med svaret på frågan i sin konstverkstad. Följ med när hans tolkning av jul skapas.

Vad är jul? Hur smakar det? Hur luktar det? Är det lättsamt? Är det mörkt? Varmt? Kallt? Vitt? Dystert? Ljust?

Bara du vet svaren.

Willi gör jul.

Klassisk julmat. Det är vad rörelsekonstnären Willi Reiche har gemensamt med julen. Det säger sig självt att ett rivjärn spelar en stor roll för honom.

Willi tolkar kinetiskt sina tankar och associationer i juletid på sitt alldeles egna sätt. Vad är resultatet?

En underbar julmaskin. Ett mobilt fordon på sex ekrar av järn.

Med denna julmaskin kan du inte bara se julen. Utan även lukta den. Och höra den.

Ju fler detaljer du upptäcker, desto oftare pekar det utsträckta pekfingret på ett speciellt föremål och detta nystas upp, desto större glädje har konstmaskinisten Willi Reiche.

Ju längre du tittar på Willi Reiches julmaskin, desto roligare detaljer kommer du att märka. En prydlig släde på dragstången ser ut att ha strandat – kanske på grund av bristen på snö till "vit jul".

En mopp och roterande centrifug föreslår att före julfesten ska det storstädas. Vad är det som den roterande borsten sopar under mattan?

Kan du inte få nog av Willi Reiches tolkning av julen? Inga problem. Här är mer information för dig:

Vem är Willi egentligen?

Willi Reiche är kinetikkonstnär och konstmaskinist från Wachtberg. Defekt, inte längre uppdaterad, oanvändbar, kasserad – för sin konst använder Willi föremål som tjänat sitt syfte i sin ursprungliga form.

De kommer till liv i hans konstmaskiner.

Det är hans varumärke. De kinetiska objekten drivs av elmotorer, gravitation, muskler eller vindkraft. Alla verken har en sak gemensamt: Willi tar materialet från sin till synes outtömliga fond till berättande, omtolkade, extraordinära berättelser i en atypisk kontext.

Hans föremål är meningslösa i sin funktion som maskiner. Men de kommer att förtrolla dig. Och få dig att le. Garanterat.

Ta en titt och få en bild av Willi och hans unika konstverk i vår video:

Vad gör du med julen?

Och hur ser din jul ut? Lyser starkt? Med sågspån? Visa oss! Lägg upp en bild på Instagram och använd hashtaggen #HORNBACHsverige. Vi ser fram emot din jul.

Behöver du fortfarande idéer? Oavsett om en det gäller en steggran, julkulor av nubb en adventsljusstake i mässing: Vi har instruktioner för gör-det-självare.

upp
HORNBACH