Är du igång med ditt projekt men behöver lite hjälp? Boka ett digitalt möte med våra säljare >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-27 klockan 01:34. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Plexiglas & plastskivor


7 resultat
Plexiglasskiva GOP akryl klar 1500x750x3mm
Glasfiber & Plastprodukter
(2)
499,00 kr * / st
(443,56 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Plexiglasskiva GOP akryl klar 3x750x1200mm
Glasfiber & Plastprodukter
(1)
369,00 kr * / st
(410,00 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Plexiglasskiva GOP PVC klar 1,5x1000x2100mm
Glasfiber & Plastprodukter
439,00 kr * / st
(209,05 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Plexiglasskiva GOP PVC klar 1,5x600x1200mm
Glasfiber & Plastprodukter
169,00 kr * / st
(234,72 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Plexiglasskiva GOP akryl klar 750x600x3mm
Glasfiber & Plastprodukter
(1)
199,00 kr * / st
(442,22 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Plexiglas & plastskivor"

Populärt sortiment inom kategorin "Plexiglas & plastskivor"

Köp akrylplast & plastskivor på HORNBACH.se

Det finns få material som är så allsidiga som plastskivor. Förutom att du obehindrat kan se igenom dem, så ger de dig också ett väderskydd, de är formbara och de kan borras igenom. Plastskivor kan därför sättas upp på många olika platser, allt från vindskydd på balkongen, stänkskydd i köket eller en skyddande vägg i växthuset. Men det finns olika plastskivor; plexiglas, akrylplast, polykarbonat osv, men vad är egentligen skillnaden mellan dessa och vad använder man till vad?

Vad är plexiglas?

Redan 1933 uppfanns akrylplast som är en av våra vanligaste termoplaster och förkortas ’PMMA’, det betyder polymetylmetakrylat. Akrylskivor är ett mycket populärt material och används vid många olika projekt på grund av de många egenskaper denna plastskiva har. Du kan exempelvis limma, borra, fräsa, såga och forma akrylplast precis hur du vill. I samband med att akrylplasten blev tillgänglig för konsument så blev den även varumärkesskyddad i namnet Plexiglas. Plexiglasskivan var från början en färglös plastskiva men idag kan du köpa plexiglas i regnbågens alla färger och du finner plexiglas i allt från smycken till inredning. Plexiglas kan idag köpas under många olika varumärken.

Vad används plastskivor till?

De flesta akryl- eller plexiglasskivor är mycket smidiga plastskivor att arbeta med. Du kan enkelt skära till dem, forma dem på olika sätt, borra och såga i dem. Tack vare att plexiglas är mycket hållbara och släpper igenom lika mycket ljus som en glasskiva gör så är dem lika användbara utomhus som inne. De flesta plastskivor är väderbeständiga och UV-skyddade, vilket betyder att du inte behöver vara orolig för att de ska gulna om du placerar din akrylskiva på uteplatsen. Den extremt tåliga plastskivan finner du även som exempelvis inredning på båtar, i kylen eller som fönster i lekstugan.

Plexiglas och även andra plastskivor kan köpas i olika mått, beroende på vad den ska användas till. Ska du skärma av i ett rum så krävs det en stor plexiglasskiva, medans om du ska belasta plastskivan med en hög vikt så är det viktigare om den är massiv. Du kan köpa plexiglas som är endast från någon millimeter tjock till riktigt kraftiga plastskivor.

Andra användningsområden där plexiglasskivor är populärt att använda är som stänkskydd i köket. Välj ut en snygg tapet och sätt upp denna ovanför diskbänken. Så skyddar du sedan denna med en akrylskiva framför. Istället för ett plasttak kan du köpa en plastskiva och montera i din pergola. Du kan skapa allt från spännande möbler till fina smycken av plexiglas.

Handla akrylplast på webben

En stor plastskiva kan vara otymplig att bära hem, eller så har du svårt att hitta rätt mått i din närmaste butik som tillhandahåller plast skivor. Då ska du besöka HORNBACH.se och fördjupa dig i vårt breda sortiment av plastskivor. Beställ direkt på webben så levererar vi dina plexiskivor till dig snabbt, enkelt och alltid till ett lågt pris!

upp